En Sıcak Konular

19 ŞUBAT 2009 TÜRKİYE GÜNDEMİ

19 Şubat 2009 10:03 tsi
19 ŞUBAT 2009 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
     - ABD Senatosu Çoğunluk Grubu Başkan Yardımcısı Senatör Richard Durbin ve beraberindeki heyet de Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.
    
     2- Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'u, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.
    
     3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Grubu Eşbaşkanı Robert Wexler ve beraberindeki heyeti makamında kabul edecek.
    
     4- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisince Aksaray'da düzenlenen mitingde konuşacak.
     - Valiliği ziyaret edecek olan Erdoğan, toplu açılış törenine de katılacak.
    
     5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, gümrüklerde Rusya'yla yaşanan sorunlar konusunda İstanbul'da basın açıklaması yapacak.
    
     6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen:
     - ''(Dolardaki artış) inişler çıkışlar olabilir, bunları normal karşılamak, panik yapmamak lazım.''
     - ''Şimdi bakıyorsunuz ihracat için olumlu şartlar var ama dışarıda talep yok.''
     - ''Daha önce böyle bir fırsat olsaydı, bu kurlarla harikalar yaratabilirdik, ama şimdi kurlar tamam güzel, ama alıcı nerede, alıcı yok.''
    
     7- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Kolej Mezunları Derneğinin düzenlediği toplantılar kapsamında, Başkent Öğretmenevi'nde, ''Küresel Krizde Sular Çekilmeden'' konulu konferans verecek.
    
     8- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da, Kadir Has Üniversitesince düzenlenen ''Kadın, Ekonomi ve Politika'' konulu konferansa katılacak.
    
     9- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Konya'nın Karapınar ve Ereğli ilçelerinde adalet sarayı açacak.
    
     10- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen gayriresmi NATO toplantılarına katılıyor.
    
     11- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Muğla'da düzenlenen ''Seçim Güvenliği, Alınacak Tedbirler ve Önlemler'' konulu toplantıya katılacak, Muğla Valiliği ile AK Parti Muğla İl Başkanlığını ziyaret edecek.
    
     12- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Bahreyn'de temaslarda bulunuyor.
     - Babacan, Kral Hamid Bin İsa El Halife tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmed El-Halife ile görüşecek.
    
     13- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda, bir firmanın ''Sosyal Sorumluluk Projesi'' kapsamında yoksul öğrencilere giyecek yardımı yapmasına ilişkin protokolün imza törenine katılacak.
    
     14- Türkiye Ziraatçılar Derneğinin Ankara'da düzenlendiği ''8. Ulusal Tarım Kongresi''nin açılışında, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel konuşacak. (Saat: 10.00)
    
     15- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in Kırgızistan'daki temasları sürüyor.
     - Bakan Güler, Meclis Başkanı Aytibay Tageyev tarafından kabul edilecek, bazı bakanlarla görüşecek, Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek.
    
     16- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Sırbistan Kültür Bakanı Nebojsa Bradic, İzmit'te ''Kültür İşbirliği Protokolü'' imzalayacak, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde konuk Bakan tarafından uyarlanan ''Derviş ve Ölüm'' adlı tiyatro oyununu izleyecek.
    
     17- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin'de Valiliği ziyaret edecek, ''İl Koordinasyon Toplantısı''na ve Silifke'de de ''Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi''nin açılışına katılacak. (Saat: 10.45-17.30)
    
     18- İstanbul'da vefat eden tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan için Haldun Taner Sahnesi'nde tören yapılacak. (Saat: 10.30)
     - Gazanfer Özcan'ın cenazesi, Altunizade'deki İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
     - Cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak.
    
     19- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.
     - Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.
    
     20- TBMM'den.
     - Genel Kurulda, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin kuracağı eğitim bilimleri enstitüsü bünyesinde, fen lisesi statüsünde özel ilk ve ortaöğretim kurumları açmasına imkan sağlanması ve 2 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı görüşülecek. (Saat:14.00)
     - Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak.
    
     21- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Muğla ile Dalaman, Köyceğiz, Ula, Marmaris ilçelerinde açılış ve ziyaretlerde bulunacak.
    
     22- KKTC'de kamuda örgütlü 21 sendika, ''Kamu Çalışanlarının Maaş-Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa Tasarısı''na tepki amacıyla bir günlük ''uyarı grevi'' yapacak.
    
     23- Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu yıllık raporu, Ankara'da, BM Türkiye Temsilciliğinde basın toplantısıyla açıklanacak.
    
     24- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanlığının (MFİB) birlikte düzenlediği, ''AB İhaleleri ve Türk Firmalarının Katılımı'' konulu çözüm arama konferansı Ankara'da yapılacak.
    
     25- İstanbul Sanayi Odası (İSO) ''Ekonomik Durum Tespit Anket Raporu''nun 2008 yılı ikinci yarı sonuçları ile 2009 yılı ilk yarı beklentileri, İstanbul'da açıklanacak. (Saat: 10.30)
    
     26- Amerikan Şirketler Derneği (ABFT), ''Türkiye'deki İş ve Yatırım İklimi'' başlıklı araştırmasının 2009 yılı sonuçlarını İstanbul'da açıklayacak.
    
     27- Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Kocaeli Üniversitesi'nce düzenlenen, ''Türkiye'de Finans Sektörünün Bugünü ve Geleceği'' konulu konferans verecek.
    
     28- Toplantı...Seçim...
     - Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'da basın toplantısı yapacak.
     - İzmir Ticaret Borsası'nda yönetim kurulu ve meclis başkanı seçimi yapılacak.
     - Karadeniz Üniversiteler Ağı (BSUN) Yönetim Kurulu Toplantısı 11 üniversitenin temsilcisinin katılımıyla Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) gerçekleştirilecek.
     - Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy ile Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Gümrükçü, Avrupa Toplulukları Adalet Divanının (ATAD), TIR Şoförü Mehmet Soysal tarafından açılan davanın Lüksemburg'da görülmesinin ardından, Antalya'da ''Vizesiz Avrupa'' konulu basın toplantısı yapacak.
     - Migros Türk T.A.Ş Genel Müdürü Özgür Tort, Migros Grubunun 2008 yılı sonuçları ile 2009 yılı hedeflerini İstanbul'da değerlendirecek.
    
     29- İzmir'de 3 bin kişiye iş sağlayacak 5 yeni yatırım.
     - ABD'li otomotiv devi Gates ve Türk-Hollanda ortaklı Kapadokya Tekstilin de aralarında bulunduğu 5 firma, Ege Serbest Bölgesi'nde yatırıma başlıyor.
     - ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer: ''Krizde avantajlarımızı kullanarak ön plana çıkacağız.''
    
     30- Pegasus'un 4'üncü ''kanatlı atı'' da filoya katıldı.
     - Pegasus Havayolları, yeni Boeing 737-800 tipi uçağını Seattle'daki Boeing tesislerinde teslim aldı.
     - Son alınanla Pegasus'un uçak sayısı 18'e yükselirken, Boeing'ten sipariş edilen diğer 20 uçak da 2015'e kadar firmaya teslim edilecek.
    
     31- Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Kupası Çeyrek Final ilk maçında Galatasaray, Rusya'nın Chevakata takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.
    
     32- Volebolda Erkekler GM Capital Avrupa Çalenç Kupası çeyrek
     final rövanş maçlarında Galatasaray, İstanbul'da Yunanistan temsilcisi Enosi Athlopedion Patras ile, Arkas Spor da İzmir'de Fransa'nın Tourcing L.M. takımıyla karşılaşacak.
     - Bayanlar Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında ise Türk Telekomspor, Hırvatistan'da Rijeka Kvig takımıyla mücadele edecek.
    
     33- 19 Yaş Altı (A) Genç Milli Futbol Takımı, Romanya ile 2. özel maçını Bursa'da yapacak.
    
     34- 7. Avrupa Futsal Şampiyonası ön eleme turu (D) Grubu maçları İsrail'in Ramat Gan kentinde başlıyor.
     - Türkiye, ilk maçını İsrail ile yapacak. (Saat: 16.00)
    
     35- Voleybolda Aroma Erkekler Birinci Ligi'nde Ankara'da Ankara SGK Spor ile Halk Bankası karşılaşacak.
    
     36- İzmir'de, Teknosa Türkiye Kupası Sekizli Final maçlarına ilişkin basın toplantısı yapılacak.
    
     37- Turkcell Süper Lig'de 21. hafta maçlarını yönetecek hakemler Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.
    
     38- Basketbolda 24. Erkekler Türkiye Kupası heyecanı.
     - Kupa, İzmir'de yarın başlayacak 8'li Final sonunda sahibini bulacak.
     - Efes Pilsen, 8 şampiyonlukla bu kupayı en fazla kazanan takım oldu.
     - Efes Pilsen'i 3'er kupayla TOFAŞ ve Ülkerspor, 2'şer kupayla Galatasaray ve İTÜ izliyor.
     - İlk kupayı müzesine götüren Fenerbahçe, kupaya hasret kaldı.
     - ''3 Büyükler''den Beşiktaş'ın kupada şampiyonluğu bulunmuyor.
    
     39- Beşiktaş ile Gaziantepspor ligde yarın 46. maça çıkıyor.
     - İki takım arasında geride kalan maçlarda Beşiktaş'ın galibiyet sayısında 23-9, gol sayısında da 72-39 üstünlüğü bulunuyor.
     - Gaziantep'teki maçlarda her iki takım da 6'şar galibiyet aldı, 10 maç da berabere sonuçlandı.
     - Beşiktaş, Gaziantep deplasmanında son 6 sezonda yenilmedi.
    
     40- Beşiktaş'ın deplasman kabusu.
     - Turkcell Süper Lig'de yarın deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak siyah-beyazlılar, ligde rakip sahadaki son galibiyetini 19 Ekimde Gençlerbirliği karşısında aldı.
     - Beşiktaş, bu sezon 9 deplasman maçından sadece 2'sini kazanırken, 3 kez yenildi, 4 kez de beraberliği bozamadı.
     - Siyah-beyazlılar son 5 deplasman maçından 3'ünü yitirdi, 2'inde berabere kaldı, 4 aydır galibiyet yüzü görmedi.



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,116 µs