En Sıcak Konular

ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANI BEHÇET OKTAY İNTİHAR ETTİ

25 Şubat 2009 15:04 tsi
ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANI BEHÇET OKTAY İNTİHAR ETTİ Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay intihar etti.Daire başkanı Oktay, kendisine ait özel otomobilin içerisinde silahla intihar etti.

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay intihar etti.
Daire başkanı Oktay, kendisine ait özel otomobilin içerisinde silahla intihar etti. Dikmen Keklikpınarı caddesi yakınlarında park halindeki aracında ağır yaralanan Oktay, Gazi Hastanesine kaldırıldı. Ameliyata alınan Oktay tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. İntihar girişiminin meydana geldiği arabada geniş çaplı inceleme başlatılırken, olayın nedeni konusunda belirginlik olmadığı kaydedildi.
İbrahim Şahin'in görevden alınmasının ardından atanan Oktay, yaklaşık 13 yıldır bu görevi sürdürüyordu.
     Behçet Oktay'ın cenazesi, Gazi Hastanesi morgundan alınarak, Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
Adli Tıp Kurumu bahçesinde geniş güvenlik önlemi alan polis, cenaze morga taşınırken gazetecilerin görüntü almasını engelledi. 
     Bu arada Behçet Oktay'ın Malatya'nın Hekimhan ilçesinde yaşayan babası Muhammet Oktay (78), haberi duyunca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

PROF. CİNAZ:OKTAY HAYATİ FONKSİYONLARI DURMUŞ HALDE GETİRİLDİ

     Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Peyami Cinaz, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın, hastaneye yaşamsal fonksiyonları durmuş halde getirildiğini belirterek, "Buna rağmen solunum cihazına bağlanarak müdahale edildi ancak kurtarılamadı" dedi.
     Gazi Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Oktay'ın bugün saat 03.00 sıralarında hastaneye getirildiğini belirten Cinaz, Oktay'ın kulağının arkasında, ateşli silahtan kaynaklandığını tahmin ettikleri büyük bir yara belirlediklerini anlattı. Cinaz, yaşamsal fonksiyonları durduğu halde müdahale edildiğini de vurguladığı Oktay'ın, yaşama döndürülemediğini sözlerine ekledi.

OKTAY'IN CENAZESİ MEMLEKETİ HEKİMHAN'DA DEFNEDİLECEK

     Aracının içinde yaralı olarak bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Özel Harekat Dairesi Başkanı Emniyet Müdürü Behçet Oktay,yarın memleketi Malatya'nın Hekimhan ilçesinde defnedilecek. 
     Hekimhan'da 1957'de doğan Oktay, ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1975 yılında polis kolejinden, 1978 yılında da Polis Akademisi'nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar ve Bingöl'de görev yapan Oktay, 23. Dönem Özel Harekat Kursunu başarıyla tamamlamasının ardından 1994-1997 yıllarında Diyarbakır'da görev yaptı.
     1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine atanan Oktay, evli ve biri kız üç çocuk babasıydı.
     Görevi esnasında çok sayıda taltif ve takdirname alan Oktay, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası sahibiydi.

OKTAY'IN GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİASI DOĞRULANMADI

     İçişleri Bakanlığı yetkilileri, arabasının içinde başından vurulmuş olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın dün görevden alındığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti.
     Bakanlık yetkilileri, Oktay'ın görevden alınıp yerine atama yapıldığına ilişkin bazı internet sitelerinde haberler yayımlandığını anımsatarak, Oktay'ın görevden alınması ve yerine atama yapılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

 OKTAY'IN İNTİHARINA ŞAHİT OLAN ARKADAŞININ İFADESİ ALINACAK

     Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intihar ettiği sırada yanında bulunan arkadaşının ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliğine götürüldüğü öğrenildi.
     Edinilen bilgiye göre, bu sabaha karşı Dikmen Keklikpınarı 50 Cadde 29 numaralı binanın önünde kendisine ait araçta Smith Wesson marka tabanca ile intihar eden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Oktay'ın yanında ziyaretine gittiği arkadaşı bulunuyordu.
     Bu kişinin olayın ardından bilgisine başvurulmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldüğü bildirildi.

BEHÇET OKTAY İÇİN EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN

     Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay için Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki binasında tören düzenlendi.
     Törene, Oktay'ın eşi Şengül, oğulları Mehmet Toğan ve Burak ile kızı Gökçen'in yanı sıra Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, ATO Başkanı Sinan Aygün de katıldı.
     Keçiören Adli Tıp Kurumu morgunda otopsisi yapıldıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğüne getirilen Oktay'ın cenazesi, Genel Müdürlük bahçesinde hazırlanan katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından Oktay'ın öz geçmişi okundu.
     Daha sonra konuşma yapan Emniyet Genel Müdürü Köksal, Behçet Oktay'ın bir kahraman olduğunu ifade ederek, Oktay'ın "görev yaptığı süre içerisinde 'Özel Harekat'ı en iyi ne şekilde yöneteceği, vatana, millete en iyi ne şekilde hizmet verebileceğinin gayreti içerisinde olduğunu" söyledi. Köksal, şöyle dedi:
     "Bütün çalışmalarında başarılıydı. Herkes onu çok severdi. Maalesef kısa dönemli buhran sonunda böyle bir son, böyle bir kahraman yakıştı mı dersek, bir kahramana bu sonun yakışmadığını ve üzüntümün bir kat daha arttığını ifade etmek istiyorum. Polis teşkilatının ender yetiştirdiği insanlardan birisiydi. Silahlı Kuvvetler üstün hizmet madalyasına da layık görülmüş bir insandı"
     Konuşmanın ardından Hicret Cami imamı Nuri Uzuner tarafından dua okundu. Daha sonra Özel Harekat polisleri tarafından tekrar omuzlara alınan Oktay'ın tabutu, cenaze aracına konuldu.  Oktay'ın cenazesinin yarın Malatya'nın Hekimhan ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.
     Bu arada, cenaze törenine çok sayıda çelenk gönderildi. İsimsiz gönderilen bir çelengin üzerinde "Onuru İçin Öldü" yazdığı görüldü.



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,512 µs