En Sıcak Konular

GAZİANTEPSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 3

20 Şubat 2009 23:45 tsi
GAZİANTEPSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 3 Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor, sahasında Beşiktaş'a 3-0 yenildi.

GAZİANTEP - Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor, sahasında Beşiktaş'a 3-0 yenildi.
     Gaziantepspor, maça hızlı başladı ve golcü futbolcu Beto ile rakip kalede gol arayışına girdi, ancak bu ataklardan sonuç alamadı. Beşiktaş ise Nobre ve Bobo ile Gaziantepspor kalesinde gol bulmaya çalıştı, ancak bu ataklardan sonuç alamadı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda iki takım da gol atmayı başaramadı.
     3. dakikada Gaziantepspor'un organize gelişen atağında Ivan, topu Beto'ya verdi. Beto, ceza alanına girerken sert vurdu ve top yandan auta çıktı.
     9. dakikada İbrahim Üzülmez, sol kanattan ortaladı. Ceza alanında Nobre topu aşırdı ve top az farkla üstten dışarıya gitti.
     27. dakikada Gaziantepspor'da İlhan, sakatlanıp oyun dışında kaldı ve yerini Bekir'e bıraktı.
     37. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın pasında topla buluşan Beto, ceza alanında girdi ve Sivok ile ikili mücadelesinde yere düşünce Gaziantepsporlu futbolcular penaltı bekledi. Ancak hakem ''devam'' kararı verdi.
     40. dakikada Bekir, Ivan'dan aldığı arapasıyla Beşiktaş savunması geçti ve ceza alanına girdi. Bu futbolcu, uygun pozisyonda olmasına karşın topu auta attı.
     44. dakikada Gaziantepspor mutlak bir golden oldu. Ivan'ın pasıyla kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan Beto, kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı auta attı ve maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla tamamlandı.
     47. dakikada kazanılan bir köşe vuruşunu Tello kullandı. Topu iyi izleyen Nobre, ceza alanında iyi yükselip kafayla vurdu ve topu filelere gönderdi: 1-0.
     51. dakikada Tello, orta alanda Bobo'dan aldığı topla Gaziantepspor ceza çizgisine dek sokuldu ve ayağıyla düzeltip sert vurdu. Top, kaleci Murat Şahin'in solundan 2. kez filelerle buluştu: 2-0.
     55. dakikada Bekir'in ceza alanına ortaladığı meşin yuvarlağa Zurita yükselip kafayla vurdu, top kaleci Rüştü'de kaldı.
     58. dakikada Serdar Özkan, Gaziantepspor ceza alanına girdi. Bu futbolcunun sert vuruşunda top yandan auta çıktı.
     60. dakikada Gaziantepspor'un gelişen organize atağında Beto, soldan Beşiktaş ceza alanına orta yaptı. Zurita'nın pasında topu önünde bulan Eduardo vurmakta gecikince, Beşiktaş savunması tehlikeyi önledi.
     85. dakikada Ernst, ceza yayı çizgisi üzerinden sert vurdu ve top kaleci Murat Şahin'den döndü. Cisse'in vurmasına fırsat vermeyen kaleci Murat Şahin uzanarak topa sahip oldu.
     87. dakikada Beşiktaş 3. golüne kavuştu. İbrahim Toraman, orta alandan aldığı topu sürükleyerek ceza alanına girdi ve ortaladı. Topu iyi izleyen Nobre, iyi bir vuruş yaparak topu filelerle buluşturdu: 3-0.
     Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, karşılaşma 3-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.
     Maç sonrasında Gaziantepsporlu taraftarlar oyuncuları protesto ettiler.
    
     Stat: Kamil Ocak
     Hakemler: Bünyamin Gezer, Asım Yusuf Öz, Mustafa Sönmez
     Gaziantepspor: Murat Şahin, İsmail, Murat Ceylan, Mehmet Yozgatlı, Zurita, Deumi, Hakan Bayraktar, Beto, Ivan, Juio Cesar, İlhan (Dk. 27 Bekir)
     Beşiktaş: Rüştü, Cisse, Gökhan Zan, Sivok, Nobre, Bobo, Tello, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Fabian Ernst, İbrahim Toraman

BEŞİKTAŞ İLE GAZİANTEPSPOR LİGDE 46. MAÇLARINA ÇIKTILAR

     Turkcell Süper Lig'de 21. haftanın açılış karşılaşmasında Gaziantepspor, Beşiktaş'ı konuk etti
     Soğuk bir havadaki maçı, 2 bin 500 Beşiktaşlı taraftar izledi. Gaziantepspor cephesinde ise özellikle kale arkalarında boşluklar olduğu gözlendi.
     İki takım arasında 1979-1980 sezonunda başlayan rekabette bugüne dek 45 lig maçı yapıldı. Kırmızı-siyahlı ekip, bu maçların 9'unu kazandı, 23'ünü de yitirdi. İki takım arasındaki 13 maç ise beraberlikle sonuçlandı.
     Gaziantepspor'un toplam 39 golüne, Beşiktaş 72 golle karşılık verdi. İki ekip arasında Gaziantep'te yapılan lig maçlarında her iki takımın da 6'şar galibiyeti bulunuyor.
     Beşiktaş'ta, bu zorlu mücadele öncesi sakatlıkları bulunan Holosko ve Ekrem'in ardından Delgado da kadroda yer almadı. İtalya'daki tedavisinin ardından uzun bir süre sonra Trabzonspor karşısında 45 dakika görev alan Delgado'nun yokluğunda teknik direktör Mustafa Denizli, Tello'yu ilk 11'de oynattı. 
     Kırmızı-siyahlı evsahibi ekipte ise sarı kart cezası bulunan Tabata ile sakatlıkları bulunan Erkan Sekman ve Mehmet Coşkun kadroda yer almadılar.
     Bu arada iki takım arasındaki PAF Ligi maçı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

DENİZLİ: GAZİANTEPSPOR DEPLASMANI HER TAKIM İÇİN ZOR BİR DEPLASMAN

     Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli,Gaziantepspor karşısında ilk yarıda etkin bir görüntü ortaya koyamadıklarını, özellikle son haftalara yaşadıkları deplasman psikolojisinin takımı olumsuz olarak etkilediğini söyledi. Denizli, şunları kaydetti:
     ''İkinci yarının başlarında bulduğumuz golle rahatladık. Golden sonra Beşiktaş olarak normal, tempolu ve baskılı futbolumuzu sahaya yansıtmaya çalıştık. Gaziantepspor deplasmanı her takım için zor bir deplasman. Böyle zor bir deplasmanı 3 puanla ve 3 golle geçmek ve ikinci yarıda ortaya koyduğumuz futbol adına sevindirici. Neticede bu bir maraton ve her hafta farklı takımlarla karşılaşacağız. Biz bu futbolumuzu oynadığımız sürece sorun yaşamayız ve yolumuza böyle devam ederiz.''
     Denizli, orta alanda 3 veya 4 futbolcuyla ağırlıklı hücumu düşündüklerini, sayısal olarak dörtlü orta alan görüntüsünün ortaya çıkmış olabileceğini ifade ederek, ''Zorlu bir deplasmanda ikinci yarıdaki tempolu oyunu sürdürmek ve gelecek adına artı puanları devam ettirmek düşüncesi takımda her hafta var. Bazen ortaya koyduğunuz iyi futbolu puan olarak bulamıyorsunuz. Bundan sonra her hafta aynı oyunu oynayacak olan Beşiktaş, artılarıyla yoluna devam edecek''
     Bobo tercihiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Denizli, ''Her uygulamadan yüzde yüz tatmin oldum diyemezsiniz. Bobo, olumlu olarak önemli pozisyonlarının içindeydi. Bazıları Bobo'nun varlığını gol atmak olarak değerlendirmek istiyor. Ama benim böyle bir düşüncem yok. Bobo'nun performansından memnunum. Gerçi bugün Bobo gol atamadı diye üzüldü ama ilk ve ikinci yarılarda önemli pozisyonların içindeydi. Bence önemli olan pozisyonun içinde olması ve verdiğim görevi yerine getirmesi. O da görevini yaptı'' dedi.
     Ligde haftanın ilk maçında Beşiktaş'a sahasında 3-0 yenilen Gaziantepspor teknik direktörü Nurullah Sağlam ise, ilk yarının son dakikalarında kaçırdıkları mutlak gol pozisyonu ve Beşiktaş'ın, ikinci yarının ilk dakikalarında köşe vuruşundan bulduğu golün maçın kırılma noktaları olduğunu söyledi.
     Nurullah Sağlam, karşılaşma sonrasında yaptığı değerlendirmede, sahaya farklı bir anlayışla çıktıklarını, özellikle ilk devrede başarılı olduklarını, oyunun son dakikalarında Beto'nun ayağından kaçırdıkları net gol pozisyonunun maçın kırılma noktası olduğunu bildirdi.
     Oyunun ikinci yarısına iyi başladıklarını, ancak köşe vuruşundan gelen golle 1-0 yenik duruma düştüklerini hatırlatan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Rakip takımın oyuncuları bize oranla hava hakimiyetine sahip ve çok etkiliydi. Özellikle Beşiktaş, hava hakimiyetine çok hakim bir takım. Zaten öyle de bir gol yedik. Bundan sonra herşey Beşiktaş'ın istediği düzeye geldi ve oyun koptu. Biz de o andan itibaren yine pozisyonları değerlendiremedik ve bu sonuca razı olduk. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum.''
     Sağlam, orta alanda bir sıkıntıları olmadığını, net gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini, Beşiktaş'ın üstünlüğünü bulunduğunu, maç öncesinde bu tehlikeyi bilmelerine karşın önleyemediklerini kaydetti.
     Taraftarların tepkisi hakkında da konuşan Sağlam, ''Ben, o taraftarların tepkisini kabul etmiyorum. Gerçek taraftarlar farklı bir yerde oturuyorlardı. Bu konuda da fazla konuşmak istemiyorum'' dedi.

 



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,579 µs