En Sıcak Konular

FENERBAHÇE: 3 - TRABZONSPOR: 2

22 Aralık 2007 21:00 tsi
 FENERBAHÇE: 3 - TRABZONSPOR: 2 Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Turkcell Süper Lig'de oynanan maçta Fenerbahçe, Trabzonspor'u 3-2 yendi.
Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, henüz 4. dakikada Deivid'in attığı golle 1-0 öne geçti. Skor üstünlüğünü ele geçirdikten sonra daha kontrollü bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertliler, Hüseyin'in yaptığı hatada Semih ile 2. golü de bularak 17. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Ancak daha sonraki dakikalarda Trabzonspor baskısı karşısında zorlanan Fenerbahçe, 21. dakikada Ceyhun'un golüne engel olamadı: 2-1. İki takımın da savunmada yaptıkları hatalar nedeniyle adeta gol düellosu şeklinde geçen maçta Alex ile farkı yeniden 2'ye çıkarmayı başaran sarı-lacivertliler, hemen 2 dakika sonra yine Ceyhun'un ayağından kalesinde gol gördü ve devreyi 3-2 önde tamamladı.
     Maça erken yediği golle başlayan Trabzonspor ise daha sonra beraberlik golünü bulmak için rakip kaleye yüklendi. Ancak rakip kalede pozisyon üretmekte zorluk yaşayan bordo-mavililer, yaptıkları bir hata sonucunda 2-0 geriye düştü. Karadeniz ekibi, 21. dakikada Ceyhun ile gol bulup farkı 1'e indirdiyse de bu kez Alex'e engel olamayıp yeniden 2 farklı yenik duruma düştü. Yattara ve Gökdeniz ile ataklar üreten Trabzonspor, 2 dakika sonra Ceyhun ile yeniden farkı 1'e indirdi. Bordo-mavililer, kalan dakikalarda rakip kalede baskı kursalar da aradıkları gole ulaşamadı ve devreyi 3-2 yenik kapadı.
     4. dakikada Alex'in soldan kullandığı korner atışında, arka direkte Önder'in vuruşunda savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Ceza alanı dışında topu kontrol eden Selçuk, meşin yuvarlağı Deivid'in önüne bıraktı. Bu futbolcu da ceza alanı dışından sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
     12. dakikada Gökdeniz'in ceza alanı dışından şutunda, top kaleci Volkan'dan döndü. Gökhan, altıpas içinde Umut'tan önce davranarak meşin yuvarlağı uzaklaştırdı ve büyük bir gol tehlikesini önledi.
     13. dakikada Ayman'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Volkan yatarak topu kontrol etti.
     17. dakikada Hüseyin'in hatalı geri pasında topu kapan Semih, kaleci Ahmet'i de geçtikten sonra meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.
     21. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında Yattara'nın sağdan ortasında Ceyhun altıpas içinde topa dokunarak filelere gönderdi ve farkı 1'e indirdi: 2-1.
     24. dakikada Semih'in pasında topla soldan ceza alanına giren Uğur'un şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
     29. dakikada şık çalımlarla ceza alanına giren Aurelio'nun pasında, topla ceza alanının sağ çaprazında buluşan Deivid'in şutunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
     32. dakikada Gökhan'ın sağdan kullandığı uzun taç atışında ceza alanı içinde Semih topu kafayla arkaya aşırdı. Altıpas içinde topu kontrol eden Alex, meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak Fenerbahçe'yi 3-1 öne geçirdi.
     34. dakikada Gökdeniz'in ceza alanının sağından yaptığı ortada, Yasin altıpas içinde topu iyi kontrol edemedi. Umut, Yasin'den seken topa vurdu ve meşin yuvarlak altıpas içindeki Ceyhun'un önünde kaldı. Ceyhun da sert bir vuruşla topu ağlara göndererek, kendisinin ve takımının 2. golünü attı: 3-2.
     43. dakikada Deivid'in ceza alanı dışından şutunda top yandan auta gitti.
     45. dakikada Roberto Carlos'un ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta, top üstten auta çıktı ve ilk yarı Fenerbahçe'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

     İkinci yarıya kontrollü başlayan Fenerbahçe, ilk devre sonunda sakatlanıp oyundan çıkan Alex'in yokluğunda, hücum organizasyonlarında ilk yarıdaki kadar etkili olamadı. Buna rağmen Semih ile gol pozisyonları bulan sarı-lacivertliler, bu yarıda gol atmayı başaramadı. Savunmasında fazla açık vermeyen Fenerbahçe, zorlu maçtan ilk yarıda bulduğu gollerle 3-2 galip ayrıldı.
     Trabzonspor ise ikinci yarıya beraberlik golünü bulmak amacıyla başladı. Özellikle sağ kanattan Yattara ve Serkan ile ataklar geliştiren bordo-mavililer, Fenerbahçe kalesinde pozisyon üretmekte zorlandı. Tüm çabalarına rağmen istediği gol pozisyonlarına giremeyen Trabzonspor, İstanbul deplasmanından puansız ayrıldı.
     47. dakikada Deivid'in sağdan kullandığı korner atışında, Yasin'in ceza alanı içinden kafa vuruşunda kaleci Ahmet topu tokatlayarak uzaklaştırdı.
     54. dakikada Semih'in pasında sağdan topla hareketlenen Ali'nin ceza alanına girdikten sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
     58. dakikada Yattara'nın pasında ceza alanının sağ çaprazında topla buluşan Serkan'ın şutunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.
     Aynı dakikada defansın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Umut'tan önce kalesinden çıkan Volkan meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Fenerbahçe yarı alanının ortasında topu önünde bulan Gökdeniz'in boş kaleye gönderdiği meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
     69. dakikada Çağdaş'ın uzaklaştırmak istediği top, Uğur'a çarparak sol tarafta boş durumdaki Semih'in önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza alanına girdikten sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti.
     80. dakikada Deivid'in sağdan ortasında, ceza alanı içinde boş durumda topla buluşan Semih'in kafa vuruşunda, kaleci Ahmet son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.
     Kalan dakikalarda tarafların çabası sonucu değiştirmedi ve Fenerbahçe sahadan 3-2 galip ayrıldı.
     Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
     Hakemler: Bülent Yıldırım xx, Cemal Gemici xx, Erdinç Sezertam xx
     Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Gökhan xx, Önder xx, Yasin x, Roberto Carlos xx, Deivid xx, Aurelio xx, Selçuk xx, Uğur xx (Dk. 76 Vederson x), Alex xx (Dk. 44 Ali xx), Semih xx
     Trabzonspor: Ahmet xx, Serkan xx, Erdinç x (Dk. 84 Tayfun ?), Çağdaş xx, Mustafa x (Dk. 72 Adnan x), Ayman xx, Hüseyin x, Yattara xx, Ceyhun xx (Dk. 81 Ergin ?), Gökdeniz xx, Umut xx
     Goller: Dk. 4 Deivid, Dk. 17 Semih, Dk. 32 Alex (Fenerbahçe), Dk. 21 ve 34 Ceyhun (Trabzonspor)
     Sarı kartlar: Dk. 14 Hüseyin, Dk. 19 Ayman, 26 Serkan, Dk. 45 Erdinç, Dk. 90 Çağdaş (Trabzonspor), Dk. 51 Aurelio, Dk. 56 Deivid, Dk. 64 Volkan, Dk. 76 Selçuk, Dk. 83 Roberto Carlos (Fenerbahçe)

FENERBAHÇE KADIKÖY'DE YENİLMEZLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor'u 3-2 yenen Fenerbahçe, sahasındaki yenilmezliğini sürdürdü.
     Sarı-lacivertliler bu akşamla birlikte, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda üst üste yaptığı son 32. resmi maçında yenilgi yüzü görmedi.
     Kadıköy'deki son yenilgisini Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor'a (1-0) karşı alan Fenerbahçe, bu maçın ardından sahasında çıktığı 20'si lig, 7'si Avrupa kupası ve 5'i de Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 32 maçta 23 galibiyet, 9 beraberlik elde etti.
     Fenerbahçe, 12. haftada deplasmanda Kayserispor mağlubiyetinin (2-1) ardından ligde üst üste 5. maçından da galibiyetle ayrıldı.
     Turkcell Süper Lig'deki derbi maçlarda bu sezon Kadıköy'de Beşiktaş'ı 2-1, Galatasaray'ı da 2-0'lık skorlarla mağlup eden Fenerbahçe, zorlu Trabzonspor maçından da 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.
     Fenerbahçeli taraftarlar takımlarının zorlu mücadelede 3-2'lik galibiyetiyle, sezonun ilk yarısının son maçında statta büyük bir sevinç yaşadı.
     Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, 2007-2008 sezonu gol krallığı yarışında 10 golle önde olan Gökdeniz'i yakaladı.
     Trabzonspor maçı öncesi 9 golü bulunan Semih, 17. dakikada fileleri havalandırarak gol sayısını 10'a çıkardı ve zirveye ortak oldu.
     Fenerbahçeli futbolcular, ilk kez Galatasaray derbisinde yaptıkları ve ''Yengeç Dansı'' olarak isimlendirdikleri dansı, Trabzonspor'a attıkları ilk golden sonra da yaptı.
     Deivid'in henüz maçın 4. dakikasında meşin yuvarlağı filelere göndermesinin ardından, bu futbolcuya eşlik eden bazı oyuncular saha kenarında gol sevincini dans ederek yaşadı.
     Trabzonsporlu futbolcular Hüseyin ve Serkan ile Fenerbahçeli futbolcu Selçuk bu akşam gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.
     Karşılaşmanın 15. dakikasında sarı kart gören Hüseyin ve 26. dakikasında sarı kart gören Serkan, ligde ikinci yarının ilk maçında Sivasspor karşısında forma giyemeyecekler.
     Fenerbahçeli futbolcu Selçuk ise ikinci yarının ilk maçı olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında takımdaki yerini alamayacak.
     Fenerbahçe karşısında deplasmanda yaptığı maçlarda son yıllarda oldukça zorlanan Trabzonspor yine galibiyetten uzak kaldı.
     Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 17 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildi.

YANAL: HARCADIĞIMIZ ENERJİNİN KARŞILIĞI OLMAYAN BİR SONUÇ

İSTANBUL - Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe karşısında sergiledikleri futbol ve harcadıkları enerjinin karşılığı olmayan bir sonuç aldıklarını söyledi.
     Yanal, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları bireysel hatalarla rakiplerinin gollerine de katkı yaptıklarını ve bunun da maçın seyrini değiştirdiğini ifade etti.
     Şu andan itibaren Trabzonspor'un hedeflerine uygun oyuncularla önlerindeki döneme hazırlanacaklarını kaydeden Yanal, maçla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:
     ''Futbol olarak eleştiremeyeceğimiz bir maç. Ama pozisyonlardaki bireysel hatalarımızın olduğunu ve iki takımın da attığı gollerde katkımızın olduğunu söylemek istiyorum. En başında savunma hatalarının üst üste gelmesiyle, takımımızın rakibin pozisyon üretmesine katkısı oldu. İlk golden sonraki 4 gole direkt katkımız var. Oynadığımız futbol ve saha içinde harcadığımız enerjinin karşılığı olmayan bir sonuç aldık. Tabii ki bireysel hatalar bize yakışmadı. Trabzonspor'un bu süreçte bana göre en önemli anı başlamıştır. Şu andan itibaren Trabzonspor'un hedeflerine uygun yapıdaki oyuncularla yapılanması ve kadrosunu kurma vakti şu andan itibaren başladı. Umarım bu dönemi de iyi geçip iyi bir kadro hazırlığı ile sezonun hedeflerimize uygun devam etmesini sağlarız.''
     Ersun Yanal, kaleci tercihi konusunda neden Jefferson'u değil de Ahmet'i seçtiği sorusuna ise, ''Kaleci tercihlerimizde oynattığımız kaleciye uzun süre şans vermek isteriz. Takımdan gitmek isteyen bir Jefferson var. Kendisi bize ifade etti. 'Elimden geldiğince katkım olacak ama ayrılmak istiyorum' demişti. Bütün kalbiyle beyniyle her şeyiyle Trabzonspor'u yaşayan oyuncuya ihtiyacımız var'' yanıtını verdi.

ZICO: ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Trabzonspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
     Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Brezilyalı teknik adam, iki takım adına da üst düzey bir mücadele ortaya konulduğunu ifade ederek, ''Çok önemli bir galibiyet aldık. Maça çok iyi girdik. Çok fazla fırsatlar yakaladık. Genel olarak rakibimizden daha fazla gol pozisyonu yarattık. İki taraf adına da olumlu geçen anlar vardı. Orta alanda çok fazla mücadele oldu. Şu an itibarıyla rakibimizin (Galatasaray) bir maçı olsa da lideriz. Hedeflerimize baktığımızda hala ayaktayız, yolumuza devam ediyoruz'' diye konuştu.
     Brezilyalı çalıştırıcı, sezonun ikinci yarısı için transfer yapıp yapmayacakları sorusunu, ''Kadromu yeterli buluyorum'' şeklinde yanıtladı.
     Kadrosundaki bütün oyunculardan memnun olduğunu ifade eden Zico, ''Yabancı sayımız ve oynatabileceğimiz oyuncu sayısı belli, hepsinden memnunum. Herhangi bir oyuncumuz bizden ayrılmazsa kadromuz tam demektir. Kadromu yeterli buluyorum'' dedi.
     Zico, sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceği hatırlatılarak kendi durumuyla ilgili soru üzerine şunları kaydetti:
     ''Şu anda bu konu hakkında konuşmak çok erken. Yapacağımız şeyler var. Fenerbahçe'de kontratımın sonuna kadar devam etmek istiyorum. Bunu daha önce de söyledim. Hayatta alacağınız kararlar hakkında bu kadar aceleci davranamazsınız, daha yaşayacağınız şeyler varken hızlı davranamazsınız. Aynı şevkim ve hırsımla devam ediyorum.''
     Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Sevilla için sadece iyi şeyler söylenebileceğini ifade eden Zico, ''Belki yıldız oyuncuları yok ama çok uzun süredir birbirleriyle oynadıkları içi gayet olumlu görüntü veriyorlar. Barcelona, Milan, Inter değiller ama Avrupa futbolunda oturmuş en iyi ekiplerden birisi. Zor olacak. Bize olduğu kadar onlara da zor olacak. Biz de hafife alacak bir ekip değiliz'' şeklinde konuştu.
     Zico, ligin ikinci yarısı için çalışmalara 30 Aralık Pazar gününden itibaren başlayacaklarını bildirdi.

TRABZONSPOR BÜYÜK MAÇLARDA PUAN ALAMADI

TRABZON - Trabzonspor, ligin ilk yarısında ''üç büyük'' rakibi Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığı maçları kaybetti.
Karadeniz ekibi, ligin 9. haftasında sahasında Beşiktaş'a 3-2, ligin 13. haftasında Galatasaray'a 1-0, ligin 17. haftasında da deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-2 yenilerek büyük maçlarda puan alma başarısı gösteremedi.
Trabzonspor, geçen sezon sözkonusu maçlarda rakipleri karşısında daha başarılı bir görüntü ortaya koymuştu.
Bordo-mavili takım, geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ı deplasmanda 3-2, Galatasaray'ı ise sahasında 3-1 yenmişti.
İlk yarıda Fenerbahçe'ye sahasında 2-1 yenilen bordo-mavililer, zorlu maçlardan 6 puan çıkarmayı başarmıştı.





Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,202 µs