En Sıcak Konular

MEMLEKET ''ÇETE'' KAYNIYOR

20 Şubat 2009 22:55 tsi
MEMLEKET ''ÇETE'' KAYNIYOR Ankara'da, suç örgütü kurdukları iddiasıyla 11 kişi tutuklanırken,Afyonkarahisar ve çevre illerde suç örgütü kurmak suçlarından 56 kişi,İstanbul'da da ''naylon fatura keserek haksız kazanç'' elde ettikleri öne sürülen 55 kişi gözaltına alındı.

ANKARA /AFYONKARAHİSAR/İSTANBUL - Ankara'da, suç örgütü kurdukları iddiasıyla bir emniyet amiri, bir komiser ve 6 polisin de arasında bulunduğu 11'i tutuklanırken,Afyonkarahisar ve çevre illerde çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlarından 56 kişi,İstanbul'da da ''naylon fatura keserek haksız kazanç'' elde ettikleri öne sürülen şirketlere yönelik operasyonlarda 55 kişi gözaltına alındı.

ANKARA'DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

     Ankara'da, suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 23 kişiden, bir emniyet amiri, bir komiser ve 6 polisin de arasında bulunduğu 11'i tutuklandı.
     Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen 25 şüpheliden 23'ü, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
     Ankara Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan şüphelilerden 11'i tutuklandı.
     Tutuklananlardan birinin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görev yapan emniyet amiri, birinin komiser, 6'sının polis, 3'ünün ise taksi ve dolmuş duraklarının başkanları olduğu bildirildi.

AFYONKARAHİSAR'DA 56 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

     Afyonkarahisar ve çevre illerde, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı 3 ayrı operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlarından 56 kişi gözaltına alındı.
     Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga tarafından verilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, liderliğini A.K'nin yaptığı, İhsaniye ilçesi ve Gazlıgöl beldesi, İscehisar ilçesi ile il merkezinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet, Orman ve Maden Kanunu'na muhalefet, görevi kötüye kullanma, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet, emniyeti suiistimal, adli makamları yanıltmak suçlarını işleyen organize suç Örgütünün faaliyet gösterdiğini tespit ederek, söz konusu bölgelerde eş zamanlı bir operasyon düzenledi.
     Operasyonlarda 36 şüpheli yakalanırken, kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 7 ruhsatsız av tüfeği, 2 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 48 tabanca fişeği, 31 av tüfeği fişeği, 23 cep telefonu, 14 bin 600 kilogram kaçak orman envali, 2 defter ele geçirildi.
     Bir başka istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Ekipleri, N.E'nin liderliğini yaptığı muayene süresi geçmiş araçlar için para karşılığında sahte evrak düzenleyerek muayene yaptırmak amacıyla, Afyonkarahisar Emirdağ ve Bayat ilçeleri ile Konya, Eskişehir ve İstanbul'da suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulmuş örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik yapmak suçlarının işlendiği iddia edilen 12 şüpheli yakalandı.
     Söz konusu ev, iş yeri, araç ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 34 sahte olduğu değerlendirilen trafik tescil belgesi, 60 sahte olduğu değerlendirilen araç muayene hologramı, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 2 oluklu kama, 15 PTT gönderme ve alındı makbuzu, 3 kargo teslim belgesi, 1 dizüstü bilgisayar, 1 tarayıcı ve yazıcı, çok miktarda baskı kağıdı, 4 cep telefonu, 1 sahte olduğu değerlendirilen araç ruhsatı, 15 disket ele geçirildi.
     Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan diğer operasyonunda ise liderliğini A.Ç'nin yaptığı örgüte üye oldukları iddia edilen H.A, N.K, T.K, F.K, Y.A, M.Ç ve M.Ç yakalandı. Gözaltına alınan söz konusu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda da 1 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör, 516 değişik çaplarda tabanca mermisi, 8 değişik çap ve markalarda ruhsatsız av tüfeği, 499 değişik çapta av tüfeği fişeği, 1 kuru sıkı tabanca, 2 pala tabir edilen kesici alet, farklı kişilere ait değişik miktarda senet, 2 ayrı kişiye ait ve değişik miktarda çek, suçtan elde edildiği değerlendirilen 1 otomobil, 1 motosiklet, 2 masa üstü bilgisayar kasası, 2 bilgisayar monitörü, 1 laptop bilgisayar, 1 rütbeli askeri kamuflaj elbisesi, 1 polis montu ve copu ele geçirildi.
     Öte yandan, çeteye üye olduğu iddia edilen ve firari şüpheli H.A'nın yakalanma çalışmaları devam ederken, tefecilik mağduru bir kişiden gasbedilen 1 otomobilin de bulunarak, ruhsat sahibine teslim edildiği bildirildi.
     Operasyonlarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

İSTANBUL'DA 55 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

     İstanbul'da, ''naylon fatura keserek haksız kazanç'' elde ettikleri öne sürülen şirketlere yönelik operasyonlarda 55 kişi gözaltına alındı.
     Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde bazı iş yerlerinde ''naylon fatura kesilerek haksız kazanç elde edildiği''ni tespit etti.
     Başlatılan çalışma kapsamında yapılan takibin ardından söz konusu iş yerlerine yönelik operasyonlar düzenleyen ekipler, yeminli mali müşavir, vergi denetçisi ve şirket sahiplerinin de aralarında bulunduğu 55 kişiyi gözaltına aldı.
     İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerle ilgili işlemler sürüyor.



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,196 µs