En Sıcak Konular

TOPTAN: SURİYE, BÖLGEDE ANAHTAR KONUMDAKİ BİR ÜLKEDİR

16 Şubat 2009 20:41 tsi
TOPTAN: SURİYE, BÖLGEDE ANAHTAR KONUMDAKİ BİR ÜLKEDİR TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gazze'ye yönelik saldırıların, barış girişimi ve ümitlerini ciddi şekilde zedelediğini, bölgede, şiddeti tırmandırarak yeni öfke dalgaları yarattığını söyledi.

ŞAM - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gazze'ye yönelik saldırıların, barış girişimi ve ümitlerini ciddi şekilde zedelediğini, bölgede, şiddeti tırmandırarak yeni öfke dalgaları yarattığını söyledi.
     Toptan, Suriye'nin, bölgede barış ve istikrar bakımından anahtar konumdaki bir ülke olduğunu ifade etti.
     Suriye'deki temaslarını sürdüren Toptan, Halk Meclisi Genel Kuruluna hitap etti.
     Türkiye ve Suriye arasında, komşuluk ilişkilerinin ötesinde, ortak insani, kültürel ve tarihi bağlar bulunduğunu ifade eden Toptan, ''Suriye Halk Meclisi?nde Türk Bayrağını görmüş olmak ve bunun Suriye tarihinde ilk olduğunu öğrenmek beni, arkadaşlarımı ve milletimizi gururlandırmıştır. Size heyetimiz adına şükranlarımı sunarım'' dedi.
     Türkiye ve Suriye arasındaki siyasi ilişkilerin ulaştığı seviyenin memnuniyet verici olduğunu belirten Toptan, karşılıklı üst düzey ziyaretler, bölgesel konularda işbirliği ve giderek gelişen ticari ve ekonomik bağların, sağlam temellere dayanan iki ülke ilişkilerinin aydınlık bir geleceğe taşınacağının göstergeleri olduğunu söyledi.
     Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad?ın Türkiye ziyareti sırasında imzalanan ''Türkiye ile Suriye Arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı''nın iki ülke ilişkilerinin yol haritasını oluşturduğunu kaydeden Toptan, bu önemli belgenin mevcut işbirliğinin her alanda ulaştığı ileri noktayı tespit ettiğini ve gelecekte alacağı yönü gösterdiğini ifade etti.
     Toptan, parlamentolararası ilişkilerin, iki ulus ve iki halk arasındaki bağları temsil ettiğini ve bunun daha da güçlendirilmesine katkıda bulunduğunu vurgulayarak, ''Türk halkında ve onun temsilcisi olan Parlamentomuzda Suriye?ye karşı çok derin bir sevgi vardır. Bunun en önemli kanıtı, parlamentomuzda oluşturulan Suriye Dostluk Grubu?na 546 milletvekilinden 371'nin üye olmasıdır'' dedi.
     Köksal Toptan, Türkiye ve Suriye arasındaki dostluk ilişkilerinin temel köprüsünü, derin insani ve kültürel bağların oluşturduğuna dikkati çekti.
     Toptan, Türkiye'nin; İsrail ve Filistin'in güvenli ve tanınmış sınırlar ve barış içinde yanyana yaşamasını öngören iki devletli çözüm vizyonunu desteklediğini ifade ederek, ''Türkiye, uluslararası toplum tarafından Ortadoğu'da barışın sağlanması için yürütülen çabalara aktif biçimde katkı sağlamaktadır'' dedi.
     Türkiye'nin, Ortadoğu barış sürecinin kapsamlı olması ve bu nedenle barış sürecinin Suriye-İsrail dahil tüm kanallarında ilerleme sağlanması gerektiğine inandığını kaydeden Toptan, ''Suriye, bölgede barış ve istikrar bakımından anahtar konumdaki bir ülkedir. Bölgedeki sorunların çözümüne katkıları son derece önemlidir. Bu nedenle Türkiye, Suriye ile İsrail arasında gerçekleştirilen dolaylı müzakerelere aracılık etmiştir. Türkiye, ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde, taraflara haklarının iadesini de içerecek şekilde, bölgede barış sürecini desteklemeye devam edecektir'' diye konuştu.

Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,582 µs