En Sıcak Konular

OLMERT'TEN AÇIKLAMA:''BEN DE BİLMİYORDUM''

18 Şubat 2009 21:01 tsi
OLMERT'TEN  AÇIKLAMA:''BEN DE BİLMİYORDUM'' İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Gazze'ye hava taarruzlarının başladığı 27 Aralık'tan önceki hafta, Türkiye'yi ziyaret ettiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü sırada, Gazze'ye saldırıda bulunacaklarını bilmediğini söyledi.

TEL AVİV - İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Gazze'ye hava taarruzlarının başladığı 27 Aralık'tan önceki hafta, Türkiye'yi ziyaret ettiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü sırada, Gazze'ye saldırıda bulunacaklarını bilmediğini söyledi. 
Amerikalı Yahudi örgütlerinin liderlerinin katıldığı konferansta yaptığı ve başbakanlığın resmi web sitesinde yayımlanan konuşma metnine göre Olmert, müdahalenin Türkiye Başbakanı'nı ziyaret ettiği haftaya denk geldiğini, Başbakan Erdoğan'ın bu durumdan çok rahatsız olduğunu söyledi. 
"Kendisine söylemememin iki nedeni vardı. Birincisi, Pazartesi gününden, Cumartesi saldırıya geçeceğimizi bilmiyordum" diyen Olmert şöyle devam etti:
"Salı ve Çarşamba güneydeki tüm kentlerimize günde 50, 70 roket atıyorlardı ve biz o zaman 'artık yeter' dedik ve bir cevap vermemiz gerektiğine karar verdik. O günlerde hala ABD Başkanı olan Bush'u da arayıp Gazze'ye saldıracağımızı söylemedim.
Brown'ı veya Sarkozy'i ya da Merkel'i de aramadım. Herhangi bir başbakanı arayıp, İsrail devletinin vatandaşlarını korumaya yönelik askeri planlarını niye anlatayım ki?"
Olmert, Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ve bu iyi ilişkilerin devam edeceğini umduklarını kaydetti.

ERDOĞAN: "BÜTÜN GERÇEKLER ORTADA" 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Gazze'ye yönelik saldırılarla ilgili son açıklamalarına cevap vermeyi uygun bulmadığını, çünkü bütün gerçeklerin ortada olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan, Hırvatistan Başbakanı İvo Sanader ile düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.
Erdoğan, ''İsrail Başbakanı Olmert, Gazze'ye yönelik askeri müdahale konusunda, ''Niye herhangi bir başbakana İsrail'in askeri planlarından bahsedeyim'. Bush'u da Sarkozy ve Merkel'i de aramadım' şeklinde  açıklama yaptı. Buna yorumunuz ne olacak?'' sorusunu şöyle yanıtladı:
''Siz bir ülkeyi arabulucu olarak isteyeceksiniz, arabulucu olarak istediğiniz bir ülke ile gelip burada 5. raundun görüşmelerini yapacaksınız, çünkü herhangi ülkelerden bir tanesi ile görüşmüyorsunuz, çok farklı bir ülke ile görüşüyorsunuz.  Bölgede çok farklı ilişkiler içerisinde olduğunuz bir ülke ile görüşüyorsunuz.  Enteresanı; önce 'haberim yoktu' diyorsunuz, daha sonra 'ben bununla ilgili niçin şuraya buraya haber vereyim' diyorsunuz... Bunun neresine inanacaksınız? Yani bunlar geleceğe yönelik güven sorunlarını da doğurmaktadır. Liderler güven sorunu yaratamaz.  Siyaset güven sorunu doğuran bir kurum değildir.  Güven sorunu başladığı anda herkes birbirine karşı çok daha farlı davranışlar içine girer ki barış burada büyük darbe yer. Biz uluslararası barışa darbe vurmanın gayreti içinde asla olmadık, olmayız ve bu bölgedeki davranışlarımızı da buna göre tespit ediyoruz,  adımlarımızı buna göre atıyoruz.''



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,165 µs