En Sıcak Konular

TOPBAŞ: SEVİGEN'İN İSTİFASININ DAHA ARKASI GELECEK

21 Şubat 2009 21:12 tsi
TOPBAŞ: SEVİGEN'İN İSTİFASININ DAHA ARKASI GELECEK Kadir Topbaş,Mehmet Sevigen'in istifasına ilişkin olarak ''Tabii daha arkası gelecek. Daha başka şeyler de gelecek. Herhalde sayın Baykal'la ilgili de bir şeyler gelebilir. Tahmin ediyorum. Çünkü bir yerlerden bazı duyumlarım var'' dedi.

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in istifasına ilişkin olarak ''Tabii daha arkası gelecek. Daha başka şeyler de gelecek. Herhalde sayın Baykal'la ilgili de bir şeyler gelebilir. Tahmin ediyorum. Çünkü bir yerlerden bazı duyumlarım var'' dedi.
     Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden ile Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da AK Parti seçim irtibat bürolarının açılışını gerçekleştiren Topbaş, burada yaptığı konuşmalarda göreve geldiğinden bu yana 5 yılda 25 milyar TL yatırım yaptıklarını belirtti. Topbaş, bunun 20 milyar TL'sini ilçe ve beldelere yapılan yatırımlara harcadıklarını, Adalar'a da önemli hizmetler götürdüklerini ifade etti.
     Adalar'a denizin altından doğal gaz getirdiklerini, bunun için kendi kaynaklarından 6 milyon TL harcadıklarını, adaların artık her noktasında doğalgaz olduğunu anlatan Topbaş, Adalar'ın alt yapısını da yüzde 80-90 oranında tamamladıklarını kaydetti.
     Adalar'a teleferik hattı kuracaklarını kaydeden Topbaş, ''Adalar'a teleferik getireceğiz inşallah. Hava şartları ne olursa olsun, bu nostaljiyi, bu turizmi burada canlandıracağız. Esnafımızın yüzü gülecek. Daha çok işimiz var. Halkımız hizmet edeni unutmaz. Biz Adalar'a teleferikle geleceğiz, yukarıdan'' dedi.
     Dertlerinin hizmet olduğunu dile getiren Topbaş, ama kimi siyasetçilerin dertlerinin başka şeyler olduğunu öne sürdü.
     Topbaş, demokrasinin güzel bir yarış olduğunu, bu yarışın medeni, insani ve İstanbul gibi bir kenti temsil etme yeteneğine sahip ifade, lisan, konuşma adabı ve usulü ile yapılması gerektiğini belirtti.
     Daha sonra, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden oy istediğinin hatırlatılması üzerine, ''Sadece gülerim. Sayın Kılıçdaroğlu, nerede nasıl espri yapacağını dahi bilmiyor. Burada espriler nasıl yapılır, nasıl konuşulur, siyaset nasıl yapılır bunları öğrenene kadar herhalde siyasi hayatı biter'' yanıtını verdi. 
     İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in istifasına ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine de şunları söyledi:
     ''Tabii daha arkası gelecek. Daha başka şeyler de gelecek. Herhalde Sayın Baykal'la ilgili de bir şeyler gelebilir tahmin ediyorum... Çünkü bir yerlerden bazı duyumlarım var. Ben şahsen onların tarzında ne bir dosya takip ediyorum. Ne bir dosyayla ilgilenirim. Ama onlar, mazileri çok temiz halde halkın önünde değiller.
     İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gidişleri, zaten yolsuzluklarla ortaya çıkmıştı. Bunun arkasında başka şeyler de var. Sayın Sevigen'in tavrı, sadece bir araziyle ilgili komisyonculuk değil. Başka yerlerden de bahsediliyor. Kendi partisindeki muhalif kanat bundan bahsediyor. Medya inşallah bunları takip eder. Her taşın altından daha kimler çıkacak? Göreceksiniz.''

Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,467 µs