En Sıcak Konular

BAYKAL: ''İŞTE DOSYA BURADA DURUYOR, YAP GEREĞİNİ''

17 Şubat 2009 17:00 tsi
BAYKAL: ''İŞTE DOSYA BURADA DURUYOR, YAP GEREĞİNİ'' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelesinin turnusol kağıdı, imtihan vereceği dosya'' diye nitelendirdiği Deniz Feneri e.V Derneğine ilişkin Almanya'da açılan davanın dosyasını kürsüden göstererek, ''Koca Türkiye, apışm

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelesinin turnusol kağıdı, imtihan vereceği dosya" diye nitelendirdiği Deniz Feneri e.V Derneğine ilişkin Almanya'da açılan davanın dosyasını göstererek, "Koca Türkiye, apışmış kalmış, dosya bekliyor. İşte dosya burada duruyor, yap gereğini" dedi.
     Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Baykal, Türkiye'nin dünya ülkelerinin tümünden çok daha ağır ekonomik bunalım yaşadığını, işsizlikte dünya dördüncüsü olduğunu, ülkenin çok ciddi sosyal bunalıma doğru sürüklendiğini öne sürerek, bunun bedelini de vatandaşların ödediğine, dürüst, namuslu vatandaşların, işadamlarının, aileleriyle intihar ettiğine işaret etti.
     Baykal, "Türkiye büyük sıkıntı içindeyken bundan birinci derecede sorumlu olması gereken Başbakanın, Türkiye'de bugüne kadar hiçbir başbakanda görülmeyen laubali bir üslup ve ne yapacağını şaşırmış şekilde, ona, buna saldırdığı, sorunlar kendisini ilgilendirmiyormuş gibi davrandığı" ifadelerini kulanarak şöyle dedi:
     "Türkiye'ye yıllarca hizmet veren, şerefli kamu görevlilerini suçlayarak, hakaret ederek, küçük düşürmeye çalışarak, bir yerlerden yarar bulmaya çalışıyor. Bir başbakana hiçbir şekilde yakışmayacak üslubun içinde; medyaya kızıyor, yazarların hayvan sevgisiyle, yakışıksız bir üslupla alay etmeye çalışıyor. Ziya Paşa'dan atıflar yapmaya çalışıyor, yüzüne gözüne bulaştırıyor. Türkiye'nin ciddi bir başbakana ihtiyacı var, Başbakan'ın da bir an önce kendisine çeki düzen vermesine ihtiyaç vardır."
     Konuşmasında artan işsizlik oranına dikkat çeken Baykal, 2001 krizinde bile bu kadar işsizin olmadığını, 2001 krizinin tahribatından daha yüksek bir tahribatın yaşandığını, işsiz sayısının kayda geçmeyenlerin de dahil edilmesi halinde 5 milyona yakın olduğunu savundu. Baykal, "3 milyon işsizin, 3 milyon ailenin evine, akşam ekmek gelip gelmeyeceğinin belli olmaması anlamına geldiğinin" altını çizerek, "Bir başbakanın, ona buna saldırıp, hakaret edeceğine, önce bu tablonun acısını yüreğinde hissetmesine, bunun ızdırabını yaşamasına ihtiyaç var" diye konuştu.
     Türkiye'nin, olağanüstü şekilde yolsuzluklar cenneti haline dönüştüğünü,tarihinin en büyük yolsuzluk olaylarıyla iç içe görüntü verdiğini iddia eden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Deniz Feneri yolsuzluğu konusunda dünya ve Türkiye bir bekleyiş içinde. Alman mahkemeleri konuyu inceledi, sonuçları çıktı, şimdi Türk yargının konuya el atması lazım. Bir şey bekleniyor: 'Alman mahkemesi dosyayı göndersin biz de bakalım.' Göndermese de bir şey yapman gerekmiyor mu, sen Alman mahkemesine mecbur musun, senin yargın, emniyetin, savcın, hakimin yok mu? Türkiye, aylardır Godot'yu, hacı bekler gibi, dosyayı bekliyor. 'Gelsin dosya bakalım...' Almanya bu konuda karar alırken, birisinden dosya mı bekledi? 'Türkiye'nin işi beni ilgilendirmiyor' dedi mi? Doğrudan ilgili, sorumlu sensin, senin öncelikle harekete geçmen lazım, niye harekete geçmiyorsun? Dosya bekliyorlarmış, al bekliyorsan, işte sana dosya..."
     Baykal, iktidarın yolsuzluk yaptığını iddia ederek, "Hem yapıyorsunuz, hem de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Dinden imandan bahsetmekte herkesten önde gidiyorsunuz. İşte bu, benim de milletimizin de gerçek samimi Müslüman herkesin de kanına dokunuyor" dedi.
     CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği iddialardan sonra Futbol Federasyonuna bağışlanan Eyüp'teki arsa konusunu "müthiş bir olay" diye niteleyen Baykal, özel mülkiyete ait çevredeki arsalarının alınabilmesi için imar planı değişikliği yapıldığını belirtti.
     "Pırlanta arsanın birden bire, ateş topu haline geldiğini" öne süren Baykal, şunları söyledi:
     "Elinde tutanı yakacak. Hemen tuttular, atmaya başladılar. 'Futbol Federasyonuna veriyoruz' diye. İstersen verme. Başbakan, '(Rant, rant) diyorlar. Bunun neresinde rant? Federasyona verdik' diyor. Sen, federasyona niye verdin? Onu bir sorsana. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu, ortaya çıkarmamış olsaydı, verecek miydin? Bu arsayı, kamuya kazandırma sadece Kılıçdaroğlu'nun çabasıyla olmuştur"

Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,286 µs