En Sıcak Konular

SERRY'DEN ORTADOĞU'DA KALICI ATEŞKES ÇAĞRISI

19 Şubat 2009 08:18 tsi
SERRY'DEN ORTADOĞU'DA KALICI ATEŞKES ÇAĞRISI Birleşmiş Milletlerin Orta Doğu Koordinatörü Robert Serry, Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanmadığı sürece, bölgede yine çatışmaların çıkabileceği uyarısında bulundu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Birleşmiş Milletlerin Orta Doğu Koordinatörü Robert Serry, Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanmadığı sürece, bölgede yine çatışmaların çıkabileceği uyarısında bulundu.
     BM Güvenlik Konseyine bilgi veren Serry, Hamas ve İsrail tarafından ayrı ayrı ilan ateşkeslerin yerini iki taraflı ilan edilen bir ateşkes sisteminin almadığını, bu yüzden de Gazze'de yine şiddet ve çatışmaların çıkma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.
     Serry, kalıcı bir ateşkesin sağlanması için İsrail askeri Gilad Şalit'in ve İsrail tarafındaki Filistinli mahkumların salıverilmesi, Gazze'ye silah getirilmemesi, Filistinli gruplar arasında uzlaşma sağlanması ve Gazze'ye geçişlerin açık olması gerektiğini ifade etti.

İSRAİL KISA SÜRE GAZZE'YE GİRDİ

GAZZE - İsrail güçlerinin dün gece kısa bir süreyle Gazze kentine girdiği ve karşılıklı ateş açılmasından sonra kenti terk ettiği ileri sürüldü.
     Görgü tanıkları, zırhlı araçlar ve bir helikopterin desteğiyle gelen İsrail güçlerinin Gazze'nin batısından kente girdiği bildirdi. İsrail güçlerinin kendilerine roket atılması üzerine ateş açtıkları belirtildi. 
     Aynı kaynaklar, çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığını, kısa bir süre sonra İsrail güçlerinin kendi topraklarına döndüğünü duyurdu.
     İsrail ordusu sözcüsü, AFP'ye yaptığı açıklamada, bu konuda bilgisi olmadığını söyledi.

CLİNTON GAZZE'YE BAĞIŞ KONFERANSINA KATILACAK

CAKARTA - ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır'ın başkenti Kahire'de 2 Martta yapılacak Gazze'ye bağış konferansına katılacağını teyit etti.
     Asya ülkeleri ziyaretleri kapsamında Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan Clinton, ''Gazze'teki halka insani yardım için bağış toplamak amacıyla Mısırlılar tarafından düzenlenecek olan konferansa katılmak üzere gelecek hafta Kahire'ye gideceğim'' dedi.
     Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt, Washington'da Clinton'la görüştükten sonra yaptığı açıklamada, kendisinin Clinton'ı toplantıya davet ettiğini, onun da bu davete olumlu cevap verdiğini söylemişti.
     Uluslararası konferansta 70'ten fazla ülkenin temsil edilmesi bekleniyor.



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,881 µs