En Sıcak Konular

SIRADA HAMBURG VAR

26 Şubat 2009 23:59 tsi
SIRADA HAMBURG VAR Galatasaray, 0-0'ın rövanşında Bordeaux'yu 4-3 yendi ve 4. turda Almanya'nın Hamburg SV takımıyla eşleşti.

İSTANBUL - Futbolda UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında Galatasaray, Fransa temsilcisi Bordeaux'yu 4-3 yendi ve adını 4. tura yazdırdı.
     Galatasaray, 4. turda Almanya'nın Hamburg SV takımıyla eşleşti.
     3. turda Hollanda'dan NEC Nijmegen'i 3-0 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Hamburg ile Galatasaray arasındaki 4. tur maçları, 12 ve 18-19 Mart günlerinde yapılacak ve çeyrek finalist takım belirlenecek.

POLAT: BÖYLE BİR GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VARDI

     Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, UEFA Kupası'ndaki Bordeaux maçında ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını belirterek, futbolcuları ve teknik heyeti kutlarken, ''Bana göre tarihi bir gece yaşattılar. Bu maç uzun yıllar konuşulacak'' dedi.
     Adnan Polat, maçtan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, son haftalarda yaşadıkları sıkıntılar hatırlatıldığında, ''Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Kısa da olsa bir kriz dönemi yaşadık. Etkileri de oldu. Bu maçta çabuk toparlanacağımızın işaretlerini gördük. Arkası gelecektir.'' diye konuştu.
     Karşılaşma 3-3 olduğunda üzüldüklerini ve çok kolay goller yediklerini vurgulayan Polat, ''Futbolda bunlar var. Böyle çok maç kaybettik. Şimdi kazanma sırası bizdeydi, şans bizden yanaydı'' diye görüş bildirdi.
     Bir sonraki turda karşılaşacakları rakipleri Hamburg'un, Bordeaux kadar güçlü bir takım olduğunu bir soru üzerine dile getiren Polat, zor olacağını, ancak yakaladıkları havayla kupada yollarına devam edeceklerine inandığını kaydetti.
     Kocaelispor maçı sonrasında taraftarlarca protesto edilen Sabri'nin maçtaki performansı hatırlatılarak yöneltilen bir soruya Polat, ''Futbolcuların inişli-çıkışlı dönemleri oluyor. Sabri de o dönemlerden birini yaşadı. Bu gol umarım onun çıkış sürecini başladır'' yanıtını verdi.

KORKMAZ: ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK

     Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Bordeaux karşısında alınan 4-3'lük zaferden sonra takımdaki tüm oyuncuları ve emeği geçenleri kutlarken, ''Galatasaray'ın hedefi Türkiye ligi ve kupa şampiyonluğu değildir, onlar Avrupa'da başarı için araçtır'' dedi.
     Korkmaz, takımın başına 3 gün önce geldiğini ve bu sürede birşey yapamayacağını da vurgulayarak, ''Bizim elimizde sihirli değnek yok'' dedi.
     Bülent Korkmaz, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, oyuncularının maçta çok iyi mücadele ettiklerini dile getirerek, ''Maçın bitiş düdüğüne kadar oyunu bırakmadılar. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, maçın sonuna kadar takımlarını desteklediler. Galatasaray gibi büyük camianın, büyük taraftarı olur'' diye konuştu.
     Bordeaux Teknik Direktörü Blanc'ın, ''Galatasaray, UEFA Kupası'nda belki final oynayabilir'' açıklamasının hatırlatılması üzerine Korkmaz, ''Kendisine bu sözleri için teşekkür ediyorum. Basamakları teker teker çıkmak lazım. Bir yolda gidiyorsanız hedef final olmalı. Galatasaray'ın her zaman hedefi Türkiye'de lig şampiyonluğu ve kupayı almak değildir. Bu araçtır. Önemli olan UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde başarıya ulaşmaktır'' dedi.
     Korkmaz, takımın başına 3 gün önce geldiğini ve bu sürede birşey yapamayacağını vurgulayarak, ''Bizim elimizde sihirli değnek yok'' dedi.
     Maç öncesinde futbolcularıyla bire bir konuştuğunu ifade eden Korkmaz, ''Onlara, iyi oyuncu olduklarını, yeteneklerinin yanında takım olmak gerektiğini söyledim. Teknik direktörün, futbolcularına her zaman için gerçek ve doğru şekilde konuşması gerekir, bunu yaptık'' diye konuştu. 
     Galatasaray'ın elinde çok iyi bir kadro olduğunu vurgulayan Korkmaz, herkesten sabır istedi.
     Korkmaz, şöyle devam etti:
     ''Herkes bilmeli, Galatasaray'ın elinde çok iyi kadro var. Yerli ve yabancı oyuncular kaliteli. Galatasaray, bu kadrosunu korursa ve kaliteli takviye yapılırsa Avrupa'da final de oynar, kupayı da alır, ama herşeyden önce sabır. Sabır olursa başarı da gelir.''
     Hamburg ile eşleşmelerinin hatırlatılması üzerine Kormaz, ''Hamburg'a daha var. 2 maçta galip geldiler. Benim düşüncemde Konyaspor maçını kazanmak var. O maçı kazanıp. önümüzdeki haftalara bakmak istiyoruz'' dedi.
     Korkmaz, Milan Baros'un ilk yarıda ayağının yarıldığını ve 6 dikiş atıldığını ifade ederek, oyuna devam ederek gösterdiği özveriden dolayı kendisine teşekkür etti.
     Galatasaray'dan ayrılan eski teknik direktör Michael Skibbe'ye de teşekkür eden Korkmaz, ''Maçı 0-0'lık bir skorla Ali Sami Yen'e getirdi'' diye konuştu.

BLANC: GALATASARAY FİNAL OYNAYABİLİR

     Bordeaux Teknik Direktörü Laurent Blanc, Galatasaray'ın turu, ilk maçtaki 0-0'lık sonucun üzerinden kazandığını söyledi.
     Blanc, Galatasaray'ın kendilerine karşı gösterdiği futbolu oynaması durumunda Hamburg'u da geçebileceğini vurgulayarak, ''Bu biçimde devam ederlerse belki final oynayabilirler'' dedi.
     Laurent Blanc, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın gidişatının birçok kez değiştiğini dile getirerek, ''Hücum açısından oyuna iyi başladık. 1. dakikada gol atmaktan daha iyi birşey olamaz. 40. dakikaya dek öndeydik. Devre arasında oyuncularıma inanmalarını söyledim. 3-3'ü bulduk. Maç boyunca savunma zaafları gösterdik. Bir UEFA karşılaşmasında 3 gol atmanıza karşın 4 gol yiyorsanız, bu, savunmada kimi zayıflıklar olduğunu gösterir'' dedi.
     Galatasaray'ın, ilk maçta aldığı 0-0'lık sonucun üzerinden turu geçtiğini belirten Blanc, şöyle devam etti:
     ''İlk maçta son derece savunmaya yönelik oynadılar. Burada ise yetenekli oyuncularını hücumda kullanmaları doğaldı. Oradaki 0-0'lık sonuçtan yararlanarak turu geçtiler.
     İlk maçta 0-0 olunca, 2. maçta tüm olasılıklara açık oluyorsunuz. Biz tüm savunmayı açık unuttuk ki bu sonuç doğdu. Turu geçtiler, kutluyorum.''
     Karşılaşmadaki son golün maçın özeti olduğunu aktaran Fransız teknik adam, ''O sırada ceza alanında çok oyuncu vardı ve bir vuruş gol olabildi. Son derece rahat davrandık, Galatasaray'ın son derece yetenekli oyuncularının rahat oynamalarına izin verdik. Bunu yapmamalıydık'' diye konuştu.
     Blanc, bir Fransız gazetecinin, ''Maçtan sonra oyuncularınıza ne söylediğinizi öğrenebilir miyiz?'' sorusuna ise ''Hayır öğrenemezsiniz'' yanıtını verdi.



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,511 µs