En Sıcak Konular

SEZER: ''TAYYİP KRİZİ'' BUGÜN YAŞADIĞIMIZ

15 Şubat 2009 17:09 tsi
SEZER: ''TAYYİP KRİZİ'' BUGÜN YAŞADIĞIMIZ DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Türkiye'de yaşadığımız küresel kriz değil. Bunların 6 yıllık beceriksiz yönetimlerinin, yanlış uygulamalarının, politikalarının sonucu 'Tayyip krizi' bugün yaşadığımız'' dedi.

BURSA- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Türkiye'de yaşadığımız küresel kriz değil. Bunların 6 yıllık beceriksiz yönetimlerinin, yanlış uygulamalarının, politikalarının sonucu 'Tayyip krizi' bugün yaşadığımız'' dedi.
Zeki Sezer, partisinin Bursa büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı nedeniyle BUTTİM Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yangın yeri haline geldiğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyüklere masallar anlattığını, pembe tablolar çizdiğini, her şeyin güllük gülistanlık gittiğini söylediğini belirten Sezer, şöyle konuştu:
''Başbakan kendi döneminden öncekine göre bugün 'Türkiye'nin, Türk insanının zenginleştiğini' söylüyor. Aslında doğruyu algılayabilecek durumda da değil. Hayal dünyasında, başka bir dünyada yaşıyor. Sözüm ona millet halinden memnun, ekonomi tıkırında, işsizlik yok. Kriz ise hamdolsun teğet geçti. Türkiye'de yaşadığımız küresel kriz değil. Bunların 6 yıllık beceriksiz yönetimlerinin, yanlış uygulamalarının, politikalarının sonucu 'Tayyip krizi' bugün yaşadığımız. Dışarıdan küresel bir kriz dayatması da var. O Türkiye'ye mayıstan sonra gelecek. Biz hala Recep Tayyip krizinin içindeyiz. Mayıstan sonra eyvah ki eyvah. Tedbir alsınlar diye söylüyorum. Tedbir almak bir yana krizi algılayabilmiş değiller.''
Sezer, Bülent Ecevit'in sonsuza kadar gurur ve ışık kaynakları olacağını ifade ederek, 'Bize ışığımızı, dinimizi, imanımızı, kültürümüzü öğretmeye çalışanlar, hatta Atatürk'ü, laikliği öğretmeye çalışanlar var ya onlara sesleniyorum; Biz ışığımızı Hacı Bektaşi Veli'den, Mevlana'dan, Yunus Emre'den, büyük Atatürk ve Ecevit'ten aldık. Sizden öğrenecek değiliz'' diye konuştu.

-''DOLAŞTIN DA NE YAPTIN?''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyayı ve Türkiye'yi adım adım dolaştığını söylediğini hatırlatan Sezer, Başbakana ''Dolaştın da ne yaptın?'' diye sordu.
Sezer, bu ziyaretler sırasında bol bol memleketin kaynaklarının harcandığını, başka ülkelerin devlet adamları ve yöneticileriyle gelenek dışı, diplomat alınmaksızın gizli görüşmeler yapıldığını ileri sürdü.
Görüşmelerde neler yapıldığının, hangi pazarlıkların gündeme gelindiğinin sonradan anlaşıldığını dile getiren Sezer, şöyle devam etti:
''Onlar sana iktidarda kalman için destek verdiler de sen onlara ne verdin? Çiftçiyi batırdın, satılmadık malımızı mülkümüzü, kurumumuzu, fabrikamızı bırakmadın. Kriz geldi satılacak bir şey kalmadı. Ama Unakıtan buldu. Şimdi de Milli Piyango'yu satmaya kalkıyor. Şimdi ABD'de, Allah şifa versin. Allah şifa versin de biraz da akıl, fikir versin. Krizden çıkışın reçetesi olarak Milli Piyango'yu satmaya kalkıyor. Satılmadık neyimiz kaldı? Bu kadar dışa bağımlı ekonomik yapıya ulaşan ülkelerin siyasal bağımsızlığı mümkün değil. Türkiye üzerinde oynanan oyunları görmeliyiz.''
Türkiye'yi şimdi başka yollarla pazarlayanların, çiftçiyi, milleti azarlayanların, satılmadık bir şey bırakmayanlara bir sözü olduğunu söyleyen Sezer, ''29 Martta bu millet sizin yüzünüze şamarı indirecek. Ekonomiyle siyaset birbirinden çok da uzak değil. Ülkenin işi zor, ama bu hükümetin işi seçimlerde daha da zor'' dedi.

-ANA MUHALEFET PARTİSİNE ELEŞTİRİ-

Sezer, 22 Temmuz seçimlerine katılmadıklarına da değinerek, oy bölmekle suçlanmamak için o seçime girmediklerini ve o günün siyasi koşulları gereği bunu yaptıklarını ifade etti. Sezer, şöyle devam etti:
''Oyları bölerler diye kampanyalar yapılıyor. Kurulduğumuz günden beri bu yapılıyor. Bu, Ecevit'e de yapıldı, şimdi de bana yapılıyor. Her seçim dönemi, AKP'nin değirmenine su taşıyan Baykal'ın CHP'sini mi ayakta tutacağız? Bugün AKP yerelde ve genelde iktidarda ayakta durabiliyorsa onu ayakta tutan sözüm ona ana muhalefet partisinin genel başkanı 'sözüm ona diyorum çünkü ben ona ebedi muhalefet partisi genel başkanı diyorum', halka güven vermeyen, halka tepeden bakan kendi gücüne güvenmeyip, 'DSP seçimlere katılmasa da bana ekmek çıksa' diye düşünen, ama milletten hiçbir zaman iktidar vizesi alamayan sözüm ona ana muhalefet partisi ve onun genel başkanını mı ayakta tutacağız. Biz birilerini ayakta tutmak için değil, Türkiye'yi, Türk insanını ayakta tutmak için yola çıktık.''
Başbakan Erdoğan'ın sürekli Deniz Baykal'a çattığını ifade eden Sezer, bunun bir iletişim tekniği olduğunu savundu.


 



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,461 µs