En Sıcak Konular

BAYKAL:SEVİGEN'İN YAPTIĞI BANA GÖRE DE UYGUN DEĞİL

19 Şubat 2009 16:48 tsi
BAYKAL:SEVİGEN'İN YAPTIĞI BANA GÖRE DE UYGUN DEĞİL CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sevigen'in yaptığının, "ayıp, yasak ya da hukuk dışı olmadığını" savunmasına rağmen,uygun bulmadığını da vurguladı.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen hakkındaki iddialara ilişkin, "Parti üst yönetiminde bulunan bir insanın tamamen meşru, haklı, devletle hiçbir ilişkisi olmayan ticari ilişkilere girmesinin doğru olmadığı kanısındayım ama bunun bir yolsuzluk, bir büyük imar, belediye yolsuzluğunun parçası, bunun aracılığının yapılması gibi takdim edilmesini anlamak mümkün değildir" dedi.
     Sevigen'in yaptığının, "ayıp, yasak ya da hukuk dışı olmadığını" savunan Baykal, ancak bunu uygun bulmadığını da vurguladı.
     Baykal, ortada yanlış bir şey olması halinde "sorumluluğu üstlen" demekten çekinmeyeceklerini bildirirken, şu anda o noktada olup olmadıklarına ilişkin soru üzerine "Önce bir lincin önüne geçmemiz lazım. Şu anda bir linç tablosu var" karşılığını verdi.
     NTV'nin canlı yayınına katılarak gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Baykal, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen hakkındaki iddialar hatırlatılarak, "İstifasını istemeye niyetiniz var mıdır?" sorusu üzerine, olayın kamuoyunda tüm yönleriyle iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.
     İddiaların ardından Sevigen ile konuya ilişkin kapsamlı bir görüşme yapmadığını, yalnızca "kamuoyuna açıklamanı yap" dediğini söyleyen Baykal, "Ben olayı bütün yönleriyle görmek istiyorum. Ne haksızlık yapmak istiyorum ne de dürüstlük konusunda partimin sağlam çizgisinden taviz vermek istiyorum" dedi.
     Sevigen hakkındaki iddiaların AK Parti'de yaşanan "Şaban Dişli olayına benzetilmeye çalışıldığını" ifade eden Baykal, Dişli olayında bazı taleplerin yerine getirilmesi karşılığında imzalanmış bir protokol olduğunu söyledi. Baykal, Sevigen ile ilgili ortaya atılan iddialara konu olan Beşiktaş'daki arsanın imar planında Sevigen'in etkisi ile gerçekleştirilmiş bir imar değişikliğinin bulunmadığını, buna ilişkin hiçbir somut bilgi, belge olmadığını anlattı.
     Baykal, "Burada bir imar yolsuzluğu yoktur, imar değişikliğine alet olmak, aracılık yapmak söz konusu değildir ya da kanıtlanmamıştır. Varsa bize söylesinler hemen ona göre bakalım" diyen Baykal, yasalara göre suç teşkil edecek hiçbir durumun olmadığı savunmasıyla şöyle devam etti:
     "Bu durum hukuki bir yolsuzluk değil, imar yolsuzluğu değil, kredi yolsuzluğu değil, Şaban Dişli olayı ile bir alakası yok anlıyoruz ama uygun mu diyorsanız o konuda herkesin bir cevabı var. Benim anlayışıma göre de uygun değildir. Ben de parti üst yönetiminde bulunan bir insanın tamamen meşru, haklı, devletle hiçbir ilişkisi olmayan ticari ilişkilere girmesinin de doğru olmadığı kanısındayım. O ayrı bir olaydır ama bunun bir yolsuzluk, bir büyük imar, belediye yolsuzluğunun parçası, bunun aracılığının yapılması gibi takdim edilmesini anlamak mümkün değildir."

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,309 µs