En Sıcak Konular

ERDOĞAN:IMF İLE PAZARLIK ŞU AN İYİ GİDİYOR

16 Şubat 2009 16:34 tsi
ERDOĞAN:IMF İLE PAZARLIK ŞU AN İYİ GİDİYOR AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz şu anda (IMF ile) pazarlık yapıyoruz. Pazarlık tutarsa olur, tutmazsa olmaz. Olay bu kadar basit ve şu anda da iyi gidiyor. Bizler, Türkiye'nin menfaatine olmayan hiçbir metnin altına imza at

NEVŞEHİR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz şu anda (IMF ile) pazarlık yapıyoruz. Pazarlık tutarsa olur, tutmazsa olmaz. Olay bu kadar basit ve şu anda da iyi gidiyor. Bizler, Türkiye'nin menfaatine olmayan hiçbir metnin altına imza atmayız" dedi.
     Partisinin Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada, "bu toprakların, sevgi medeniyeti, hoşgörü medeniyeti, birlikte yaşama kültürünün doğduğu, yeşerdiği ve dünyaya örnek teşkil ettiği topraklar" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kimse insanlarımız arasına nifak tohumları ekemez" dedi.
     Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir düzenleme yaparak Aleviliğin de öğretime dahil edilmesini sağladığını, şu anda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders kitabında 32 sayfa Alevilikle ilgili bölüm bulunduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
     "Biz diyoruz ki eğer bunu Alevi vatandaşlarımız, entelektüel kesim beğenmiyorsa hazırlığını yapsın MEB'e sunsun. Ön yargımız yok, ön kabulümüz yok. Onu oraya koyarız. Yeter ki gönüller hoşnut olsun. Anayasamızdaki tanımıyla demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz bütün inanç gruplarına, mezheplere, dini anlayışlara eşit mesafede durmak, hepsinin din ve vicdan özgürlüğünü garanti altına almak durumundadır. Biz bunu yapıyoruz ve bu çerçevede çalışıyoruz"
     Erdoğan, konuşmasının devamında IMF ile görüşmeler konusuna değindi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bunlar gidip IMF'den para dileniyorlardı. El pençe, divan 'emriniz başımız üstüne' diyorlardı. Diyorlardı ki 'ne diyorsanız onu yapalım, yeter ki bize verin'. Bakınız, biz göreve gelmeden önce Türkiye'nin MHP, DSP, ANAP iktidarında üçü birden 30 milyar dolar IMF'den borç aldılar. Bize 26.5 milyar dolar borçla bıraktılar. Şimdi IMF'ye Türkiye'nin borcu 8 milyar dolar.
     Şimdi biz, IMF ile görüşünce bunlar kıyamet koparıyor, 'Niçin görüşüyorlar?' Sen görüşürken oldu da biz görüşürken niye olmuyor? Ama biz geçen mayıstan bu mayısa görüşüyoruz. Niye görüşüyoruz? Eğer benim ülkemin menfaatine olacaksa imzalarız, olmayacaksa imzalamayız. Bizim anlayışımız bu. Biz şu anda pazarlık yapıyoruz. Pazarlık tutarsa olur, tutmazsa olmaz. Olay bu kadar basit ve şu anda da iyi gidiyor. Bizler, Türkiye'nin menfaatine olmayan hiçbir metnin altına imza atmayız."

"YARDIMLARA DEVAM"

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Fakir, fukara, garip gurebanın evine kömürleri gönderdik mi? Gönderdik... Sobayı gönderdik mi? Gönderdik ve göndermeye de devam edeceğiz... Yani CHP şöyle diyor, bu böyle diyor, bizi ırgalamaz" dedi.
     Başbakan Erdoğan, Telekom Meydanı'nda düzenlenen partisinin Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomi alanında attığı adımlardan örnekler verdi.
     Erdoğan, yoğun kar yağışı altında gerçekleştirdiği konuşmasında, enflasyon, büyüme oranı, gecelik faizler, ihracat gibi alanlarda olumlu gelişmeler yaşandığını vurguladı.
     Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Bir çok oyunlar oynuyorlar. Yalan, yanlış rakamlar veriyorlar. Asla bu oyunlara gelmeyiniz. Biliyorum siz kararlısınız. Gerçekleri de biliyorsunuz ve gerçekleri de inşallah 29 Mart'ta göstereceksiniz.
     Bunlar ülkeyi borç batağına soktular. Biz bu borç batağından ülkeyi kurtarıyoruz."
     Sosyal yardımlara da değinen Başbakan Erdoğan, "14 trilyon yardım yaptık. Kömür yardımları... Fakir, fukara, garip gurebanın evine kömürleri gönderdik mi? Gönderdik... Sobayı gönderdik mi? Gönderdik ve göndermeye de devam edeceğiz... Yani CHP şöyle diyor, bu böyle diyor, bizi ırgalamaz. Biz yola devam ediyoruz. Sosyal devlet ilkesiyle yola devam edeceğiz" diye konuştu.

 



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs