En Sıcak Konular

MANİSA VALİLİĞİNCE YAĞMUR KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

13 Şubat 2009 21:49 tsi
MANİSA VALİLİĞİNCE YAĞMUR KRİZ MASASI OLUŞTURULDU Manisa'da etkili sağanak sebebiyle Valilik tarafından kriz masası kuruldu.

MANİSA - Manisa'da etkili sağanak sebebiyle Valilik tarafından kriz masası kuruldu.
     Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, yağışların süreceğinin belirtilmesi üzerine kriz masası oluşturulduğunu söyledi.
     Gediz Nehri ile Nif Çayı taşkın bölgesinde bulunan Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki bazı evlerin, su baskını ihtimaline karşı tedbir amaçlı tahliye işlemlerine başlandığını ifade eden Yalınalp, ''Zabıta, Sivil Savunma ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, mahallede anonslar yaparak, vatandaşlardan evlerini boşaltmalarını istiyorlar. Tahliye sırasında vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla minibüsler ve kamyonları bölgeye sevk ettik'' dedi.
     Vicdan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu ile 85. Yıl TBMM Çok Programlı Lisesi'nin vatandaşların barınması için hazırlandığını belirten Yalınalp, olağanüstü bir durum oluşmadan tedbir amaçlı yürüttükleri çalışmaları tamamladıklarını kaydetti.
     Necmettin Yalınalp, kriz masasının, İl Özel İdaresi, Köy Hizmetleri Şube Müdürlüğü, DSİ 22. Şube Müdürlüğü, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sivil Savunma Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı temsilcilerinden oluştuğunu da sözlerine ekledi.
     Bu arada, Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki 9 evin de tahliye edildiği öğrenildi.

SALİHLİ-AKHİSAR-GÖLMARMARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

SALİHLİ - Gediz Nehri'nin en önemli kolu olan ve Manisa'nın Salihli ilçesinden de geçen Alaşehir Çayı'nın son yağışlarla taşma riski taşıması nedeniyle, Salihli-Akhisar-Gölmarmara yolu araç trafiğine kapatıldı.
     Alınan bilgiye göre, Alaşehir Çayı'nın Gölmarmara-Akhisar yolu üzerinde bulunan köprü, yıkılma riskine karşı çift yönlü kamyon trafiğine kapatıldı.
     Manisa genelinde son 3 gündür etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Alaşehir Çayı'nın Salihli'den geçen kısmında bugün saat 11.00 sıralarında hızlı bir yükseliş yaşandı. Saat 16.00 sıralarında suyun debisindeki artış devam ederek, köprüyü aşma sınırına gelince, yol bir süreliğine araç trafiğine kapatıldı.
     Bölgeye gelen jandarma ve polis ekipleri, bir süre sonra yolu kısmi olarak araç trafiğine yeniden açtılar. Ekipler, bu sırada araç sürücülerini sık sık uyararak, köprüden geçişleri sırasında dikkatli olmalarını istediler.
     Karayolları ve DSİ ekipleri ise su debisinin 150 saniye/metreküp olduğunu tespit ederek, yağışların sürmesi halinde suyun taşacağı uyarısı yaptı.
     Bunun üzerine, Salihli Belediyesi tarafından anons yapılarak, vatandaşlara Salihli-Gölmarmara-Akhisar kara yolunun yarın saat 10.00'a kadar araç trafiğine kapatıldığı duyuruldu.
     Sürücülerin, Ahmetli-Bintepeler mevkisindeki yolu kullanmaları istendi.

BALIKESİR-KÜTAHYA HATTI, TREN TRAFİĞİNE KAPANDI

ANKARA - TCDD Genel Müdürlüğü, Balıkesir-Kütahya hattının heyelan nedeniyle tren trafiğine kapandığını bildirdi.
     TCDD Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mezitler-Dada istasyonları arasındaki demir yolunun yaklaşık 300 metrelik bölümünün, aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonucu ulaşıma kapandığı belirtildi.
     Açıklamada, demir yolunu ulaşıma açma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği ve ulaşımın yarın akşam saatlerinden itibaren tekrar başlamasının beklendiği kaydedildi.
     Tren seferleri için bazı tedbirlerin alındığı da bildirilen açıklamada, Ankara ve Basmane'den bugün hareket etmesi planlanan İzmir Mavi Treni ve 9 Eylül ekspresi seferlerinin Kütahya-Balıkesir-Manisa arasında iptal edildiği ve hattın Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa güzergahında işletileceği belirtildi.
     Ankara ve Basmane'den bugün yola çıkacak Karesi Ekspresi yolcularının ise Dursunbey-Balıkesir-Dursunbey arasında otobüs aktarması yapılarak, devamında yine tren ile seyahatlerinin devamının sağlanacağı kaydedildi.



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,483 µs