En Sıcak Konular

SONER YALÇIN'IN DARWİN HAYRANLIĞI

1 Mart 2009 17:59 tsi
SONER YALÇIN'IN DARWİN HAYRANLIĞI Milliyetçi muhafazakar kitleler aleyhine yazdığı kitaplarla tanınan gazeteci Soner Yalçın sahibi olduğu internet sitesinde Charles Darwin'e olan hayranlığını ortaya koydu.

Milliyetçi muhafazakar kitleler aleyhine yazdığı kitaplarla tanınan gazeteci Soner Yalçın sahibi olduğu internet sitesinde Charles Darwin'e olan hayranlığını ortaya koydu. "Araştırmalarına Tanrı'nın Tahtını Güçlendirmek Amacıyla Başladı" başlıklı bir yazı kaleme alan Yalçın, Charles Darwin'in 200. doğum yılını adeta kutlar gibiydi. Darwin Galapagos Adası'ndaki çalışmalarından Yalçın şöyle bahsediyor: 
 
"Galapagos Adası'ndaki hayvan türleri başka gezegenlerin sakini gibiydi! Kuşlar insanlardan korkup kaçmıyorlardı! Ayrıca bu kuşlar, yaşadıkları adalara göre ufak fizyolojik farklar gösteriyordu. Keza kaplumbağalar da öyleydi.Darwin'in düşünce ve inanç dünyası parçalanıyordu. Biliyordu ki düşünceleri Kutsal Kitap'ın "Yaradılış" bölümüne tamamen aykırıydı.'Milyonlarca yıl önce başka türler mi yaşıyordu? Evet ise, bu canlılar Tanrı'nın ilk yarattığı gibi değiller mi?' Geceler boyu Tanrı düşüncesinin yanlış çıkmaması için dua ediyordu. Diğer yanda kafasındaki sorulara engel olamıyordu: 'Dünyada yaşayan canlılar ilk yaratıldıkları gibi değil mi; bunlar noksansız ve değişmez olarak yaratılmadılar mı; yoksa kalıtım ve çevre koşullarıyla değişime mi uğradılar?' Böyle anlarda hemen, biyolojik türlerin dağılımını "yaradılış merkezleri" fikriyle açıklayan Charles Lyell'in kitabına sarıldı. Doğaya yaklaştıkça Tanrı'dan uzaklaştığını hissediyordu. 'Dünya canlılarının iki ayrı yaratıcı tarafından yaratılmış olduğu' gibi ara formüller üretmeye çalışıyordu. Charles Darwin 'doğum sancıları' çekiyordu."

Darwin'in insanın maymundan geldiğini iddiası ile ilgili de Yalçın, "Halbuki Darwin'in söylediği insan ile maymunun ortak bir kökenden/soydan ayrılarak geliştikleriydi. Darwin bu tartışmalara hiç girmedi. Sustu. Sadece kitaplar yazdı. Eserlerini yayınlandığı günden bugüne, teorisinin çökeceği, tarihe gömüleceği yok olacağı söylendi. Bu tartışmalar hala sürüyor.Bir gerçek var ki, 2009 bütün dünyada Darwin Yılı olarak kutlanıyor." Şeklinde yorumda bulunuyor.

(Bu yazı Zaman Gazetesi, http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=820553&title=soner-yalcinin-darwin-hayranligi sayfasından iktibas edilmiştir.
 



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,775 µs