En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: HARAMİLERİN SALTANATINI İNDİRECEĞİZ

22 Şubat 2009 20:30 tsi
KILIÇDAROĞLU: HARAMİLERİN SALTANATINI İNDİRECEĞİZ CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''30 martta haramilerin saltanatını indireceğiz, halkın iktidarını kuracağız'' dedi.

İSTANBUL - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''30 martta haramilerin saltanatını indireceğiz, halkın iktidarını kuracağız'' dedi.
     Kılıçdaroğlu, Bağlarbaşı'ndaki Kafkas Kültür Derneğini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, kültürleri yaşatmanın önemine işaret etti.
     Ziyareti sırasında yapılan Kafkas danslarını izleyen Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, ''Dün Topbaş, Maltepe'de Cemevinde CHP'lilerce protestoya uğradı ve orada 'Bu gençleri Kılıçdaroğlu böyle etkiliyor' dedi. Ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Kim sayın Topbaş'ı protesto etmişse bu doğru bir olay değil. Siyasetçi her topluma, her gruba gider. Her derneğe, her vakfa gider, oy talebinde bulunur. Bunu artık demokrasinin olağan bir süreci olarak görmemiz lazım. Kadir Topbaş'a şu veya bu şekilde herhangi bir ortamda protesto yapılmasını doğru bulmuyorum. Böyle bir olayı da tasvip etmiyorum'' diye konuştu.
     ''Hükümetten destek almadan projelerinizi nasıl gerçekleştireceksiniz?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 10 milyar dolar bütçesi var. 10 milyar dolar bütçeyle İstanbul'u dünya markası haline getirmeye söz veriyorum. Ben asla gidip para dilenmeyeceğim. Çünkü, İstanbul'un gelirleri çok yüksek. Durumu da çok iyi. Kaynakları çok güzel'' karşılığını verdi.
     Kılıçdaroğlu, ''Belediyenin gelirleri 2022 yılına kadar ipotek altında dediniz. Nasıl olacak?'' sorusu üzerine tüm gelirlerin ipotek altında bulunmadığını ifade ederek, ''Ben bir maliyeciyim, yolunu bulurum. Siz meraklanmayın'' dedi.
     Bir gazetecinin, ''Topbaş, Mehmet Sevigen ile ilgili olayın Baykal'a kadar ulaşacağını söyledi'' sözleri üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
     ''Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, yolsuzluk kiminle ilgili olursa olsun hepsinin üstüne kararlılıkla gitmek zaten demokraside bir gerektir, bir zorunluluktur. A'nın yolsuzluk yapması, B'nin yolsuzluk yapması diye bir ayrıma gitmek son derece yanlış. Bu ayrımı yapan hükümet. Biz yapmıyoruz ki böyle bir ayrım. Ben şu sorunun yanıtını şu ana kadar almış değilim. Eğer bir televizyon kanalının Almanya'da 12 hesabı var ve bu 12 hesap üzerine gidilmiyorsa, bu dosya kapatılıyorsa, siz mevcut AKP Hükümetinin yolsuzluklarla mücadele ettiğini söyleyebilir misiniz? Bizim isyanımız bu. Kim yapıyorsa yolsuzluk, nasıl yapıyorsa yolsuzluk, hepsinin üzerine kararlılıkla gidelim.''
     ''Baykal ile problem var mı aranızda?'' sorusu üzerine de CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, ''Bizim partimizin lideriyle bir sorun olabilir mi?'' dedi.

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,951 µs