En Sıcak Konular

TOPBAŞ: ''İSPARK'I BUGÜN SATSAK, BORÇLARIMIZI KAPATIRIZ''

25 Şubat 2009 18:34 tsi
TOPBAŞ: ''İSPARK'I BUGÜN SATSAK, BORÇLARIMIZI KAPATIRIZ'' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, ''Hiç olmazsa seçime kadar İstanbul'da birtakım işleri ve güzellikleri öğrenir de Ankara'ya dönüşünde hiç olmazsa bilgi sahibi olur'' dedi.

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, ''Hiç olmazsa seçime kadar İstanbul'da birtakım işleri ve güzellikleri öğrenir de Ankara'ya dönüşünde hiç olmazsa bilgi sahibi olur'' dedi.
     Topbaş, Küçükçekmece'deki yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği bir alışveriş merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, ''(İSPARK'ın değerini Kılıçdaroğlu açıklasın, yoksa ben açıklayacağım) demiştiniz. Dün Kılıçdaroğlu (İSPARK'ın değerli olması bizi memnun eder) şeklinde açıklama yaptı. (30 Martta belediyenin başında ben olacağım diyor)'' şeklindeki ifadesi üzerine Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun kendisini farklı yerlerde, farklı havalarda bulduğunu belirterek, yolunun açık olmasını temenni etti.
     Kılıçdaroğlu'nun, İSPARK ile ilgili değerlendirme yapamadığını gördüklerini ifade eden Topbaş, şunları söyledi:
     ''Şirketlerle ilgili yaptığı değerlendirme ve açıklamaların, kamuoyunu meşgul edişinin sonucunda hiçbir şey çıkmadığını gördünüz. Madem Kılıçdaroğlu açıklamayacak, ben söyleyeyim. Bize geçen yıl İSPARK için 1,5 milyar dolar teklif ettiler. Şu anda 2 milyar dolar civarında değeri var. Biz İSPARK'ı bugün satsak, 2028'e kalmadan tüm borçlarımızı kapatırız.
     Topbaş, ''Kılıçdaroğlu kendisini büyükşehir belediye başkanı gibi görmüş olabilir. '30 Ağustos' der, '29 Ekim' der. Tabii ki bunlar bizim çok şanlı bayramlarımız. Böyle bir heyecanı yaşamak isteyebilir, 'yolu açık olsun' derim'' şeklinde konuştu.
     Kılıçdaroğlu'nun 2 ay içerisinde kaç kez manşette yer aldığının kayıtlara girdiğini anlatan Topbaş, ''Nasıl bir destek aldığını da görüyoruz. Bizim desteğimiz halkımız. Kılıçdaroğlu'nun desteği bazı çevreler. Biz gücümüzü halktan alarak hizmet veriyoruz. Tabii ki bizim şirketlerimiz kar ediyor. Dün bir köşe yazarı gayet güzel bir şey söyledi. (Proje görmüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu bir şey atıyor ortaya, tam onunla ilgili cevap verilecek, zıp diye başka yere zıplıyor) diyor. Böyle, fikirleri ve zihinleri bulandırma hüneri var. Bu hüner İstanbul'da geçmez.
     (Çamur atayım, birtakım iftiralara çanak tutalım) diyorlar. Olur olmaz bir konuyu gündeme atıp, arkasından (başkan bunun cevabını versin) diyorlar. Bu kadar anlamsız, iftiraya dayalı şeylere cevap verecek değiliz. Biz işimize bakıyoruz. Ellerinde delilleri varsa yargıya götürürler. Bizim dokunulmazlığımız yok''diye konuştu.
    
     -''İDO, KAR EDEN ŞİRKET KONUMUNA GELDİ''-
    
     Bir gazetecinin, ''Kılıçdaroğlu, önce İDO'nun zarar ettiğini, siz rakamları açıklayınca da kar ettiğini söyledi. Söylem değişikliği konusunda ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine de Topbaş, şunları kaydetti:
     ''Kılıçdaroğlu'nun bir söylediği bir söylediğini tutmuyor. Bazı doğruları bulabiliyorsa tebrik ediyoruz. İDO, dönemimizde kar eden şirket konumuna geldi. İDO'nun dünyadaki piyasa değeri 5-6 milyar dolar civarında. İDO, bugün taşıdığı insan sayısı ve hizmet kalitesi bakımından alanında dünyada önde gelen bir kuruluş. Bunu öğrendiyse hayırlı olsun. Diğerlerini takip etsin, öğrensin. Hiç olmazsa seçime kadar İstanbul'da birtakım işleri ve güzellikleri öğrenir de Ankara'ya dönüşünde hiç olmazsa bilgi sahibi olur. Meclis'te İstanbul ile ilgili konuşmalar yapıldığında, (hayır, doğrusu öyle değilmiş, böyle) diyerek, İstanbul'u savunur inşallah.''
     Bir vatandaşın, ''Kılıçdaroğlu, SHP'nin 1994'te İstanbul'u nasıl bir bilançoyla bıraktığını biliyor mu?'' sorusu üzerine Topbaş, bunun medya tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.
     Topbaş, Küçükçekmece'deki bu kaçak yapılaşmadan ihmal edilmişliğe kadar hep CHP döneminin izleri bulunduğunu öne sürerek, ''Biz ve Küçükçekmece belediye başkanı, şu anda onları temizlemeye çalışıyoruz'' dedi.

Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,390 µs