En Sıcak Konular

BAHÇELİ İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

15 Şubat 2009 21:00 tsi
BAHÇELİ İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Turgut ile 39 ilçe belediye başkan adayı, İstanbul Gösteri Merkezi'nde, Bahçeli'nin katıldığı törenle tanıtıldı.

İSTANBUL - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'u uzaktan izleyenlerin, ''sanki seçimlere iki partinin katıldığı varsayımına'' inanacaklarını belirterek, ''Bir tarafta İstanbul'u çamur haline getiren ve yaşanmaz bir il olarak karşımıza dikmiş olan AKP zihniyeti, bir tarafta birkaç tane yolsuzluğu kendisine veri kabul eden bir zihniyetle yarışa katılan tahterevallinin diğeri'' dedi.
     MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Turgut ile 39 ilçe belediye başkan adayı, İstanbul Gösteri Merkezi'nde, Bahçeli'nin katıldığı törenle tanıtıldı.
     Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, partililere televizyon propagandalarının etkisi altında kalmamalarını, milletin karşısında başka alternatif yokmuş gibi bu görüntüyü kabul etmemelerini ve morallerini bozmamalarını istedi.
     Hükümetin gerilim stratejisine dayalı olarak kutuplaşma, cepheleşme ve çatışmayı toplumun her alanına yayarak, kendi gününü gün etmek istediğini ve bu stratejinin yerel seçimlerde de ortaya konulduğunu savunan Bahçeli, ''AK Parti'nin aday tanıtım toplantısında adayının yaptıklarını ya da yapamadıklarını anlatmak yerine çatışmayı, kamplaşmayı, kavgayı körükleyen üslup bozukluğu içindeki ifadelerle kışkırtıcılık yaptığını'' ileri sürdü.
     Bahçeli, ''diğer partinin de bu tuzağa düşerek, bu gerilim stratejisinin diğer ucu olarak birbirinin kuyusunu kazan, iftira atan, kötüleyen bir anlayışla bir demokratik yarış yaptığını zannettiğini'' kaydetti.
     Bu seçimin, 6 yıldan beri bu ülkeyi yöneten zihniyete ''dur'' demenin ilk işareti olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, ''Bu seçimde AK parti Türkiye genelinde önemli sayılabilecek bir oy kaybına uğrarsa, bu kötü yönetime 'dur' diyebilmenin ilk işareti verilmiş olacak. Ondan sonra TBMM'de önemli değişimler, gelişmeler olabilir. Ve Türkiye'nin gelecekte iktidarının kim olacağı noktasında toplum vicdanında milli iradenin şekilleneceği bir ufuk görülebilir'' dedi.
     Bahçeli, milli iradeyi sandıkta bütünüyle temsil edebilmek için 29 Mart sabahı herkesin koşa koşa sandık başına gitmesini ve yüksek bir katılım sağlanmasını istedi.
     Bahçeli, küresel krizin Türkiye'ye doğru geldiğine işaret ederek, ''Sayın Başbakan, hala teğet çizgisinde kendini kabul etme. Tamamen toplumun çekirdeğine gelmiş. Neresi teğet? Toplum gittikçe krizin tesiri altında kalmış'' şeklinde konuştu.
     ''Bu seçim yalana, yoksulluğa, yolsuzluğa, teslimiyetçi anlayışlara, sahte kahramanlık heveslerine 'dur' demenin seçimi olacak'' diyen Bahçeli, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'yi çok büyük sıkıntılara sokabilecek tavırlardan uzak kalmasını'' istedi.
     Devlet Bahçeli, vatandaşlara ''Ülkenin sahibi sizsiniz. O zaman karar da sizin olsun. Ülkeniz için yüreğinizi ortaya koyun'' diye seslendi.

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,765 µs