En Sıcak Konular

MHP, ''KIZILIRMAK SUYU'' İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

26 Şubat 2009 12:27 tsi
 MHP, ''KIZILIRMAK SUYU'' İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ MHP, "Kızılırmak suyu"nun insan sağlığına ve kullanılan cihazlara etkisinin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için "Meclis Araştırması" açılması istendi.

ANKARA - MHP, "Kızılırmak suyu"nun insan sağlığına ve kullanılan cihazlara etkisinin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için "Meclis Araştırması" açılması istendi.
     MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Kızılırmak suyu gündeme geldiğinden beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tavırları, davranışları, beyanatları arasındaki tutarsızlıkların kafaları karıştırmaya devam ettiği belirtildi.
     Kızılırmak'ın, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir illerinin hudutlarından akarak Kesikköprü Barajı'na kadar pek çok dereden, çaydan beslenerek ulaştığına işaret edilen gerekçede, şöyle denildi:
     "Adı geçen illerin ve bu güzergahtaki beslenme havzaları üzerindeki yerleşim birimlerinin çevresel ve sanayi atıkları yönünden de ciddi bir tehdit söz konusu. Kızıl Dağlardan Kesik Köprü'ye kadar havzalarda topyekun uygulanacak arıtma ve koruma projelerinden sonra Kızılırmak suyu Ankara'ya verilmeli idi. Bunlar yapılmadan Kızılırmak suyu Ankara'nın şebeke suyuna dahil edilmiştir. O günden beri Kızılırmak suyu tartışmaları devam etmektedir. İvedik Arıtma Tesisleri, Kızılırmak suyunun çevresel ve sanayi atıklarına ait karışımları, ağır metalleri arıtmaya yeterli mi?"
     Ankara'nın varoşlarındaki gecekondu mahallelerinin imara açıldığı ve yeni mahallelerin ortaya çıktığı ifade edilen gerekçede, mahallelerde yaşayan nüfus arttığı ve değiştiği, ancak genellikle eski su şebekelerinin ve kanalizasyonların yenilenmediğine işaret edildi. Gerekçede, "Zaman zaman şebekelerin patlaması, caddelerde adeta suni dereler, nehirler şeklinde aktığı da Ankara'nın ayrı bir gerçeğidir. Mevcut şebekelere, günün ihtiyaçlarına ve gelecek hesaplarına cevap verecek şekilde el atılmalıdır. Aksi halde Ankaralılar, suya zararlı atıkların karışması, hatta bu nedenle ortaya çıkabilecek salgın enfeksiyon hastalıkları riski ile karşı karşıyadır." görüşüne de yer verildi.

Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,521 µs