En Sıcak Konular

GENELKURMAY: GENELKURMAY: ''HERKES YASALARA UYGUN ŞEKİLDE HAREKET ETMELİ''

27 Şubat 2009 13:00 tsi
GENELKURMAY: GENELKURMAY: ''HERKES YASALARA UYGUN ŞEKİLDE HAREKET ETMELİ'' Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, ''TBMM çatısı altında, bir partinin grup toplantısında Kürtçe konuşma yapılmasına'' ilişkin soru üzerine, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk d

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, ''TBMM çatısı altında, bir partinin grup toplantısında Kürtçe konuşma yapılmasına'' ilişkin soru üzerine, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlattı.
     Tuğgeneral Gürak, ''Herkesin anayasa ve yasalara uygun şekilde hareket etmesi gerekir. Hukuk devletinde yasalara aykırı hareket edenler karşısında yargının harekete geçmesi de doğal bir husustur'' dedi.

"DEVLET KÜLTÜREL ALANDA AÇILIMLARDA BULUNABİLİR''

     Gürak, TRT 6'nın Kürtçe yayın yapması ile ilgili soru üzerine de ''Üniter devlet ve ulus devlet yapısına zarar vermeyecek tedbirleri de göz önüne almak kaydıyla devlet kültürel alanda bazı açılımlarda bulunabilir'' yanıtını verdi.
     Son dönemde Irak sınırına yakın bölgelere askeri sevkiyat yapıldığı yönünde haberler alındığının hatırlatılması üzerine Tuğgeneral Gürak, TSK'nın vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için bölücü terör örgütüyle mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Tuğgeneral Gürak, bu kapsamda bazı birliklerin bahar konuş yerlerine intikallerinin yapıldığını, faaliyetlerin bu çerçevede olduğunu bildirdi.
     Aden Körfezi'nde görevlendirilen TCG Giresun'un deniz haydutları ile temasının olup olmadığı sorusu üzerine Tuğgeneral Gürak, geminin 25 Şubatta görev yerine ulaştığını ve şu ana kadar bir temas gerçekleşmediğini ifade etti.

TUĞGENERAL GÜRAK: ''20 TERÖRİST ÖLÜ, 20'Sİ YARALI"

     Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 13 Şubat 2009'da Sinat-Haftanin bölgesinde bir araya gelen 20-25'er kişilik 2 terörist grup arasında yaşanan çatışmada, gruplardan birinden kaçan 3 teröristin diğer grup tarafından yakalanarak infaz edilmesi üzerine iki grup arasında yeniden çıkan çatışma sonucu 20 kadar teröristin öldüğü, 20 teröristin ise yaralandığının farklı kaynaklardan öğrenildiğini bildirdi.
     Tuğgeneral Gürak, benzer bir olayın bu hafta içinde Mahmur kampındaki teröristler arasında da yaşandığı bilgisinin alındığını söyledi.



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,013 µs