En Sıcak Konular

KOÇ: ARAGONES HAKKINDA 2 SENE SONUNA KADAR HİÇBİR TASARRUFUMUZ OLMAYACAK

20 Şubat 2009 23:42 tsi
KOÇ: ARAGONES HAKKINDA 2 SENE SONUNA KADAR HİÇBİR TASARRUFUMUZ OLMAYACAK Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, kulüpte artık 2-3 maç sonucuna göre değerlendirmelerin geride kaldığını belirterek, 'Teknik direktör Luis Aragones hakkında 2 sene sonuna kadar hiçbir tasarrufumuz olmayacak'' dedi.

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, kulüpte artık 2-3 maç sonucuna göre değerlendirmelerin geride kaldığını belirterek, 'Teknik direktör Luis Aragones hakkında 2 sene sonuna kadar hiçbir tasarrufumuz olmayacak'' dedi.
     Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte, FB TV'de ''Soru-Cevap'' programına katılarak taraftarların sorularını yanıtlayan Koç, teknik direktör Aragones ile ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:
     ''Yaş konusu gündeme geliyor. En büyük sanatkarlar, en iyi işlerini son dönemlerinde yapmıştır. Bizi şampiyon yapan Stankovic'in yaşı daha ileriydi. Löw ve Hiddink de kötü hocaydı. Şimdi bu hocalar nerede, ona bakmak lazım. Kısa vadeli değerlendirmelere itibar göstermiyoruz. Fenerbahçe'de 2-3 maça göre değerlendirmeler artık geride kaldı. Açık ve net bir şekilde, Aragones hakkında 2 sene sonuna kadar hiçbir tasarrufumuzu olmayacak. Çok iyi kariyeri olabilir. Bu, yeni yerinde hemen muvaffak olacak demek değil. Hiç muvaffak da olmayabilir. Biz hocamızın vizyonuna ve Fenerbahçe'yi getirmek istediği yere güveniyoruz. Burada bir düzen oturtulmaya çalışılıyor. 6 ay uzun bir süre değildir. Disiplini, çalışme etiği ortada. Hocamızın sezon sonunda muvaffak olacağını düşünüyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır, ama biraz da objektif olunmalı.''
     Asbaşkan Şekip Mosturoğlu da Maldonado ve Josico ile ilgili taraftarlardan gelen sorular üzerine yaptığı açıklamada, ''Bir Fenerbahçe yöneticisinin veya çalışanının, teknik ekibinin, performansının düşük olduğunu gördüğü bir futbolcuya çok iyi deme şansı yok. 'Maldonado'yla devam edeciğiz' demek şaşırtıcı olur. Sözleşmesi de bitiyor, ama Maldonado'yla transfer görüşmesi yapmıyoruz. Josico'nun sakatlıkları ise performansını etkiliyor. Hedeflerimize uygun olmayan arkadaşlarla yollar ayrılacak. Bunun muhasebesini bugün yapmaya gerek yok. Yıl sonu yapılacak. Performansa göre bir değerlendirme yapılacak'' dedi.
     Güiza'nın transferiyle ilgili soruları da yanıtlayan Mosturoğlu, bu konudaki spekülasyonların kendilerini üzdüğünü söyledi. Güiza'nın fiyatının 15 milyon 330 bin avro olduğunu ve 3 taksitte ödeneceğini belirten Mosturuoğlu, yapılan dörtlü anlaşmanın bir bölümünü göstererek, ''Anlaşmanın bu şekilde imzalanmasının tercihi Real Mallorca'ya ait. 5 ayrı ücret ödendiği söyleniyor. Güiza'yla ilgili menajerlik sözleşmesi de burada. O da çok özel. 3 şirketin imzası var ve tek bir ücret var. Kendi aralarında belli oranlarda paylaştılar. Eşinin şirketinin aldığı da 130 bin avrodur. Kulüp tarafından doğrulatılamayan haberlerle iletişim, bize zarar veriyor'' diye konuştu.
     Takımdaki tüm futbolcularla ilgili görüşmelerin neden menajer Juan Figer üzerinden yapıldığı şeklindeki bir soruya Şekip Mosturoğlu, ''Yanlış iletişim var.. Yabancılardan Lugano'nun, Alex'in, Deivid ve Maldonado'nun menajerliğini Figer yapıyor. Baktığınızda 3 futbolcumuz da taraftarın çok sevdiği ve takımda olmasını istediği futbolcular. Figer'le çalışmanın kazancı olmuş diye düşünüyorum. Alex en çok gol atan yabancı. Takımın asist yükünü çekiyor. Deivid de öyle. Taraftarın Deivid'den memnun olduğunu görüyoruz. Lugano, taraftarımızın sevgilisi. Baktığınızda 3 futbolcu için bu menajerle çalışmak yanlış değil diye düşünüyorum. Tek biriyle çalışma yok. Birden fazla çalışırsanız imkanlarınız ve seçenekleriniz artar. Çünkü rekabet oluşacak. Fenerbahçe'nin tek bir oyuncu temsilcisine bağlılığı yok'' yanıtını verdi.

"FENERCELL PROJESİNDE HEDEFİMİZ 5 YILDA 1 MİLYON ABONE"

     Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Avea ile birlikte yaptıkları ''Fenercell'' projesiyle 5 yılda 1 milyon aboneye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
     Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 1907 Tribünü'nde Avea ve Türk Telekom ile yapılan sponsorluk anlaşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Koç, ''Fenercell'' projesini 23 Şubat Pazartesi günü açıklayacaklarını belirterek, ''Avea ile bir hizmet sunacak Fenerbahçe. Buradaki amacımız taraftarlarımızın telekom harcamalarını bu hizmet üzerinden yapması ve bunun bir bölümünün Fenerbahçe'ye kalması. Hedefimiz, 5 yılda 1 milyon aboneye ulaşmak'' dedi.
     Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın taraftar gücünün, Avrupa kulüplerine göre daha fazla olduğunu vurgulayan Koç, ''Doğru bir birliktelik olacak. Tutma garantisi yok. Bu proje, 1 milyon aboneye ulaştığı zaman Fenerbahçe'yi uçuracak bir projedir. Dünyada bizim hedeflediğimiz ölçüde başarılı olan bir örnek yok'' diye konuştu.
     Ali Koç, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'na isim sponsorluğuyla ilgili bir soru üzerine, ''(Acaba stadın önüne arkasına bir isim konulabilir mi?) diye öneriler geliyor. Henüz yönetim kurulunda 'olsun' diye bir düşüncemiz olmadı ama ilerki tarihlerde bu olmayacak diye birşey yok. Mesela 'Türk Telekom Şükrü Saracoğlu Stadı' olsa bence bir mahsuru yok'' dedi.
     Fenerbahçe'nin, dünyada futbol sektöründe ekonomik alanda gelişmeye ayak uyduran tek Türk takımı olduğunu savunan Koç, ''Stadına Fenerbahçe 85 milyon dolar para yatırdı. Türkiye'de kendi imkanlarıyla stat yapmış tek kulüp Fenerbahçe'dir ve bu örnek de devam etmektedir. Bundan da övünüyoruz'' dedi.
     Koç, Galatasaray'ın yeni stadıyla ilgili bir soru üzerine, ''Sadece Galatasaray'ın değil, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor'un yeni statlara sahip olması Türkiye'nin imajına hizmet eder. Ancak bizim rahatsız olduğumuz konu stat şemsiyesi altında başka unsurların olmamasıdır. Olmadığını da burada görüyoruz. 'Bundan sonra yapılan statlar sizin yaptığınız gibi kendi kaynaklarıyla olmayacak, bu haksızlık değil mi?' diye sorabilirsiniz. Bu da haksızlık olsun. Bu haksızlıkla yaşamaya razıyız. Çünkü Türkiye bundan kazanacaktır'' diye konuştu.
     Türkiye'de Fenerbahçe'nin rakiplerine oranla yayın gelirlerine çok daha az bağımlı olduğunu belirten Koç, şöyle konuştu:
     ''Anadolu takımlarının herhalde bütçelerinin yüzde 80-90'i yayın gelirlerine bağlı. Fenerbahçe'de bu oran yüzde 25'dir. Fenerbahçe'nin yayın geliri Türkiye'de 10-12 milyon Avro. Fenerbahçe bugün havuzdan çıksa daha fazlasını bir kanaldan alabiliriz. Kesinlikle havuzdan çıkmayı doğru bulmuyorum, bunu iddia da etmiyorum ama sadece bir gerçeği ortaya koymaya çalışıyorum. Sonuçta havuzun olması Türk futbolunun bütüne hizmet ediyor ama burada Fenerbahçe'nin kaybı var.''
     Koç, ayrıca futbol takımının ligin sonunda başarılı olacağına inandıklarını belirterek, ''Ancak şampiyon olamazsak da dünyanın sonu değil. Fenerbahçe'de, 90 dakikalık maç sonucundan sonra yönetimlerin değiştiği tarihler geçmiştir. Dünya kulübü olma hedefimiz sürmektedir'' dedi.



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,849 µs