En Sıcak Konular

'GİORDANO BRUNO' 11 YIL SONRA TEKRAR SAHNEDE

23 Aralık 2007 10:36 tsi
'GİORDANO BRUNO' 11 YIL SONRA TEKRAR SAHNEDE Yazarı Erhan Gökgücü'ne ödüller kazandıran, ''düşünce özgürlüğünün ilk havarisi'' olarak bilinen Giordano Bruno'nun hayatını anlatan tiyatro oyunu ''Giordano Bruno'',yeniden sahnede.

ANKARA - Yazarı Erhan Gökgücü'ne ödüller kazandıran, ''düşünce özgürlüğünün ilk havarisi'' olarak bilinen Giordano Bruno'nun hayatını anlatan tiyatro oyunu ''Giordano Bruno'', 11 yıl sonra yeniden başkentli sanatseverlerle buluşuyor.
     Oyun, 26 Aralık Çarşamba günü, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde prömiyerini yapacak.
     Tiyatroya 50 yılını veren yazar ve yönetmen Erhan Gökgücü, oyunda, Rönesans felsefesini biçimlendiren en önemli filozoflardan İtalyan Giordano Bruno'nun hayatını anlattıklarını belirterek, ''Türkiye ve dünyada devamlı, adı değişik olsa bile baskı süreçleri var. Bu baskıya karşı direnenlerin tarihte adeta ilk simgesi olmuştur Giordano Bruno. Bu yüzden, severek, düşünce özgürlüğünü anlatmak için yazdım'' dedi.
     Yazmadan önce Bruno hakkında çok araştırma yaptığını, bu nedenle eserin belgelere dayalı olduğunu dile getiren Gökgücü, ''Bruno'nun hayatı adeta milimi milimine incelenerek yazılmış bir oyun bu'' diye konuştu.
     ''Giordano Bruno'' adlı oyunun dekorunu Hakan Dündar, kostüm tasarımını Nalan Türkoğlu ile Aydan Çınar yaptı. Eserin ışık düzeni Burhanettin Yazar'a, koreografisi İhsan Bengier'e, müzikleri Bahadır Tongur'a ait.
     Oyunda, Durukan Ordu, Gültekin Gülkan, Fuat Çiyiltepe, Şirin Ergüven'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı rol alıyor.
     Oyun, kişiliği ve inanışından ödün vermeyen, tarihte ''düşünce özgürlüğünün ilk havarisi'' olarak kabul edilen Giordano Bruno'nun fikirleri, mücadelesi ve sekiz yıl boyunca Engizisyon tarafından işkence görüp, 1600 yılında Roma'da yakılışını dile getiriyor.


Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,226 µs