En Sıcak Konular

DİYANET'TEN ''CIA CAMİYE SIZDI'' HABERLERİNE AÇIKLAMA

3 Şubat 2009 22:02 tsi
DİYANET'TEN ''CIA CAMİYE SIZDI'' HABERLERİNE AÇIKLAMA Diyanet İşleri Başkanlığı,“ABD imaj için Türk imamları ağırlıyor”, “CIA camiye sızdı!”, “İmam Obama’nın konuğu” şeklinde bazı basın-yayın organlarında yayınlanan haberlerle ilgili resmi internet sitesinde basın a

Diyanet İşleri Başkanlığı,“ABD imaj için Türk imamları ağırlıyor”, “CIA camiye sızdı!”, “İmam Obama’nın konuğu” şeklinde bazı basın-yayın organlarında  yayınlanan haberlerle ilgili resmi internet sitesinde basın açıklaması yaptı.Açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde bazı basın-yayın organlarında “ABD imaj için Türk imamları ağırlıyor”, “CIA camiye sızdı!”, “İmam Obama’nın konuğu” vb. başlıkları altında yayınlanan haberlerle ilgili Başkanlığımızca aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

Söz konusu haberlerde; ABD Başkanı Obama’nın Türk İmamları ülkesine davet ettiği ve onları kabul edeceği bilgisi verilmektedir. Bu haberlerin gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde tanıma, bilgi ve görgü artırma, farklı alanlarda bilgi sahibi olma gibi amaçlarla kamu kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı ziyaretler gerçekleştirilmekte ve katılımcılar kendi alanlarıyla ilgili konularda bilgi sahibi olmaktadırlar. Başkanlığımız, mensupları için de zaman zaman Batı ülkelerine bu çerçevede ziyaret programları düzenlemekte ve bu ziyaretlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe alış verişi ve ülkeler arası tanıtım yönüyle son derece faydalı olduğu görülmektedir.

Nisan 2008’de planlanan ve bugünlerde gerçekleştirilen bir program sonucu Başkanlığımız mensuplarından 7 kişilik bir heyet 1-11Şubat 2009 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletlerini ziyaret edecek ve ABD’de yaşanan dini hayat, Müslümanların ve diğer dinlere mensup toplulukların kurumsal yapılanmaları ve faaliyet alanları hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Mir Haber



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,363 µs