En Sıcak Konular

AKMAN: ''ÖNCELİĞİM, HUKUKA UYGUNLUK VE TARAFSIZLIK''

28 Şubat 2009 12:34 tsi
AKMAN: ''ÖNCELİĞİM, HUKUKA UYGUNLUK VE TARAFSIZLIK'' Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, görevini yaparken birinci önceliğinin hukuka uygunluk ve tarafsızlık olduğunu bildirdi.

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, görevini yaparken birinci önceliğinin hukuka uygunluk ve tarafsızlık olduğunu bildirdi.
     Akman, yaptığı yazılı açıklamada RTÜK üyesi Şaban Sevinç'in, 26 Şubatta gerçekleştirilen RTÜK toplantısında ele alınan bir raporla ilgili açıklamalarda bulunduğunu anımsattı. Akman, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Şaban Sevinç'in bir yayın kuruluşunun yayını hakkında Üst Kurul'a sunulan izleme ve değerlendirme raporuna ilişkin görüşmeler sırasında sergilediği, görevi ve yasal sorumlulukları ile bağdaşmayan tavırları, Kurulda da şaşkınlık yaratmış, toplantı sonrasında gerçeğe aykırı iddia ve beyanlarla şahsımı ve Üst Kurul'da görev yapan diğer üyeleri itham ettiği üzülerek görülmüştür.
     Sayın Şaban Sevinç'in RTÜK çalışmalarına ilişkin bütün işlemler hakkında gerçeğe aykırı iddia ve ithamlarla sürekli olarak basına açıklama yapmayı alışkanlık haline getirdiği de bir gerçektir.
     Ancak Şaban Sevinç'in açıklamaları, Üst Kurul'da görev yapan diğer üyeleri de itham ettiği için açıklama yapma gereği doğmuştur. Çünkü, Sayın Sevinç, bu tür açıklamalarla Üst Kurul üyeleri üzerinde baskı oluşturmaya çalışmakta ve kamuoyunu yanıltmaktadır.''
     RTÜK'ün uzmanlar tarafından hazırlanan raporları incelediğini, yasalarla düzenlenmiş sorumluluklar çerçevesinde kararlar verdiğini belirten Akman, açıklamasında şunları kaydetti:
     ''RTÜK'te görev yapan her üye, görevinin gerektirdiği yasal sorumlulukların bilinci ile hukuka uygun olarak karar verir. Aksini iddia etmek, Üst Kurul'un tarafsız olmadığını iddia etmek, şahsıma ve diğer Üst Kurul üyelerine iftiradır ve bu da en iyi niyetli ifade ile saygısızlıktır. Şahsımla ilgili iddialara gelince, görevimi yaparken birinci önceliğim, hukuka uygunluk ve tarafsızlık olmuştur. Bazı kişilerin yaptığı gibi, asla kendimi bir siyasi görüşün ya da bir grubun temsilcisi gibi hissetmedim ve davranmadım. Bunu en iyi bilen kişi de yine Şaban Sevinç'in kendisidir.
     Kamuoyunu bilgilendirmek açısından, söz konusu iddiayı aydınlatmakta fayda var. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in sözlerini haber yapan bir kanala bu sebeple ceza verildiği şeklindeki açıklama, gerçekleri saklayarak kamuoyunu yanıltan açıklamadır. Zira, Sayın Sevinç'in çok iyi bildiği gibi, seçim dönemlerinde RTÜK, yayınlara ilişkin bir ceza tesis etmez. Sadece hazırlanan raporları görüşerek, Yüksek Seçim Kuruluna gönderir. Yani Şaban Sevinç'in bu iddiası, kamuoyunu yanıltıcı bir açıklamadır.''

Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,896 µs