En Sıcak Konular

KURTULMUŞ: TÜRKİYE'DE SON 7 YILDIR BİR OYUN OYNANIYOR

20 Şubat 2009 23:59 tsi
KURTULMUŞ: TÜRKİYE'DE SON 7 YILDIR BİR OYUN OYNANIYOR Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de son 7 yıldır bir oyun oynanıyor. Oyuncuların biri AKP diğeri CHP. Birinin 'Ak' dediğine diğeri 'Kara' diyor" dedi.

İSTANBUL - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de son 7 yıldır bir oyun oynanıyor. Oyuncuların biri AKP diğeri CHP. Birinin 'Ak' dediğine diğeri 'Kara' diyor. İstanbul'da da sadece Topbaş ve Kılıçdaroğlu var zannediyorlar. Ancak biz Bekaroğlu'nu aday gösterdiğimiz vakit bu oyunları bozuldu'' dedi.
     Kurtulmuş, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.
     Yerel seçimlerin startını kongrede verdiklerini, o günden bugüne 30 ili gezdiklerini, bundan sonra 40 ilde daha miting yapacaklarını belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin dört bir yanından birçok insanın Saadet Partisi'ne akın akın geldiğini ve partisinin üslubunun, Türkiye'nin ihtiyaçlarını ve gerçeklerini karşıladığını söyledi.
     Kurtulmuş, partisinin üç temel prensibi olduğunu ifade ederek, ''Herkesin özgürlüğü için çalışmak, herkese adaletli davranmak ve herkesin toplumsal refahtan yararlanmasını istiyoruz. Bugün yaşadığımız Türkiye'de ve dünyada yeryüzü adaletsizlikten kırılıyor. Yeryüzünde açlık ve sefalet devam ediyor ve yaşayanların özgürlüğü kısıtlanıyor'' diye konuştu.
     29 Mart seçimleri ile beraber ''vira bismillah'' diyeceklerini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'de son 7 yıldır bir oyun oynanıyor. Oyuncuların biri AKP, diğeri CHP. Birinin 'Ak' dediğine diğeri 'Kara' diyor. İstanbul'da da böyle, sadece Topbaş ve Kılıçdaroğlu var zannediyorlar. Ancak biz Bekaroğlu'nu aday gösterdiğimiz vakit bu oyunları bozuldu. Şimdi seçim, Bekaroğlu ve diğer adaylar arasında geçecek. Seçimlere 35 gün kaldı, sonuna kadar çalışmalarımız sürdüreceğiz ve kaldığımız yerden devam edeceğiz. İstanbul seçimlerinde sanki iki parti varmış gibi göstermeye çalışılıyor. Halbuki hem Büyükşehir hem de 39 ilçede koyduğumuz adaylar ile diğer partileri şaşkına çevireceğiz. Ayrıca 29 Mart akşamı da gene oturmadan ve durmadan bu seferde iktidara gelmek için çalışmaya devam edeceğiz.''
     Bir gazetecinin, ''Son günlerde gündeme gelen yolsuzluk iddialarıyla'' ilgili sorusu üzerine Kurtulmuş, elinde bir belge olmadan kimse hakkında bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.
     Kurtulmuş, ''Ama biz kongrede şunu dedik; 'Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğiz' Bir toplumda yolsuzluklar gündeme gelirse toplumun huzuru bozulur. Türkiye siyasetinin en büyük sorunu bu. Millete hesap vermeyen kurum ve kuruluşlar var ve bu da sivil siyasete rant bırakıyor'' diye konuştu.
     Türkiye'deki sorununun çözümünün, sistem ahlakından geçtiğini ifade eden Kurtulmuş, bunun da ''demokratik restorasyon'' yapılmasıyla sağlanacağını söyledi. Kurtulmuş, ''İki çağrı yapıyoruz; bireysel suçları işleyenlerin dokunulmazlıkları kaldırılsın. Cumhurbaşkanı haricinde herkes hesap vermeli ve denetlenmelidir. Aksi takdirde yolsuzluklar çıkar ve çeteler ürer'' dedi.
     Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin, ''Kılıçdaroğlu, Sultanbeyli'deki gezisinde 'Saadet Partisi hayal görüyor' dedi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine de bunu ilk kez duyduğunu, ancak niçin söylendiğini bilmediğini kaydetti.
     Kurtulmuş, hayal dünyasında gezmediklerini ve hayali sözler vermediklerini savundu.
     Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Adayı Mehmet Bekaroğlu da ''İstanbul'daki belediye çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?'' sorusu üzerine ''Bu şehirde bir mühendislik yapılıyor ama etik ve estetik değil. İmar değişikleri kapalı kapılar arkasında yapılıyor. Kapalı kapılar ardında yapılan her şeyde şaibeler ortaya çıkabilir. Biz belediyeye geldiğimiz taktirde bunu açık ve denetlenebilir yapacağız'' yanıtını verdi.

KURTULMUŞ: TÜRKİYE, 7 YILINI KAYBETTİ

SAKARYA - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'nin AK Parti ve CHP arasındaki çatışma siyaseti nedeniyle 7 yılını kaybettiğini'' söyledi.
     Partisinin aday tanıtımı için İstanbul'dan Adapazarı'na geçen Kurtulmuş, Atatürk Spor Salonu'nda partililere hitap etti.
     AK Parti ve CHP'yi eleştiren Kurtulmuş, iki partinin birbirleriyle ''çatışma siyaseti'' içinde olduğunu öne sürdü. Kurtulmuş, ''Türkiye 7 yıldır AK Parti ve CHP arasındaki çatışma siyaseti nedeniyle 7 yılını kaybetti. CHP klasik tavrının dışına çıkarak Kur'an kurslarından, başörtüsü ve çarşaf açılımından bahsediyor. AK Parti ise CHP'ye 'hayır olmaz o konularla sen ilgilenemezsin' diyor. Biz ise Saadet Partisi olarak herkesi kucaklıyoruz'' dedi.
     Ekonomideki son gelişmelere değinen Kurtulmuş, Türkiye'nin henüz ekonomik krizle yüzleşmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''8 yıldır uygulanmakta olan, 'güçlü ekonomiye geçiş' adı altında ülkemize dayatılan uluslararası ekonomi programının doğal sonucu olarak ülke çok vahim krizlerle karşı karşıya kaldı. 8 yıllık sürede önce üçlü koalisyon hükümeti, ardından Kemal Derviş'in getirdiği program ve arkasından 7 yıldır AK Parti'nin koyduğu program aynı programdır. Bu program niteliği itibariyle Türkiye'nin ekonomik yapısını dağıtan, bozan ve dışa bağımlı hale getiren bir programdır. Türkiye'de yaklaşık 6 milyona yakın bir insan maalesef gelir bakımından mağdur hale getirilmiştir. Vatandaşın alım gücü azaltılmıştır. Türkiye'de bir önceki yıla göre kapanan iş yeri sayısı yüzde 50 artmıştır. 3 ay içinde 150 tane büyük sanayi kuruluşumuz üretimini askıya almıştır. Alım gücü olmayan bir toplum kredi kartlarını ödeyemez bir duruma gelmiştir. Kredi kartı borçlarının altında insanlar inim inim inliyor.''
     Hükümetin IMF ile yeni bir anlaşma yapmamasından yana olduklarını belirten Kurtulmuş, ''IMF'nin ülkeleri kendine bağımlı hale getirdiği'' görüşünü savunarak şöyle konuştu:
     ''Sayın Başbakan son dönemde 'IMF bizi sıkarsa uzlaşmayacağız, görüşmeleri sürdürüyoruz' diyor. Buradan Başbakan'a sesleniyorum; Sayın Başbakan bırakın IMF ile anlaşmamayı, seçimden sonra anlaşacaksınız. Çok açık söylüyorum seçimden sonra IMF ile anlaşacaksanız. Eğer Başbakan IMF ile anlaşma yoluna giderse millet adına iki elimiz yakasında olacaktır.''



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,184 µs