En Sıcak Konular

KARAYALÇIN:ADALET BAKANININ AÇIKLAMALARI ŞANTAJDIR

24 Şubat 2009 12:21 tsi
KARAYALÇIN:ADALET BAKANININ AÇIKLAMALARI ŞANTAJDIR CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yerel yönetimlere ilişkin açıklamalarının, "şantaj" olduğunu öne sürdü.

ANKARA - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yerel yönetimlere ilişkin açıklamalarının, "şantaj" olduğunu öne sürdü.
     Murat Karayalçın'ın seçim bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, dün Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Kulübü Derneği ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun düzenlendiği toplantılara katılan Karayalçın, yaptığı konuşmalarda, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yerel yönetimlere ilişkin sözlerinin üzüntü yarattığını ifade etti.
     Şahin'in bu sözlerinin kendisi ya da partisi için hiçbir yararı olmayacağını bilmesi gerektiğini belirten Karayalçın, şunları kaydetti:
     "Adalet Bakanı'nın açıklamaları şantajdır. Ankaralılar, seçmenler cevap verecektir. 'Hizmet almak istiyorsan bizim partiye oy vereceksin' denilebilir mi? Bir başka partinin adayı belediye başkanı seçilirse oraya hizmet verilmeyecek mi?
     Ne olacak? 30 Mart günü Murat Karayalçın, Ankara Anakent Belediye Başkanı seçilirse ve hükümet Ulaştırma Bakanlığının metro yapmasını karara bağlamışsa ne diyecek Ankara halkına? 'Biz sadece hükümet partisine mensup belediye başkanlarının metrosunu yaparız. Başka partilerden olanların kentlerindeki metro bizi ilgilendirmez, onlar ne yaparsa yapsınlar' yanıtını mı verecek?"
     Karayalçın, Sayıştay tarafından yapılan incelemelerde Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kaynakların Ankaraspor'a aktarıldığının ve transfer paralarının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiğinin belirlendiğini ifade etti.
     Ortaya çıkan bu gerçeklerin, belediyenin paralarının amacına uygun harcanmadığını gösterdiğini savunan Karayalçın, "Birilerinin çocukları eğlensin diye Ankara'nın paraları çar çur edilemez. Bu aymazlığa son verilecek ve hesabı sorulacaktır" dedi.

ŞAHİN: SÖZLERİM YANLIŞ YORUMLANDI

     Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da yerel seçimlere yönelik yaptığı değerlendirmenin yanlış yorumlandığını ifade ederek, ''Seçimlere gidiyoruz. Eğer yanlış bir şey söylemiş, yanlış bir değerlendirme de bulunmuşsam, halkımızın sağduyusuna güvenin bunun cezasını verir. Muhalefet doğrusunu söylerse onun da mükafatını verir'' dedi.
     Şahin, Bakanlığa gelişine gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     ''Akfırat Belediyesi ile ilgili sizin bir vekalet verdiğiniz, bununla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu, sizi istifaya davet ettiği şeklinde haberler var. Ne söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine Şahin, Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamasını televizyondan izlediğini, ''Bir çete reisine, Adalet Bakanı'nın vekalet verdiği şeklinde bir değerlendirme yaptığını'' söyledi.Şahin, şunları kaydetti:
     ''Bahis konusu belediye başkanı benim tanıdığım kadarıyla çalışkan, yine benim tanıdığım kadarıyla dürüst birisiydi. Çünkü ben, aşağı yukarı bir yıl olmuştur bu vekaletnameyi vereli. Ama daha sonra bir suç nedeniyle ciddi bir isnat nedeniyle şu anda tutuklu bulunuyor. Yani bu arkadaşımızın bu ithamlara muhatap olduktan sonra verilmiş bir vekaletname değil. Daha önce benim dürüst, yetenekli, çalışkan bir belediye başkanı olarak, daha önceden tanıdığım bir arkadaşımdır. Akfırat'da da ondan başkasını tanımam. Hikayeyi daha önce anlatmıştım. Formula 1 yarışları için gittiğim Akfırat'ta Ayhan Bermek'in orada bir yazlığı var. Öğle yemeğine davet etmişti, çok güzel bir bahçesi vardı. 'Buralarda böyle şey var mı?' deyince gelişti işler. 'Burada buluruz' deyince böyle bir süreç başlamıştı. Ben Ankara'dayım, Akfırat'ta Ayhan Bermek gibi bir şey yapmayı önce hayal ettim ama sonradan vazgeçtim. Olay bundan ibaret. Vekaletim onda kalmış. Arkadaşlarımızın kendi takdiridir, istifaya davet eder, etmez kendi takdiridir. Bir şey diyecek değilim.''
     Antalya'da yerel seçime ilişkin yaptığı değerlendirmenin ardından yine muhalefetten istifa çağrılarının geldiğinin hatırlatılması üzerine Şahin, ''Bizler aynı zamanda siyasiyiz. Ben Adalet Bakanıyım ama aynı zamanda bir siyasi partinin mensubuyum ve o siyasi partiden milletvekiliyim. Antalya'da katıldığım toplantılar siyasi toplantılardır. Seçime gidiyoruz. Ben orada tabii ki belediye başkan adaylarını desteklemek için bulunuyorum'' dedi.
     Yaptıkları açıklamaların halk tarafından değerlendirileceğini ifade eden Şahin, ''Eğer yanlış bir şey söylemiş, yanlış bir değerlendirme de bulunmuşsam, halkımızın sağduyusuna güvenin, bunun cezasını verir. Muhalefet doğrusunu söylerse onun da mükafatını verir'' diye konuştu.
     Şahin, ''Muhalefet belediye başkanlarına oy vermeyin. Eğer onlara oy verirseniz, onların projeleri Ankara'dan geçmez'' anlamına gelen bir değerlendirme yapmadığını, ''belediye başkanı seçildikten sonra merkezi hükümetle de diyalog kurabilecek, iktidar olsun, muhalefet olsun yetenekte insanlar olmalı'' dediğini savundu.
     Yerel yönetimlerin kendi kaynaklarıyla sorunları çözmesinin mümkün olmadığını, Antalya'da bunu bizzat kendisinin de yaşadığını dile getiren Şahin, Antalya'da bazı muhalefet partilerine mensup belediye başkanlarıyla halen tanışmadığını belirtti. Şahin, ''Keşke bana gelseler, deseler ki, 'ben falan muhalefet partisinin belediye başkanıyım, şöyle bir işimiz var' ben yardımcı olurum, takip ederim. Bunu ön plana çıkarmak istedim, farklı yorumlara yol açtı'' dedi.



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,059 µs