En Sıcak Konular

BAYKAL ADANA MİTİNGİNDE KONUŞTU

21 Şubat 2009 17:58 tsi
BAYKAL ADANA MİTİNGİNDE KONUŞTU CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,partisince Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyonda, halkın huzurunda açık oturuma davet etti.

ADANA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyonda, halkın huzurunda açık oturuma davet ederek, ''Demokrasi kaçağı bu başbakan...Gel Başbakan televizyona çıkalım ben sorayım sen cevap ver, sen sor ben cevap vereyim. Ama kaçıyorsun, çünkü senin korktuğun sorular bende'' dedi.
     Baykal, partisince Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap ederek ağırlıklı olarak Deniz Feneri dosyası, bir medya grubuna kesilen vergi cezası, dokunulmazlıkların kaldırılması, işsizlik ve yoksulluk konuları üzerinde durdu.
     Vatandaşlara, ''Halinizden memnun musunuz? Gece evinizde rahat uyuyor musunuz? İşiniz gücünüz var mı? Aldığınız sattığınız birbirini karşılıyor mu? Geçinebiliyor musunuz?'' diye sorarak başladığı konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ı açık oturuma davet eden Baykal, şöyle devam etti:
     ''Demokrasi kaçağı bu başbakan...Gel başbakan televizyona çıkalım ben sorayım sen cevap ver, sen sor ben cevap vereyim. Ama kaçıyorsun, çünkü senin korktuğun sorular bende.
     İstersen tek çıkalım, istersen tarafsız gazetecilerle birlikte çıkıp onların sorularını cevaplayalım. İstersen her görüşten gazetecileri çağıralım, soruları onlar sorsun. Kim doğru söylüyor, kim kıvırıyor millet görsün.
     Bak Amerika'da seçimler oldu, başkan ve ana muhalefet partisi lideri televizyona çıktı, halk onları dinledi, kararını verdi. Fransa'daki seçimlerde de öyle oldu. Ama Türkiye'nin Başbakanı bundan kaçıyor. O ne yapıyor? Medyayı ağır para cezasıyla susturmaya çalışıyor. Bazı gazetecilerin Başbakanlığa girişini yasaklıyor, bazı gazetecilerin mitinge katılmasını önlüyor. Bu mu demokrasi anlayışı?''

''DOSYA KAPLUMBAĞANIN SIRTINA KOYSALAR GELİRDİ''

      CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Deniz Feneri dosyasını Almanya'dan kaplumbağanın sırtına koysalar gelirdi. Yılın yarısı geçti hala dosya yok. Aslında yok olan dosya değil, yok olan niyettir, niyet'' dedi.
     Baykal, partisince Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, ''Türkiye'de yolsuzluğun artık kişisel olmaktan çıkıp, teşkilatlı, örgütlü hale geldiğini'' iddia etti.
     Yolsuzluğu bir kişinin yapmadığını savunan Baykal, ''Deniz Feneri Derneği''yle ilgili şunları söyledi:
     ''Dernek kuruluyor, dernek, şirket kuruyor yolsuzluk yapılıyor. Niye dernek kuruyorsun, hayır için mi? Adam derneği kurmuş Almanya'da. Orada vatan hasretiyle yüreği yanan, Ramazanda 'vatan' diyen, 'millet' diyen, 'işsiz kalmış hemşehrilerim' diyen insanlara gidiyor, 'yapacağın hayrı gel bize ver, biz en iyi şekilde yerine ulaştırırız' diyor. Onlar da ellerindeki, avuçlarındaki kaynakları bunlara veriyorlar. Sonra ne oluyor? Oradan alıyorlar, Türkiye'ye kurye ile taşıyorlar. Teşkilat var ya, herkesin görevi var, kurye alıyor parayı getiriyor. Nereye getiriyor? İstanbul'a, Ankara'ya, orada şirket kuruluyor, başka ne kuruluyor? Televizyon kuruluyor, televizyon...''
     Kurulan televizyonun iktidara destek olduğunu öne süren Baykal, ''O televizyon kimin televizyonu oluyor. Ergenekon'un televizyonu mu oluyor, kimin televizyonu oluyor? AKP'nin televizyonu oluyor'' dedi.
    
     -DENİZ FENERİ DOSYASI-
    
     Konuşmasında Deniz Feneri dosyasına da değinen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Aradan aylar geçti halen dosyanın gelmediğini söylüyorlar. Biz 'ne oldu bu iş' diyoruz 'Almanya'dan dosyayı istedik' diyorlar. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun Almanya'da dosya olmasa, Almanya'da bu insanlar yargılanıp mahkemeye çıkmasa biz bir şey yapmayacak mıyız, bizim bir şey yapmamız gerekmiyor mu? Yani biz Almanya'ya bağımlı mıyız?
     Orada yolsuzluğu yapanlar, yolsuzluğa para kaptıranlar bizim vatandaşlar, Türkiye'nin vatandaşları. Buraya getiren kuryeler Türkiye'nin vatandaşları. Üstelik önemli devlet noktalarında, RTÜK'ün başında. Yolsuzluğu yapan vatandaş, parası çalınan vatandaş, aracılık yapan vatandaş, buraya getirenler vatandaş, burada kullanılan şirketler Türk şirketleri, kurulan Türk televizyonu.
     'Almanya'dan dosya bekliyoruz, gelsin bakacağız' diyorlar. Almanya'dan dosya gelmese bu yolsuzluğun karşısında gerekeni yapman gerekmiyor mu? Senin kanunun, senin emniyet güçlerin yok mu, savcın yok mu, yargın yok mu, adaletin yok mu, kanunun yok mu? Almanya'dan dosya bekliyormuş, Deniz Feneri dosyasını Almanya'dan kaplumbağanın sırtına koysalar gelirdi. Yılın yarısı geçti hala dosya yok. Aslında yok olan dosya değil, yok olan niyettir, niyet.''
     Baykal, konuşma yaptığı kürsünün üzerinde duran kırmızı klasörü mitinge katılanlara göstererek, ''Bunun üzerine dosyayı Cumhuriyet Halk Partisi getirdi. Geçenlerde Meclis'te gösterdik, al sana dosya. Dosya bu, işte dosya. Senin getiremediğin dosyayı Cumhuriyet Halk Partisi getirdi'' dedi.
     Seçimde oy kullanırken Deniz Feneri'nin de hesabının sorulmasını isteyen Baykal, ''Bu yolsuzluğu yapanlar bir de dinden, imandan bahsediyorlar. Allah, peygamber, din, iman diyorlar. Peki yaptığın ne senin? Bu sahtekarlara hak ettiği şamarı vuracak mısınız? Buna mecburuz. Türkiye'de bu kadar olay yaşanıyor, Türkiye'de bir başbakan var, hükümet var, ekonomi yangın yeri, işsiz sayısı patlamış, fabrikalar kapanmış, iş yerleri dükkanlar kapanmış, halk ızdırap içinde. Başbakan bu konuları konuşuyor mu? meydana çaktığında bir gün işsizlikten bahsettiğini görüyor musunuz? Onun için varsa yoksa Cumhuriyet Halk Partisi, varsa yoksa medya''diye konuştu.



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,177 µs