En Sıcak Konular

IMF İLE UYGULANACAK YENİ PROGRAM SEÇENEKLERİ

24 Aralık 2007 13:30 tsi
IMF İLE UYGULANACAK YENİ PROGRAM SEÇENEKLERİ Türkiye'nin Mayıs 2008'de sona erecek mevcut 19'uncu Stand-by düzenlemesinin yerini alması beklenen yeni program seçenekleri belli olmaya başladı.

WASHINGTON/ANKARA - Türkiye'nin Mayıs 2008'de sona erecek mevcut 19'uncu Stand-by düzenlemesinin yerini alması beklenen yeni program seçenekleri belli olmaya başladı.
     IMF ile sürdürülmesi planlanan yeni program seçeneklerini, "İhtiyari Stand-by", "Program Sonrası İzleme" ve "Normal Stand-by" oluşturuyor.
     Yetkililer, Türkiye'nin ekonomik yapısı, gerçekleştirdiği ekonomik yapısal gelişme, IMF'ye net borç ödeyici ülke konumunda olması, AB uyum yasalarını gerçekleştirmesi, önemli düzeyde yabancı sermaye çekebilmesi ve uluslararası finansman imkanlarının artması gibi unsurlar nedeniyle "İhtiyari Stand-By" seçeneğinin ağırlık taşıdığını vurguluyorlar.
     "İhtiyari Stand-by" seçeneğinde; IMF ile bir stand-by anlaşması yapılacak, bu kapsamda yine programlanmış Gözden Geçirmeler olacak.
     Ancak bu düzenlemede yer alacak olan kredi, kullanılması taahhüt edilen bir kredi olmayacak. Yani Gözden Geçirmeler sonrasında Türkiye'nin hak edeceği kredi hakkını kullanıp kullanmaması, yine Türkiye'nin inisiyatifinde olacak.
     IMF'nin, Türkiye açısından halen en uygun koşullu finansman imkanı yaratan bir kuruluş olduğuna vurgu yapan yetkililer, böyle bir anlaşmada, Türkiye'nin likidite sıkışıklığı çektiği zaman IMF'den acil kredi çekebileceğini belirtiyorlar.
     Bu anlaşmada, Türkiye'nin kredi ihtiyacı duymaması halinde ise normal Gözden Geçirmeler onaylanıp, Türkiye IMF'den kredi almayacak, ama uyguladığı program uluslararası bir desteğe sahip olacak.

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,418 µs