En Sıcak Konular

EROĞLU: TAPU KADASTRO İŞLEMLERİ HAZİRAN AYINA KADAR BİTECEK

20 Şubat 2009 20:58 tsi
EROĞLU: TAPU KADASTRO İŞLEMLERİ HAZİRAN AYINA KADAR BİTECEK Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''2B alanlarındaki boşluğu gidermek için Tapu Kadastro Kanunu'nda değişiklik yapıldı'' dedi.

ZONGULDAK - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''2B alanlarındaki boşluğu gidermek için Tapu Kadastro Kanunu'nda değişiklik yapıldı'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Veysel Eroğlu, temel atma törenlerinin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'yı ziyaret ettiler.
     Gonca, ziyarette Toptan'a, yaptıkları çalışmalarla ilgili brifing verdi, Ulutan Barajı ile ilgili sorunun yer aldığı dosyayı Eroğlu'na sundu.
     Eroğlu, gazetecilerin 2B ile ilgili sorusuna, son geçen yasanın doğrudan 2B konusunda değil, Tapu Kadastro Yasası'nda değişiklik yapılmasına karar verilen bir yasa olduğunu söyledi.
     2B'nin, 31 Aralık 1981'den önce orman niteliğini tamamıyla yitirmiş alanların orman sınırları dışına çıkarılıp değerlendirilmesi konusu olduğunu belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
     ''Bu, Anayasa'nın 169. ve 170. maddelerinde de açıkça belirtilmiştir. Bunlar 2B olarak tamamlanmıştır. 1981'den hükümetimiz dönemine kadar tapu kadastroyla ilgili yüzde 5 oranında orman kadastrosu çalışma yapılmış. Biz büyük çalışmayla bunun yüzde 95'ini tamamladık. Ancak bu konuda yetkili kurum Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'dür. Onlar kendi yönetmelik usul ve esaslarına göre kadastro çalışmaları ve tapu tescil işlemlerini gerçekleştirir. 2B alanlarındaki boşluğu gidermek için Tapu Kadastro Kanunu'nda değişiklik yapıldı. Biz, 2B kanununu çıkarmadık. Tapu kadastro işlemleri bu yıl haziran ayına kadar bitecek 2B ile ilgili kanun TBMM'ye sevkedilecek.''
     Ormanlık alanların peşkeş çekilmesinin bizimle alakası yok. 2002'den itibaren 1 metrekare alan işgal edilmedi, hiç kimseye peşkeş çekilmedi. 2B'ler 1981'den önce orman vasfını kaybetmiş ve üzerinde sanayi alanları şehir ve köyler kurulmuş yerler içindir.''
     Bu arada Gonca, Toptan ve Eroğlu'na, üzerinde belediyenin ambleminin yer aldığı tabak, Eroğlu'na ayrıca dünyaca ünlü Devrek bastonu ve madenci heykeli verdi.
     Eroğlu da Gonca'ya, üzeri işlemeli seramik tabak ile içinde doğa manzaralarının yer aldığı kitap hediye etti.

Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,293 µs