En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''İFTİRA ATMAK YERİNE HUKUKA UYGUN DAVRANIN''

19 Şubat 2009 17:22 tsi
ERDOĞAN: ''İFTİRA ATMAK YERİNE HUKUKA UYGUN DAVRANIN'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, partisinin Aksaray Hükümet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, halkın içinde halkla beraber olduklarını, hizipçilik, ayrımcılık yapmadıklarını, imtiyaz değil adalet ürettiklerini ifade etti.

AKSARAY - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Alışmışlar medya gücünü kullanarak başka şeylerin kavgasını vermeye, basın üzerinden menfaat devşirmeye... Devletin bir kurumu, yasal bir işlem yapıyor, hemen hükümete yüklenmeye başlıyorlar. Hükümete iftara atmak yerine hukuka uygun davranmayı öğrenseniz daha doğru olmaz mı?'' dedi.
     Erdoğan, partisinin Aksaray Hükümet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, halkın içinde halkla beraber olduklarını, hizipçilik, ayrımcılık yapmadıklarını, imtiyaz değil adalet ürettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
     ''Bu ülkenin herhangi bir şehrinde bir tek dikili ağacı olmayanlar, milletle yüz yüze gelmekten kaçınıyor. Çünkü onların millete bakacak yüzü yok. Onların milletle yüzleşmeye takati yok, mecali yok. Ankara'da koltuklarına kurulurlar, Türkiye'yi sadece televizyon ekranlarından, sadece yandaş gazetelerin sayfalarından izlerler. Onlar halkımızla Babıali'nin diliyle, İkitelli'deki yandaş medyalarının diliyle konuşurlar. Bizim farkımız burada.
     Biz siyaseti gazete sayfalarından, televizyon ekranlarından, Babıali'den, İkitelli'den yapmayız. Biz siyaseti milletimizle birlikte, milletin içinden yaparız. Bunun için bizi arayan Kocaeli'de, Kastamonu'da, Sivas'ta, Sinop'ta, Amasya'da, Merzifon'da, Samsun'da, Aksaray'da bulur. Biz, milletimizle medya üzerinden değil, burada, meydanlarda iletişim kuruyoruz. Biz milletimizle, milletimizin diliyle iletişim kuruyoruz.''
    
     -''HALA HALKIN İÇİNE İNEBİLMİŞ DEĞİLLER''-
    
     Erdoğan, ''AK Parti'yi arayanların rantiyelerde değil, şantiyelerde bulacağını'' ifade ederek, işlerinin hizmet, güçlerinin millet olduğunu, onun dışında parola tanımadıklarını dile getirdi. Yerel seçime 37 gün kaldığını anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Beyefendiler hala halkın içine inebilmiş değiller. Çünkü bunlar muhalefet etmeyi de artık taşeron medyaya verdiler. Kapalı salonlardan çıkamadılar, yandaş meydanın çırpınışlarını görüyorsunuz değil mi? Haftalardır, aylardır partimize attıkları çamur, iftira kalmadı. Bu iftira sağanağını görünce merak ettik, 'Yandaş medya niçin hükümeti bu denli baskı altına almaya çalışıyor, sindirmeye çalışıyor' diye? Bu saldırganlıklarının altında ne yatıyor, neyi engellemeye çalışıyorlar diye?
     Alışmışlar medya gücünü kullanarak başka şeylerin kavgasını vermeye, basın üzerinden menfaat devşirmeye. Durum şimdi daha iyi anlaşılıyor, meğer bir dertleri varmış da onu engellemeye çalışıyorlar. Devletin bir kurumu, yasal bir işlem yapıyor, hemen hükümete yüklenmeye başlıyorlar. Bu sizin ilk kez düştüğünüz bir durum mu? Başınıza ne gelse hükümetten biliyorsunuz, AK Parti'den biliyorsunuz. Hükümete iftara atmak yerine hukuka uygun davranmayı öğrenseniz daha doğru olmaz mı? Bunlar iftira atma konusunda ne yazık ki uzmanlaşmışlar.
     Vatandaşlarla ilgili yalan yanlış haber yapmada, hükümetle ilgili, devletin saygın kurumları hakkında, TSK, polisimiz hakkında yalan yanlış haberler yapmada gayet başarılı. Şu veya bu demiyorum, ayırt etmiyorum, kim yazıyorsa hepsi için söylüyorum. Böyle bir basın özgürlüğü olmaz, böyle bir basın ahlakı olmaz. Basın özgürlüğünden dem vurup, patronunun sesi olan, menfaatlerini kollamayı özgürlük mücadelesi sananların durumu da ibret vericidir. Basın özgürlüğünden dem vurarak, yalan yanlışı, iftirayı, çamur atmayı normal gösteremezsiniz. Medya gücünü kullanarak, haksızlığa, hukuksuzluğa, menfaat devşirmeye kalkışamazsınız. Bizim iktidarımızda bu olamaz.''
     Erdoğan, ana muhalefet lideri Deniz Baykal'ın da ''Bu olay bir rejim sorunudur'' dediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Allah, Allah... Biliyorsunuz Sayın Baykal'ın mesleği avukatlık. 'Ben Ergenekon'un avukatıyım' dedi. Mesleği bu, hakikaten başarılı bir avukat. Ama millet haklıyı, mazlumu savunan avukatların yanında yer alıyor, bunların yanında değil. Yandaş medyanın yandaş partisinin durumu içler acısı. Seçime 37 gün kalmış, hala tek bir proje yok, tek bir plan yok, sadece iftira kampanyası var, işi gücü iftira. Şimdi çıkmış bakıyorsunuz, kendi içlerinde birbirlerine girdiler, daha da çok gireceksiniz.''

ERDOĞAN: TÜRKİYE ARTIK 6 YIL ÖNCESİNİN TÜRKİYESİ DEĞİL

      AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye artık 6 yıl öncesinin Türkiyesi değil. Kafayı kuma gömerek dünyada var olunmuyor. Dışarıda liderlerin karşısında el pençe divan durarak bu işler olmuyor'' dedi.
     Erdoğan, partisinin Aksaray Hükümet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulundu.
     Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Bakıyorsunuz Sayın Bahçeli çıkmış diyor ki 'Türkiye'yi borçlandırdınız'. Siz önce, iktidar ortağı olduğunuz zaman 71 milyar TL olan borcu 215 milyar TL'ye çıkarmanın hesabını verin. 71'den aldınız 215'e çıkardınız. Siz devlet olarak borçlanırken yüzde 63 faiz veriyordunuz. Bu yüzde 63 faizin hesabını verin. Siz 30 milyar dolar IMF'ye borçlandınız. Bunun hesabını verin.
     Bize 23.5 milyar dolar borçla IMF'yi devrettiniz. Şimdi bizim IMF'ye borcumuz ne oldu biliyor musunuz? 23.5 milyar dolardan devraldık, şimdi 8 milyar dolara indirdik. Biz buyuz. Sayın Bahçeli, bunu gör be. Bunu görmezsen olmaz be. Haksızlık olur be. Bunu gör. Ben rakamlarla konuşuyorum, belgelerle konuşuyorum. Ama yanlış kılavuzlar seçmişsin kendine. Önce bu kılavuzları değiştir. 3.5 yıllık iktidarınızda yaptıklarınız ortada. Size millet 5 yıllığına görev verdi. '5 yıllığına ülkeyi yönetin' dedi. Ne yaptınız? 3.5 yıl dayandınız. 3.5 yıl sonra, 'biz bu ülkeyi yönetemiyoruz'' dediniz ve bırakıp gittiniz. Kimse size 'bırakıp gidin' demedi. Niye bırakıp gittiniz? Neden?
     Kolay değil bu iş. Bu millet her şeyin çetelesini tutuyor. Tuttuğu için de ne yaptı? Sandığa gömüverdi. Millet en iyisini bilir. Demokrasinin güzelliği de burada zaten. Milletim şunu iyi bilsin: AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye aslına dönüyor. O asil ruhuna tekrar kavuştu. Hani Mehmet Akif Ersoy diyor ya 'yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım'. Türkiye artık o eski Türkiye değil. Türkiye artık 6 yıl öncesinin Türkiyesi değil. Kafayı kuma gömerek dünyada var olunmuyor. Dışarıda liderlerin karşısında el pençe divan durarak bu işler olmuyor. Masalardan kaçarak, köşe bucak kaçarak bu işler yürümüyor. Masaya oturarak, Türkiye'nin tezlerini, Türkiye'nin haklı mücadelesini savunarak, bu davayı savunarak oluyor.''
     Cumhuriyet'in ilk yıllarında il olan Aksaray'ın, daha sonra ilçe haline getirildiğini, Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde yeniden il yapıldığını hatırlatan Erdoğan, ''Aksaray 68 numaralı plakayı aldı. Ancak sonra Aksaray'a 68 tane hizmeti bile çok gördüler'' dedi.
     Aksaray'ın, yıllarca kendi kaderine terk edildiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarıyla birlikte şehrin yeniden ''ak saray'' olmaya doğru yol aldığını söyledi.



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,639 µs