En Sıcak Konular

METEOROLOJİDEN FIRTINA UYARISI

14 Şubat 2009 15:12 tsi
METEOROLOJİDEN FIRTINA UYARISI İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında fırtına bekleniyor.

ANKARA - İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında fırtına bekleniyor.
     Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Ankara, Konya, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman, Kayseri) ile Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli) görülecek fırtınanın gece yarısına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.
     Marmara bölge geneliyle zamanla Kuzey Ege kıyılarında (İzmir, Manisa, Akhisar, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit İlçeleri) etkisini gösterecek kuvvetli rüzgarın ise yarına kadar süreceği tahmin ediliyor.
     Vatandaşların ve ilgililerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

 HAVA SICAKLIĞI AZALACAK

     Hava sıcaklığının yarın iç ve batı bölgelerde, hafta başında tüm yurtta 5 ila 7 derece azalmasının beklendiği bildirildi.
     Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, bu gece saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
     Yarın yurdun büyük bir bölümünde, genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu (Bursa ve Bilecik çevreleri başta olmak üzere), İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya), Göller yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük) ile Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl ve Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış bekleniyor.
     Yarın görülecek yağışların; Marmara'nın kuzeydoğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova), Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu), Orta Karadeniz (Samsun, Amasya, Çorum, Tokat ve Merzifon), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri), Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş) ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olacağı, soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği öngörülüyor.
     Hava sıcaklığının yarın iç ve batı bölgelerde, hafta başında tüm yurtta 5 ila 7 derece azalması beklenirken, bugün özellikle güney ve iç bölgelerde etkili olan lodos fırtınasının yarın etkisini kaybedeceği ancak Marmara ve Kuzey Ege kıyıları başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde poyrazın kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.
     Açıklamada, vatandaşların kuvvetli yağış ve lodos nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları istendi.



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,453 µs