En Sıcak Konular

ŞAHİN: "DOSYA BAŞKONSOLOSLUĞUMUZA ULAŞTI"

21 Şubat 2009 14:43 tsi
ŞAHİN: Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kendisine verilen bilgiye göre Almanya'daki Deniz Feneri davası dosyasının Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğuna ulaştığını, dosyanın önümüzdeki hafta Türkiye'de olabileceğini söyledi.

ANTALYA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kendisine verilen bilgiye göre Almanya'daki Deniz Feneri davası dosyasının Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğuna ulaştığını, dosyanın önümüzdeki hafta Türkiye'de olabileceğini söyledi.
     Adalet Bakanı Şahin, Antalya'da gazetecilerin Deniz Feneri davası dosyasına ilişkin sorularını yanıtladı.
     Bakan Şahin, ''bana verilen bilgiye göre, dosyanın Frankfurt Başkonsolosluğumuza ulaştığıdır, Başkonsolosluğumuzun da dosyayı kısa sürede ileteceğidir. Pazartesiden itibaren başlayan haftada dosya gelebilir'' dedi.
     Bakan Şahin, dosya geldikten sonra Adalet Bakanlığı olarak görevlerinin, dosyanın getirilmesini isteyen Ankara Cumhuriyet savcılığına hemen göndermek olacağını vurguladı. Ankara Cumhuriyet Savcılığının bütün iddialarla ilgili soruşturma dosyası açtığını hatırlatan Bakan Şahin şunları söyledi:
     ''Ankara Cumhuriyet Savcılığı bu dosyayı da ele alacak ve diğer delillerle birlikte değerlendirecektir. Yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapacaktır. Kimse telaşlanmasın. Türkiye'de bir suç isnadı karşısında, kim olursa olsun yasalar ve yargı organlarımız gereğini yaparlar. Hata yapanlar hatasının karşılığını mutlaka görür. Şu partidenmiş, bu partidenmiş, şuraya yakınmış, buraya yakınmış hiç fark etmez. Türkiye'de hiç kimsenin suç işleme lüksü yoktur. O nedenle ben bu tür iddiaların siyasi tartışma, hatta siyasi polemik konusu yapılmasını yadırgıyorum. Sanki Türkiye'de bir şeyler örtbas ediliyormuş gibi izlenim veriliyor. Bu, Türk adaletine ve yargıya olan güveni sarsar. Türkiye'de güçlü bir yargı vardır. Hakimlerimiz ve savcılarımız didik didik ararlar ve gereğini yaparlar. Hiçbir endişeye gerek yoktur.''
     Bakan Şahin, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in partideki görevlerinden istifasına ilişkin soruya da, diğer partilerin içişlerine karışmadığı karşılığını verdi. Bakan Şahin, ''Sevigen kendisi, kendi isteğiyle böyle bir tasarrufta bulunmuştur. Kişi olarak böyle bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum'' dedi.
     Bakan Şahin, ''Diyarbakır Belediyesini yönetenlerin devlet ve hükümetle kavgalı olduklarını ve hizmet üretmediklerini'' de savunarak, şunları kaydetti:
     ''Diyarbakır'da sadece kimlik siyaseti yapılıyor. Kardeşim bu ülkede kimlik siyaseti yapmaya ne gerek var? Türkiye'de herkes nasıl inanıyorsa, kendisini nasıl takdim ediyorsa, nasıl huzur içerisinde olmayı yeğliyorsa bu şekilde davranmasının önünde engel yok. Anadilde yayını başlatmış demokratik bir ülkeyiz. Yani, 'ben Türkçe bilmiyorum ama kendi ana dilimde haberleri, televizyonu izlemek istiyorum' diyen vatandaşlarımıza bu imkanı dahi sağlayan bir Türkiye Cumhuriyeti devletinde hangi kimlik siyasetini yapıyorsunuz? Bu kimlik siyaseti değil başka bir siyaset. Bu Türkiye'yi bölme siyasetidir. TÜrkiye'yi bölme siyasetinin arkasında Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler vardır. Ben özellikle bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın artık bu işin farkında olduklarını ve ona göre davranacağını düşünüyorum.''

Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,514 µs