En Sıcak Konular

THY UÇAĞI HOLLANDA'DA DÜŞTÜ: 9 ÖLÜ

25 Şubat 2009 22:28 tsi
THY UÇAĞI HOLLANDA'DA DÜŞTÜ: 9 ÖLÜ Türk Hava Yollarının 1951 sefer sayılı uçağı, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişte düştü.Yetkililer, uçakta 9 kişinin öldüğünü açıkladı.

AMSTERDAM - Türk Hava Yollarının 1951 sefer sayılı uçağı, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişte düştü.
İstanbul-Amsterdam seferini yaparken, 127 yolcu ve 7 kişilik mürettebatıyla Schiphol havaalanına inişte piste ulaşamadan tarlaya düşen uçağın üç parçaya ayrıldığı, uçakta yangın çıkmadığı bildirildi. Hollandalı resmi yetkililer, uçakta 9 kişinin öldüğünü açıkladı.
Kazanın meydana geldiği havaalanında bugün ikinci kez basın toplantısı düzenleyen yetkililer, kazada yaralanan 84 kişinin 11 farklı hastaneye sevk edildiğini söylediler.
Yetkililer, 6 kişinin durumunun kritik olduğunu, ayrıca 5 kişinin daha ağır yaralı olduğunu kaydettiler. Hollandalı yetkililer, 31 kişinin yaralarının niteliğinin henüz belirlenemediğini ifade ettiler.
Hollanda radyosu ölenlerden 3'ünün mürettebattan, 6'sının yolcu olduğunu duyurdu.
 Hollanda İçişleri Bakanlığının uçak kazasında hayatını kaybedenlerin isimlerini, yakınlarının teşhisinin ardından açıklayacağı bildirildi.
Hollandalı yetkililer, uçağın kara kutusunun alındığını ve incelenmesi için Paris'e gönderileceğini açıkladı.
Yolcu ve mürettebatın yakınlarının bulunduğu uçak, İstanbul'dan Amsterdam'a hareket etti.
70 yolcu ve mürettebat yakını ile 14 THY aile destek birimi görevlisini taşıyan Airbus 321 tipi uçak, Hollanda'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Amsterdam'dan Türkiye'ye gelecek yolcular için de ilave bir sefer düzenleneceği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Hasan Tahsin Arısan'ın kaptan pilotluğunu yaptığı uçakta, Olgay Özgür, Murat Sezer, Figen Eren, Perihan Özden, Ulvi Murat Eskin ve Yasemin Vural, mürettebat olarak bulunuyordu.

ERDOĞAN: "KAYBIMIZIN 3'Ü PİLOTLARIMIZ"

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, THY uçağının, Hollanda'da yaptığı kazaya ilişkin olarak, "Hollanda'da elim bir uçak kazası neticesinde 9 kaybımız var ve kaybımızın 3'ü pilotlarımız. Bunun dışında yaralılarımızın 6'sının durumu son gelen haberlere göre ağır" dedi.
Başbakan Erdoğan,  Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Hollanda'da elim bir uçak kazası neticesinde 9 kaybımız var ve kaybımızın 3'ü pilotlarımız. Bunun dışında yaralılarımızın 6'sının durumu son gelen haberlere göre ağır. Bunlar değişik hastanelerde tedavi altında" diye konuştu.
Erdoğan, Hollanda Başbakanı Başbakanı Jan Peter Balkanende'nin kendisini arayarak, "Görüşmede bizden en üst düzeyde gereken ilgi alaka neyse en üst düzeyde yapıyoruz, yapacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın" dediğini belirtti.
Kazanın olduğu bölgedeki incelemelerin takip edildiğini dile getiren Erdoğan, "Zaten kriz masamız, sivil havacılıkla birlikte takip ediyorlar. Orada da yine yakın bir takiple süreç devam ediyor. Tabii ki temennimiz o dur ki gerek ağır yaralı gerekse yaralı yolcular, vatandaşlarımız sağlık sıhhatle kurtulmuş olsun. En az kayıpla bu kazayı atlatmış olalım"dedi.
 

YILDIRIM: TEKNİK BAKIM 22 ARALIK'TA YAPILMIŞ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yolcu uçağının teknik bakımının 22 Aralık 2008 tarihinde yapıldığını söyledi.
Yıldırım, uçağın Amsterdam Hava Limanına inerken, piste 500 metre kala toprak alana düştüğünü belirtti.
Bakan Yıldırım, ''Hollanda sivil hava kuruluşu, Kaza Kırım Heyeti oluşturdu. Biz de bir genel müdür yardımcısı, bir uçak mühendisi ve bir pilotu kaza kırım heyetine dahil olmak üzere gönderdik'' dedi.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Uçağın düşmesi üzerine THY Genel Müdürlüğünde kriz merkezi oluşturuldu.
THY yetkililerinden oluşan bir heyet de Hollanda'ya hareket etti.
Uçağın kaptan pilotunun Hasan Tahsin Arısan olduğu belirtildi.
Bu arada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde de kriz masası oluşturuldu.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, meteorolojik şartlarda herhangi bir olumsuzluk, teknik olarak uçakta ve piste yaklaşımında herhangi bir problem bulunmadığı bildirildi.

SHGM: ''9 KİŞİDEN 3'Ü PİLOT''

     Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Amsterdam Schiphol Havaalanı'na zorunlu inişi sırasında kaza yapan THY'na ait uçakta hayatını kaybeden 9 kişiden 3'ünün pilot olduğunun öğrenildiğini duyurdu.
     SHGM'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Hollanda yetkili makamlarının, ''uçağın kara kutusunun incelenmek üzere Paris'e gönderildiğini belirttiği'' kaydedildi.
     SHGM'den bazı yetkililerin olay yerine ulaştığı, kaza kırım incelemelerine gözlemci olarak katılacak ekibin de gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra Amsterdam'a gitmek üzere Ankara'dan ayrıldığı ifade edilen açıklamada, çeşitli basın yayın organlarında kazanın oluş nedenine ilişkin çıkan yorum ve iddialara itibar edilmemesi istendi.
     Açıklamada, incelemelerde elde edilecek kesin ve bilimsel bilgilerin kamuoyuna duyurulması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,692 µs