En Sıcak Konular

STEINMEIER: TÜRKİYE'NİN GAZZE'DEKİ ÇABALARINI SÜRDÜRMELERİ ÖNEMLİ

14 Şubat 2009 13:00 tsi
STEINMEIER: TÜRKİYE'NİN GAZZE'DEKİ ÇABALARINI SÜRDÜRMELERİ ÖNEMLİ Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Gazze'deki ateşkesin geçici olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin ve Arap ülkelerinin ateşkesin bozulmaması için çabalarını sürdürmelerinin önemli olduğunu söyledi.

HAMBURG - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Gazze'deki ateşkesin geçici olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin ve Arap ülkelerinin ateşkesin bozulmaması için çabalarını sürdürmelerinin önemli olduğunu söyledi.
     Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) 27 Eylülde yapılacak genel seçimler için başbakan adayı olan Steinmeier, partisi tarafından Hamburg kentinde düzenlenen bir toplantıdan sonra bazı Türk kökenli politikacı ve dernek temsilcisiyle bir süre sohbet etti.
     Toplantıya SPD Hamburg eyalet meclisi üyeleri Bülent Çiftlik ve Metin Hakverdi, SPD Altona belediye meclisi üyesi Behçet Algan, avukat Muammer Kazancı ve Hamburg Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Abdullah Akar da katıldı.
     Steinmeier burada, Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili olarak A.A muhabirine yaptığı açıklamada, ''Orta Doğu'ya yardım eli uzatan her ele ihtiyaç duyulduğunu tespit etmemiz gerekir. Orta Doğu'da şu sıralar ateşkes geçici ve durum oldukça kritik. Türkiye'nin ve Arap ülkelerinin Gazze'deki ateşkesin bozulmaması için çabalarını sürdürmeleri önemli. İsrail ve Filistin arasında her zaman barışçı bir çözümden yanayız'' diye konuştu.
     Steinmeier, Hamburg Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Akar'ın, Almanya'da uzun yıllardan bu yana yaşayan Türklere neden seçme hakkı verilmediği şeklindeki soruya karşılık da, ''Hala bu konu üzerinde duruyoruz. Tartışmalarımız devam ediyor'' yanıtını verdi.

Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,107 µs