En Sıcak Konular

LİVNİ: BİR KISIM TOPRAKLARDAN VAZGEÇMEMİZ LAZIM

16 Şubat 2009 22:22 tsi
LİVNİ: BİR KISIM TOPRAKLARDAN VAZGEÇMEMİZ LAZIM İsrail Dışişleri Bakanı ve Kadima lideri Tzipi Livni, İsrail'in demokratik ve Yahudi devlet olarak kalması için, bir kısım topraklarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

TEL AVİV - İsrail Dışişleri Bakanı ve Kadima lideri Tzipi Livni, İsrail'in demokratik ve Yahudi devlet olarak kalması için, bir kısım topraklarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.
     Livni, Kudüs'te Amerikalı Yahudi örgütleri başkanlarının yer aldığı konferansta yaptığı konuşmada, İsrail'in Orta Doğu'nun sadece tek demokratik ülkesi olduğu için değil, dünyadaki tek Yahudi devleti olması nedeniyle varlığı için mücadele verdiğine inandığını belirtti.
     Tzipi Livni, (Batı Şeria'daki) Filistinlilerle barış görüşmelerindeki pürüzlerden birini oluşturan, Filistinli mültecilerin geri dönüş hakları meselesine de atıfta bulunarak, "Barış süreci kapsamında, hiçbir mülteci İsrail'e giremez" derken, "onların (Filistinlilerin), ulusal özlemlerinin cevabını farklı bir yerde bulacaklarını" ifade etti.
     Likud Lideri Binyamin Netanyahu da aynı toplantıda ülkesinin, Filistin Yönetimi'nin ekonomisinin geliştirilmesi ve uluslararası toplumun da yardımıyla güvenlik güçlerinin desteklenerek, Filistinli ılımlıların güçlendirilmesine ihtiyacı olduğunu kaydetti.
     Seçimlerden sonra, İsrail parlamentosunda sağ ağırlıklı çoğunluk oluşması nedeniyle, koalisyon oluşturmada daha şanslı bulunduğu ve bu sebeble Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından hükümeti kurmakla görevlendirileceği tahminleri yapılan Netanyahu, barış görüşmelerini devam ettireceğini söylemesine karşın, seçim kampanyalarında Golan Tepeleri'nden vazgeçmelerinin mümkün olmadığını, Kudüs'ün bölünmesine de karşı olduğunu kesin bir dille belirtmişti.
     Gerek Livni ve gerek Netanyahu, seçimden zaferle çıktıklarını, bu nedenle koalisyon liderliğini kendilerinin yapması gerektiğinde ısrarlı. Her iki lider de henüz resmen görevlendirme yapılmadan devam eden gayri resmi koalisyon görüşmelerinde, birbirlerini koalisyon ortaklığına davet etmişlerdi. 
     Seçimden Tzipi Livni'nin Kadiması 28, Netanyahu'nun Likud'u ise 27 milletvekilliği ile çıkmıştı. İsrail parlamentosu (Knesset) 120 üyeden oluşuyor.
     İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise 10 şubatta yapılan seçimlerin ardından bugün ilk kez konuştu ve Livni ile Netanyahu'yu ulusal birlik tabanında bir araya getirmek için baskı yapmayacağını söyledi. Peres, İsrail halkının isteklerini yerine getirmeye çalışacağını belirtirken, "tüm partileri dinleyip, kararını ona göre vereceğini" de kaydetti.

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,843 µs