En Sıcak Konular

SEVİGEN PARTİDEKİ GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ

20 Şubat 2009 19:12 tsi
SEVİGEN PARTİDEKİ GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

ANKARA - CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.
     Sevigen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ''bir süreden beri sistemli bir şekilde kendisi üzerinden çirkin iftiralarla karalama kampanyasının devam ettiğini'' söyledi.
     ''Kasetler var dediler, kasetleri ortaya çıkaramadılar'' diyen Sevigen, ''Hiç bir konuda şimdiye kadar ispat edilmiş bir şey yok ama nedense bu karalama kampanyası devam etti'' dedi.
     Sevigen, ''Hakkımda ortaya atılan iddiaların hiç birisi doğru değil'' diye konuştu.
     ''Ne kendisi ne de çocuklarının kursağından bir kuruş kul hakkı geçmediği halde partisinin ve şahsının yıpratıldığını'' ifade eden Sevigen, kendisine gösterdiği güvenden dolayı Genel Başkan Deniz Baykal'a teşekkür etti.
     Sevigen, ''Genel başkanımı, partimi, birlikte çalıştığım arkadaşlarımı korumak için, olarak bana yapılan haksızlıkların hukuksal hesabını yargıda sormak ve bütün yapılan yargısız infazın hesabını sormak için partideki görevlerimden ayrılıyorum'' dedi.

SEVİGEN: GAZETE YÖNETİCİSİNİN TALEBİNİ KARŞILAYAMADIĞIM İÇİN BEDEL ÖDEDİM

     CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, ''Kampanyayı başlatıp, şimdiye kadar değişik iddialarla sürdüren gazetenin en üst katında görev yapan yöneticisinin Bakırköy Belediyesi konusundaki talebini karşılayamadığım için bütün bu bedelleri ödediğim şu anda üzgün olmadığımı ifade ediyorum'' dedi.
     Sevigen, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, bir süreden beri ''çok sistemli'' şekilde ''haksız, hukuksuz ve çirkin ifadelerle sürdürülen'' bir kampanyanın hedefi olduğunu savunarak, ''hakkındaki iddiaların hiçbirinin doğru olmadığını'' söyledi.
     ''Belediye üzerinde nüfuz kullanılarak plan değişikliği yapılmadığını, bir kredi ilişkisine aracılık ederek çıkar elde etmediğini ve öne sürülen iddialar karşılığında haksız menfaat sağlamadığını'' dile getiren Sevigen, ''Ama ne yazık ki bunların hepsi söylenmiş, yazılmış ve televizyonlarda günlerce yayınlanmıştır'' diye konuştu.
     Söz konusu arsayla ilgili imar değişikliğinin AK Partili belediye tarafından yapıldığını ifade eden Sevigen, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''İmar değişikliğiyle ilgili benim hiçbir belediye mensubu ile ilişkim, mevki ve makamımı kullanarak yaptırdığım imar düzenlemesi yoktur. Bir kredi ilişkisi de söz konusu değildir. Bu ve benzeri iddiaları ortaya atanları, iddialarını kanıtlamaya çağırıyorum. Yargı önünde ispat hakkı tanıyarak hesap soracağım.
     Kimsenin haysiyet celladı olarak ortalarda dolaşmasına izin vermeyeceğim. Çünkü, yatıracağım para karşılığında ve yatırdığım para oranında elde edeceğim yarar, haysiyet kırıcı suçlamalarla haksız çıkar olarak sunulmuştur. Yok hükmündeki bir protokol esas alınarak 20 yıllık siyasi yaşamımla ailemin, çoluk çocuğumun haysiyetiyle ve partimin onuruyla oynanmıştır. Gerçek bu olduğu halde olay AKP'deki yolsuzluklarla aynı kefeye konulma ve bir denge sağlama girişimidir. böylece güneşin balçıkla sıvanmaya çalışılması, akla karanın birbirine karıştırılması, şahsımda AKP'nin kirliliğinin CHP'nin temizliğine, dürüstlüğüne bulaştırılması hedeflenmiştir.''
     Kendisi üzerinden partisinin yıpratıldığını dile getiren Sevigen, ''iddiaların hiçbirinin doğru olmadığını, iddiaların hiçbirini kabul etmediğini'' kaydetti.
     ''Bir kuruşluk çıkarım, çıkara dayalı istismarım, kamusal kuruluşlar nezdinde her hangi bir girişimim yoktur'' diyen Sevigen, partisinin yıpratılmasına izin vermeyeceğini söyledi.
     Kendisine gösterdiği güvenden dolayı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ''teşekkür'' eden Sevigen, ''CHP'li olarak böyle bir lidere sahip olmaktan onur duyduğunu'' belirtti.
     Sevigen, şunları kaydetti:
     ''Deniz Baykal çok dürüst bir insan. Baykal'ın yanında iğne deliği kadar yetim hakkı yediğiniz zaman yaşamanız mümkün değildir. Bu bakımdan ben o derece kendimden eminim. Genel Başkanımı, partimi, birlikte çalıştığım arkadaşlarımı korumak için, hukuksal olarak bana yapılan haksızlıkların ve çirkin iftiraların ve yargısız infazın hesabını yargıda sormak için partideki tüm görevlerimden ayrılıyorum. Kampanyayı başlatıp, şimdiye kadar değişik iddialarla sürdüren gazetenin en üst katında görev yapan yöneticisinin Bakırköy Belediyesi konusundaki talebini karşılayamadığım için bütün bu bedelleri ödediğim şu anda üzgün olmadığımı ifade ediyorum. Ne kadar haklı ve doğru bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Her kuşun eti yenmez. Bunu herkes bilsin. Ellerine kalem alanlar diledikleri gibi o kalemleri kullanarak, şantaj yaparak, insanlara dayatma yaparak yaptıramayacaklarını görsünler. Ve bu herkesin hor gördüğü Anadolu çocuğu, bazılarının 'işte avizeci' diyerek küçümsediği eski mesleğimin alnı açık, yüzü pak çocuğuyum ben. Benim adıma yazı yazan gazeteci abilerimden de rica ediyorum, bana bu teklifi yapanlar ve bunu bana zorlayanlar hakkında şimdi ne yazacaklar merak ediyorum.''



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,707 µs