En Sıcak Konular

DENİZ FENERİ DERNEĞİNDEN BAYKAL'A MEKTUP

19 Şubat 2009 17:58 tsi
DENİZ FENERİ DERNEĞİNDEN BAYKAL'A MEKTUP Deniz Feneri Derneğince Deniz Baykal'a gönderilen mektupta, ''Siz ve partiniz kendinize siyasi rakipler bulmalısınız. Siyasi mücadelenizi, siyaset dışı kuruluşlar üzerinden değil, doğrudan siyasi rakiplerinizle sürdürmelisiniz'' denildi.

İSTANBUL - Deniz Feneri Derneğince CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a gönderilen mektupta, ''Siz ve partiniz kendinize siyasi rakipler bulmalısınız. Siyasi mücadelenizi, siyaset dışı kuruluşlar üzerinden değil, doğrudan siyasi rakiplerinizle sürdürmelisiniz'' denildi.
     Deniz Feneri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Baykal'ın 17 Şubatta düzenlenen parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Deniz Feneri Derneğine yönelik ''ağır suçlamalarda ve haksız ithamlarda bulunduğu'' ileri sürüldü.
     Baykal'ın milletin desteğiyle yüz binlerce aileye yardım ulaştıran bir kurumu incitenler kervanına katıldığı savunulan mektupta, Baykal'ın aylardır gittiği her ortamda derneğin ismini doğru bilgilere dayanmayan, özensiz ve hakaret içeren sözlerle andığı ileri sürüldü.
     Derneğin herhangi bir siyasi parti ile muhatap olmak ve siyasallaşmamak için bugüne kadar Baykal'a doğrudan cevap vermediği ifade edilen mektupta, ancak Baykal'ın meclis grubundaki son konuşmasının kendilerini bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktığı vurgulandı.
     Mektupta, Almanya'daki Deniz Feneri e.V'nin ayrı bir tüzel kişilik olduğunu defalarca internet sitesinde duyurulduğu, basına bildirildiği, radyo, televizyon ve gazete röportajlarında ifade edildiğine belirtilerek, şu görüşler kaydedildi:
     ''Türkiye'deki Deniz Feneri Derneğinin ayrı bir kuruluş olduğunu bilmediğinizi düşünemiyoruz. Derneğimiz hakkında açılmış bir dava yoktur. Bizimle ilgili verilmiş bir hüküm yoktur. Almanya'daki Deniz Feneri e.V davası devam ederken bize yönelik bir suçlama da olmamıştır. Sadece söz konusu kuruluşun derneğimize banka havalesi yoluyla 7 milyon avro bağış yaptığı dile getirilmiştir. Biz de Almanya'daki hukuki süreç başladığı günden itibaren oradan derneğimize tamamı banka üzerinden olmak üzere belirtilen miktarda bağışın geldiğini kamuoyu ile paylaştık. Hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmayan kişi ve kurumların suçlanamayacağı yönündeki genel hukuk ilkesini, bir hukukçu olarak siz de bilirsiniz. Derneğimizden bahsederken, 'sahtekarlar' diye tanımlamanızı gerektirecek hangi bilgilere sahipsiniz? Hakkımızda verilmiş bir hüküm var da biz mi haberdar değiliz?''
     Mektupta, derneğin 10 yıldır yetim, dul, yaşlı ve çaresiz vatandaşların hamiliğini yaptığı ve yardım alanlar arasında ''mutlaka CHP'ye oy veren vatandaşların da bulunduğu'', bu bilgilere küçük bir araştırma ile ulaşılabileceği kaydedildi.
     Mektupta, bugüne kadar gerek resmi mercilerin, gerekse bağımsız kuruluşların yapmış olduğu denetimlerde dernekte herhangi bir usulsüzlük ya da uygunsuzluğun tespit edilemediği vurgulandı.

Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,589 µs