En Sıcak Konular

AİHM, İNGİLTERE'Yİ SUÇLU BULDU

19 Şubat 2009 19:06 tsi
AİHM, İNGİLTERE'Yİ SUÇLU BULDU Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İngiltere'yi, El Kaide terör örgütüyle bağlantıları oldukları şüphesiyle 9 kişiyi yasalara aykırı şekilde alıkoymaktan suçlu buldu.

STRASBOURG - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İngiltere'yi, El Kaide terör örgütüyle bağlantıları oldukları şüphesiyle 9 kişiyi yasalara aykırı şekilde alıkoymaktan suçlu buldu.
     Bu kişiler, keyfi ve haklarında hiçbir suçlamada bulunulmadan tutuldukları ve insanlık dışı muamele gördükleri gerekçesiyle İngiltere'yi AİHM'e şikayet etmişti.
     AİHM'de dava açan bu kişilerden 6 Cezayirli, bir Ürdünlü, bir Tunuslu ve bir Filistinli, 11 Eylül saldırılarından sonra İngiltere'de çıkarılan terörle mücadele yasası çerçevesinde El Kaide ile bağlantıları olduğu şüphesiyle tutuklanmış ve yüksek güvenlikli cezaevlerinde tutulmuştu.
     Söz konusu kişilerden Ürdünlü imam Ebu Katada'nın ise İngiltere'nin en yüksek mahkemesi Lordlar Kamarasının "ülkesine geri gönderilebileceğine" hükmetmesinden sonra İngiltere'den sınır dışı edilmesi bekleniyordu.
     Mahkeme, İngiltere aleyhinde dava açan bir Fransız ve bir Faslı'nın da, kısa süre tutuldukları ve ülkelerine geri gönderilme taleplerinden sonra serbest bırakıldıkları gerekçesiyle şikayetlerini kabul etmedi.
     Bu kişilere tazminat ödemek zorunda kalacak İngiltere ise hakkındaki suçlamaları kabul etmiyor.
     Mahkeme, söz konusu kişilerin yasalara aykırı şekilde alıkonduklarına karar verirken, insanlık dışı muamele gördükleri iddialarında İngiltere'yi suçsuz buldu.
     Daily Mail gazetesi, bugünkü aralarında ''Radikal İmam'' diye adlandırılan Ebu Katada'nın da bulunduğu 11 terör zanlısının İngiltere hakkındaki şikayetlerinden sonuç almaları halinde İçişleri Bakanlığında tazminat kazanacaklarını ve bu paranın da vergi mükelleflerinin cebinden çıkacağını belirtmişti.

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,541 µs