En Sıcak Konular

GÜL: TANZANYA HÜKÜMETİNİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

22 Şubat 2009 23:21 tsi
GÜL: TANZANYA HÜKÜMETİNİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türk iş adamlarını Tanzanya'da yatırıma teşvik ettiklerini ve Tanzanya hükümetinin desteğini beklediklerini'' söyledi.

DARÜSSELAM - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türk iş adamlarını Tanzanya'da yatırıma teşvik ettiklerini ve Tanzanya hükümetinin desteğini beklediklerini'' söyledi.
     Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwete, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna Cumhurbaşkanlığı Sarayında resmi akşam yemeği verdi.
     Gül, yemekte yaptığı konuşmada, Tanzanya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tanzanya'ya resmi ziyaret gerçekleştiren ilk Türk Cumhurbaşkanı olduğunu anımsatan Gül, ziyaretin ikili ilişkilerde yeni bir dönem açacağına inandığını belirtti.
     Afrika ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Gül, geçen yıl İstanbul'da yapılan Türkiye Afrika İşbirliği Zirvesi'nde alınan kararların hayata geçirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.
     Gül, zirvenin başarıya ulaşmasında geçen yıl Afrika Birliği Dönem Başkanlığı yapan Tanzanya'nın önemli rolü olduğunu kaydetti.
     İki ülke arasında tarım, sağlık, altyapı ve enerji alanlarında büyük işbirliği potansiyeli olduğuna inandığını anlatan Gül, ''İş adamlarımızı Tanzanya'da yatırıma teşvik ediyoruz ve Tanzanya hükümetinin desteğini bekliyoruz'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Kenya'da olduğu gibi Tanzanya'da da Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliği sırasında ''Afrika'nın sesi'' olmaya devam edeceğini belirtti.
     Tanzanya Cumhurbaşkanı Kikwete de ülkesinde ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanını ağırlamaktan onur duyduğunu dile getirdi.
     Tanzanya ve Türkiye'nin yakın ekonomik, kültürel ve teknik işbirliği kurması gerektiğini belirten Kikwete, Türkiye'nin gelişmiş bir ekonomiye sahip olmasından yararlanmak istediklerini söyledi.
     Küresel ekonomik krize de değinen Kikwete, Türkiye'nin bir G-20 üyesi olarak gelişmekte olan ülkelerin sesine tercüman olmasını istedi. Kikwete, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'yi Afrika ülkelerini krizden çıkış yolları konusunda bir araya getirebilecek bir ülke olarak görüyoruz. G-20 oluşumunun dışında kalmamız doğru ve adil değil. Biz de krizden en az gelişmiş ülkeler kadar olumsuz etkileniyoruz. Sesimizin doğrudan duyulmasını hak ediyoruz.''

Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,674 µs