En Sıcak Konular

PAÇACI:BAŞBAKAN KÜRTÇE KULLANIYORSA TÜRK DE KONUŞUR

24 Şubat 2009 14:52 tsi
PAÇACI:BAŞBAKAN KÜRTÇE KULLANIYORSA TÜRK DE KONUŞUR MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, TBMM grup toplantısında Kürtçe konuşmasının yolunu, AK Parti iktidarının açtığını ileri sürdü.

ANKARA - MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, TBMM grup toplantısında Kürtçe konuşmasının yolunu, AK Parti iktidarının açtığını ileri sürerek, "Şayet Başbakan Kürtçe kelimeler ve cümleler kullanıyorsa, mitinglerinde Kürtçe pankartlar açılıyorsa, devlet televizyonu Kürtçe yayın yapıyorsa, Ahmet Türk de maalesef Kürtçe konuşur" dedi.
     AK Parti iktidarının, Anayasada değişiklik yaparak, devlet televizyonunda Türkçe dışında başka bir dilde yayın yapma imkanı getirdiğine işaret eden Paçacı, esas sorgulanması gerekenin, Ahmet Türk'ün konuşması değil, Anayasada yapılan bu değişiklik olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
     "MHP olarak bu yasa görüşülürken şiddetli bir şekilde muhalefet yaptık. Bugünlerin geleceğini de ifade ettik. Şayet Başbakan Kürtçe kelimeler ve cümleler kullanıyorsa, mitinglerinde Kürtçe pankartlar açılıyorsa, devlet televizyonu Kürtçe yayın yapıyorsa, Ahmet Türk'te maalesef Kürtçe konuşur. Bir topluluğun millet olmasının en önemli vasfı dildir. Eğer dil birliğini bozarsanız, farklılaştırırsanız, milletin birliği ve bütünlüğünü bozmuş olursunuz, milleti bölmüş olursanız. Türkiye'nin bugünlere gelmesinde en büyük sorumluluk, AKP hükümetleri ve Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bundan sonraki talepler ise eğitimde Kürtçe'nin kullanılması tarzında yoğunlaşacaktır. PKK'nın talepleri, maalesef demokratik açılım adı altında masumane bir paketle AKP tarafından hayata geçirilmeye çalışılacaktır. Yapılan konuşma Meclis İçtüzüğüne aykırı ama TRT 6'nın Kürtçe yayın yapmasındaki gerekçe, Güneydoğu'da yaşayan insanların Türkçe'yi anlamadığı ve anladıkları dil olan Kürtçe ile yayın yapma tarzında oluşmuş. O zaman devlet kendi vatandaşına anladığı dilde yayın yapıyorsa, o yörenin milletvekilleri de kendi seçmenine, o seçmenin anladığı dilden yayın yapma hakkına kavuşmuş olur. Bu yolu açan AKP'dir. Esas suçlu bu yolu kullanan değil, bu ortamı sağlayan AKP'dir."

 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,875 µs