En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A:ÖNCE 1 TRİLYONLUK YOLSUZLUĞUN HESABINI VER

22 Şubat 2009 19:22 tsi
ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A:ÖNCE 1 TRİLYONLUK YOLSUZLUĞUN HESABINI VER Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'a, Adıyaman'dan, "Sen önce Hazine'nin sana yapmış olduğu resmi yardımdan yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın. Anayasa Mahkemesi bunu tescil etti, bunun hesabını ver. Önce bunu hallet" diye seslendi.

ADIYAMAN - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "medya avukatlığı" yapmakla eleştirdiği CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, Adıyaman'dan, "Sen önce Hazine'nin sana yapmış olduğu resmi yardımdan yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın. Anayasa Mahkemesi bunu tescil etti, bunun hesabını ver. Önce bunu hallet" diye seslendi.
     Partisinin Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın daha önceki seçimlerde AK Parti'yi yalnız bırakmadığını, 29 Mart seçimlerinde de yalnız bırakmayacağına inandığını söyleyen Erdoğan,6.5 yıllık iktidarları döneminde 780 bin kilometre karenin tamamını gördüklerini, 81 ile ayırmadan hizmet götürdüklerini anlattı.
     Erdoğan, "Biz kapınızı sadece seçim zamanı çalanlardan değiliz. Halinizi hatrınızı kırk yılda bir soranlardan değiliz. Adıyaman'ın yollarını seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz" diyerek şöyle devam etti:
     "Devletin vatandaşa uzanan yardım eli bile onları rahatsız ediyor. Fakire, fukaraya götürdüğümüz yardımlar onları rahatsız ediyor. Her şey eskisi gibi olsun istiyorlar. Adıyaman Ankara'ya binlerce kilometre uzak olsun istiyorlar. Hükümet Ankara'daki o sağır duvarların arkasına çekilsin, kalsın diyorlar. Diyarbakır'a hastane, Tunceli'ye okul, Bingöl'e yol, Adıyaman'a konut, fabrika yapılmasın istiyorlar."
    
     -YANDAŞ MEDYALARINA HAVALE ETTİLER-
    
     Erdoğan, konuşmasında "Ankara'ya kapanan siyasetçileri" eleştirirken, "onların halini gördüklerini" de belirterek şöyle dedi:
     "Bunlar muhalefet etmeyi dahi yandaş medyalarına havale ettiler. Şu anda bir CHP medyası var. O medyanın avukatlığını da Sayın Baykal yapıyor. Dün Adana meydanında çıkmış, baktım gayet başarılı bir avukatlığa soyunmuş. Bu ülkenin, bu devletin Maliye Bakanlığı normal, mutat incelemelerinden birini yapmış. Ortada bir netice var, bunun avukatlığı sana mı kaldı? Ama 29 Martta ben inanıyorum ki Sayın Baykal'ın avukatlık belgesini bu millet yok edecek. Bu çamur siyasetini bırak, bu ülkede adil siyaset yap. İftira atarak, karalayarak, yalanlarla, haksız ithamlarla milletin partisi AK Parti'sini yıpratamazsın. Elinde dosyalarla bize iftira atamazsın.
     Sayın Baykal, sen önce Hazine'nin sana yapmış olduğu resmi yardımdan yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın. Anayasa Mahkemesi bunu tescil etti, bunun hesabını ver. Önce bunu hallet. Benimle neyi konuşacaksın sen, Anayasa Mahkemesi bunu tescil etmiş, 1 trilyonu da senden tahsil etmiş. Sen önce bunun hesabını ver. Siz sağda solda insanlara iftira atarak bir yere varamayacaksınız. Eğer elinde deliller varsa, yargıya gidin. Belediye başkanlarımın dokunulmazlığı yok, git yargıya. Bizimle de ilgili varsa bir belgen git yargıya. Yok ki neyle gideceksin, yok."
     İktidarları döneminde, "yolsuzlukların hortumunun kesildiğini, yolsuzların da hortumunun kesildiğini" ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
     "Asıl rahatsızlık buradan geliyor. Çünkü daha önce buralardan nemalanmaya alışmışlardı. Şimdi hortum kesildi, sıkıntıları burada. Ama bunlardan çekinen, bunlardan imtina eden bir hükümet yok, kararlıyız. Onlar kendi çamurları içerisinde kaybolmaya başladılar. Bize çamur atmak isterken, kendileri boğazlarına kadar batağa gömüldüler. Şimdi, çırpındıkça batıyorlar. Hem kendileri çamura saplandı hem de yandaş medyaları çamura saplandı.
     Diyorlar ki, hükümet medyanın sesini yok farz ediyor. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz bu ülkede iktidara gelirken o yandaş medyayla iktidara gelmedik ki. Bu aziz milletle iktidara geldik. İşte meydan. Bunlar meydanların dilini anlamaz, bilmez. Ama benim Adıyamanlı kardeşim bunları çok iyi tanır. Bunların geçmişini, tarihini, cemaziyel evvelini çok iyi bilir. Adıyamanlı kardeşim 29 Mart günü de bunlara sandıkta en iyi cevabı zaten verir."

"BİZ BU MİLLETE HİZMETKAR OLMAYA GELDİK"

KAHRAMANMARAŞ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz, bu millete efendi olmaya değil, biz bu millete hizmetkar olmaya geldik'' dedi.
     Adıyaman programının ardından Kahramanmaraş'a geçen Erdoğan, Hafiz Ali Meydanı'nda Kahramanmaraşlılara seslendi.
     Sözlerine alandakileri selamlayarak ve ardından ''Maraş, Maraş, Can Maraş, Canlara Canan Maraş, Suları Kevser Olmuş, Toprağı Mercan Maraş'' diyerek başlayan Erdoğan, miting alanında yaşanan coşku ve heyecanın her şeyi yapmaları için yeterli olduğunu ifade etti.
     Erdoğan, yerel seçimler nedeniyle 14. mitinglerini yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     ''Bugün 14. mitingimizi yapıyoruz, diğerleri daha doğru dürüst meydanlara çıkamadı. Sayın Baykal, 'Televizyona çağırıyorum, televizyona gel' diyor. Sayın Baykal, seçimlerin meydanı burası, burası, burası. Bize sandıklarda bu meydanlar oy verecek. Demokrasinin meydanı burası, burası. Bu meydanların dilini önce dinle, bu meydanlar ne diyor onu dinle. Onu dinle de ona göre konuş.''
     Başbakan Erdoğan, olup bitenlerin görüldüğünü ifade ederek, ''Siyaset meydanlarda yapılır, siyaset halkın içinde yapılır. Siyaset milletin içinde, millet için yapılır. Bunların böyle bir derdi yok. Siyaseti ekranlar üzerinden, gazeteler üzerinden, medya üzerinden yapıyorlar. Çamurun üzerine oturuyorlar, çamur siyaseti yapıyorlar'' diye konuştu.
     Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
     ''Beyefendiler bir de benim üslubumdan rahatsız oluyorlar. Başbakan, milletin diliyle konuşuyor. Başbakan, milletin üslubuyla konuşuyor. Başbakan milletin gönlünden, milletin yüreğinden konuşuyor. Efendim, Başbakan medyayla neden kavga ediyormuş, medyaya karşı neden bu kadar sertmiş. Dikkat edin haftalardır, seçim sandığı ufukta göründüğünden itibaren karalama kampanyasına başladılar. Bana, şahsıma, aileme, milletvekili arkadaşlarıma, belediye başkanı arkadaşlarıma, belediye başkanı adayı arkadaşlarıma, devletin saygın kurumlarına en ağır şekilde hakaretler ettiler. İftiralar attılar, atıyorlar.
     Ben de diyorum ki, ey CHP, diğerleri, elinizde belge varsa, bu ülke bir hukuk devleti, niçin yargıya gitmiyorsunuz? Yargıya gidin. Neden gitmiyorsunuz? Belediye başkanı arkadaşlarımızın dokunulmazlığı yok. Yargıya gidin, niye gitmiyorsunuz? Çünkü ellerinde belge yok. Bunlar, bir zamanlar vardı ya komünistlerin çamur at tutmasa iz bırakır anlayışı vardı ya bunlar o dille konuşuyor. İftira atıyor.''
     Erdoğan sözlerini medyaya eleştiri yönelterek sürdürdü. Erdoğan, ''Kural tanımıyorlar, kanun tanımıyorlar. Meslek ahlakını, etik ilkeleri ihlal ediyorlar. En küçük bir eleştiri karşısında hemen basın özgürlüğü deyip ortalığı velveleye veriyorlar'' dedi.
     Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Beyefendi senin basın özgürlüğün olduğu kadar benim de düşünme ve konuşma özgürlüğüm var. Geçmişte bunu yaptılar, bundan fayda devşirdiler. Şimdi de bunu yapmaya çalışıyorlar. Kusura bakmayın herkes işini yapacak. Siyasetçi siyaset yapacak, iş adamı işini yapacak, gazeteci gazeteciliğini yapacak. Siyasetçi, siyaseti medyadan taşeronlara devir ederse iş adamı medyayı şantaj aracı olarak kullanırsa, medya kendi alanından çıkıp siyasete soyunursa işte o zaman işler çığırından çıkar.
     Herkes sorumluluğunu bilecek. Herkes mesuliyet alanını bilecek. Bu ülkede hiç kimse imtiyazlı değildir, olamaz. Bu ülkede hiç kimse kanunların üzerinde değildir, olamaz. Bunu açık açık söylüyorum. AK Parti bu tür siyasetin içinde olmayacak. AK Parti demokrasiden asla taviz vermeyecek. AK Parti her türlü özgürlüğü bugüne kadar var gücüyle savundu, bundan sonra da savunmaya devam edecek. AK Parti hiçbir imkanı şantaj aracı olarak kullanmadı, bundan sonra da kullanmayacak. Ve AK Parti bugüne kadar şantaja boyun eğmedi, bundan sonra da Allah'ın izniyle eğmeyecek.''



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,563 µs