En Sıcak Konular

ERDOĞAN: AK PARTİ'YE LEKE SÜRMEYE ÇALIŞAN NAMERTTİR

17 Şubat 2009 17:42 tsi
ERDOĞAN: AK PARTİ'YE LEKE SÜRMEYE ÇALIŞAN NAMERTTİR AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kim AK Parti'ye leke sürmeye çalışırsa namerttir. Bu kadar açık söylüyorum, namerttir'' dedi.

KIRIKKALE - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kim AK Parti'ye leke sürmeye çalışırsa namerttir. Bu kadar açık söylüyorum, namerttir'' dedi.
     Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu.
     Seçime 39 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Hala bu liderler meydanlarda yok. Ben milletimle beraber meydandayım ve diyorum ki milletimizle bizim aramıza kimse giremez.
     Dün Nevşehir'de lapa lapa kar yağıyordu. Orada da dedim. kar, boran, fırtına esse bizi birbirimizden kimse ayıramaz. Biz yolumuza devam ediyoruz.
     Bunlar Türkiye'yi eski Türkiye zannediyorlar. Bunlar medya yalanları ile oy toplamaya alışmışlar. Bunlar Ankara'dan bol keseden atarak aldatmaya alışmışlar. Ben ne diyorum biliyor musunuz? Beyler seçimi millet yapar millet. Milletin arasına çıkın. Söyleyecek sözünüz varsa gelin millete söyleyin. Bir projeniz, bir planınız varsa gelin milletle paylaşın. O eski dönemler geçti. Eski çamlar bardak oldu. Öyle artık medya kılavuzluğu ile seçim kazanılmıyor. Yalanın, iftiranın, çamurun üzerine siyaset inşa edilmiyor. Medyadan kılavuz olmaz. Çamur siyasetiyle abad olunmaz. Madem AK Parti'yi taklit ediyorsunuz, o zaman AK Parti gibi kendinize milleti kılavuz edinin, milleti.
     İkide bir yatıp kalkıp, bakıyorsunuz iftira... Çıkıyorlar diyorlar ki 'efendim şu yolsuzluğun arkasında şu var, yok bilmem şu yolsuzluğun arkasında bu var' Bakın sevgili milletim, bizim partimizin adı ak. Kısaltılmışı ak. Bunu söylemek işlerine gelmez. Şimdi dolaylı yollardan Sayın Baykal çıkıp bize iftira atmaya çalışıyor. Sayın Baykal; eğer dürüstsen, dürüst olduğunu iddia ediyorsan, eğer Tayyip Erdoğan hakkında bir yolsuzluk varsa yargıya gidersin. Senin adamların, senin şu anda görevlendirdiğin memurların eğer ellerinde benim belediye başkanlarımla ilgili belgeleri varsa, onların dokunulmazlıkları yok. Buyursunlar yargıya gitsinler. Bu ülke hukuk devleti. Böyle iftira kampanyaları ile bir yere varamazsın, varamayacaksın da. Tayyip Erdoğan ile ilgili elinde bilgi, belge varsa yargıya gidersin. Ancak, bakın daha ileri gidiyorum. Bu tür siyasetle puan alamayacaksın. Meydanlara bile çıkamayacaksın. Sivas'tan öteye gidemeyeceksin. Sadece kapalı spor salonlarında şov yaparsın. Başka bir yere gidemezsin. Ve diyorum ki AK Parti'ye leke sürmeye çalışma. Kim AK Parti'ye leke sürmeye çalışırsa namerttir. Bu kadar açık söylüyorum, namerttir.
     Bizim bütün hesabımız, kitabımız, her şey açıktır, şeffaftır. Girersin partimizin web sitesine orada onları görürsün. Ama CHP, Anayasa Mahkemesi tarafından Hazine yardımlarını suistimalden mahkum edilmiştir biliyorsunuz. Ve para da tahsil edilmiştir. Sen önce bunun hesabını ver. Anayasa Mahkemesi seni mahkum etti. Niye? Yolsuzluk yaptın. Sen önce bunun hesabını ver. Parti hesabında yolsuzluğun var. Önce bunun hesabını ver.''
     ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın cemaziyelevvelini de çok iyi bildiklerini'' belirten Başbakan Erdoğan, CHP Lideri'nin Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde benzin, mazot ve gazyağı kuyrukları olduğunu dile getirdi. Erdoğan, ''Sen Enerji Bakanlığı yapamadın ya. Bu ülkeyi nasıl yöneteceksin?'' dedi.
     ''Bu seviyesiz senaryolar karşısında dayanmak mümkün değil'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     "Alçaklık bile bir seviye ifade ediyor. Müfteri olmak, karalamak, çamur atmak, bunların nazarında bir anlam ifade etmiyor. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz. İftira atanlar attıkları iftiranın içinde boğulurlar.
     İnsanların şerefleriyle, haysiyetleriyle, onurlarıyla oynamak, çamur atmak, ancak bunlardan nasibini almayanların işidir. Tüm bu hezeyanlara karşı bütün hukuki haklarımızı kullanacağız. Zaten parti olarak bugün davamızı açtık. Bunun adı siyaset değildir, bunun adı demokratik muhalefet değildir. Bunun adı düpedüz çirkefliktir.
     Bir tanesini İstanbul'a gönderdiler, yatıyor, kalkıyor, bu işleri konuşuyor. Şimdi bakıyorsunuz, yerine bir tane daha çıkarmışlar, bunun üzerinden siyaset yapmaya gayret ediyorlar. Muhatap alınmak için, gündeme gelmek için, şöhret olmak için yapmayacakları basitlik, çirkeflik, çirkinlik yok. Bu tarz şöhret, insanı ancak maskara yapar, maskara. Milletin nazarında da rezil, kepaze yapar. Biz, muhalefetin bile seviyeli olanını, hakkaniyetli olanını, dürüst olanını istiyoruz." 

 ''DERSLERİNİ ALDILAR AMA BİR TÜRLÜ EZBERLEYEMEDİLER''

      AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bunlar 3 kez derslerini aldılar ama bir türlü ezberleyemediler. 29 Mart'ta inşallah ezberleyecekler çünkü 4. oluyor''dedi.
     Kırıkkale'de düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, ''Türkiye'ye küçük düşünmek yakışmaz. Yunus Emre'nin, Mevlana'nın diyarı bu topraklarda yetişen insanlar küçük düşünemez''diye konuştu.
     Erdoğan şöyle devam etti:
     ''3 Kasım'da, 28 Mart'ta, 22 Temmuz'da öğrettiniz, bir kez de 29 Martta bunu sizler öğreteceksiniz. Buna inanıyorum. İnşallah, 29 Mart'ta halkım en gür sesiyle haykıracak; 'sen Türkiyesin, bize büyük düşünmek yakışır'. Hani türküde söyleniyor ya 'dersini almış da ediyor ezber'. Bizler böyle yaklaşacağız. Bunlar 3 kez derslerini aldılar ama bir türlü ezberleyemediler. 29 Mart'ta inşallah ezberleyecekler çünkü 4. oluyor.''
     MHP lideri Bahçeli'nin grup toplantısındaki sözlerine de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Türklüğü paylaşmaktan filan, falan bahsediyor. Sayın Bahçeli; Türklük ne zamandan beri affedersin senin tasarrufun altında ya? Her Türk, Türk'tür... Ve her Türk birbiriyle dayanışma içerisindedir. Ayrımcılık içerisinde değil. Biz bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında biriz, beraberiz, bütünüz. Ve bizi bölmek isteyenlere de asla prim vermeyeceğiz. Kimse etnik kimlik üzerinden siyaset yapmasın. Kimse dinsel milliyetçilik üzerinden asla siyaset yapmasın. Kimse bölgesel milliyetçilik üzerinden siyaset yapmasın. Yapanlar hep yaya kaldılar, sandığa gömüldüler. Bundan sonra da aynı şey olacaktır.''



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,058 µs