En Sıcak Konular

BÜYÜK MENDERES NEHRİ TAŞTI

13 Şubat 2009 19:50 tsi
 BÜYÜK MENDERES NEHRİ TAŞTI Büyük Menderes Nehri'nin, yağışların etkisiyle taşması üzerine, Aydın'ın Söke ilçesinde, buğday ekili tarım arazileri su altında kaldı.

SÖKE - Büyük Menderes Nehri'nin, yağışların etkisiyle taşması üzerine, Aydın'ın Söke ilçesinde, buğday ekili tarım arazileri su altında kaldı.
     Edinilen bilgiye göre, bir hafta içinde metrekareye 116 kilogram yağış alan bölgede, Büyük Menderes Nehri'nin taşmasıyla birlikte, Söke-Bağarası kara yolunun bazı bölümlerinde su yüksekliği yolla aynı seviyeye geldi.
     Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız yaptığı açıklamada, Menderes Nehri'nde suyun 5,85 metreye yükseldiğini belirtti. Sarıçay'dan gelen su miktarının azaldığına dikkati çeken Yıldız, ''Ancak, Menderes Nehri ve barajlara kadar olan bölgede dereler ve çaylar tamamen dolu geliyor. Bu da gösteriyor ki, Söke Ovası'nda su seviyesi daha da yükselecek. Su, Söke-Bağarası yolunun üzerinden taşabilir'' dedi.
     Kesin olmayan ölçümlere göre, Söke Ovası'nda yaklaşık 10 bin dekar buğday ekili alanın su altında kaldığını işaret eden Yıldız, zarar gören alanın, su seviyesinin yükselmesiyle artabileceğini de sözlerine ekledi.
     Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Tanyeri de her sene yağışlar nedeniyle nehirde taşkınlar yaşandığını hatırlatarak, ''Yaz aylarında ürünümüzü sulayacak su bulamıyoruz. Kışın ise ürünümüz su altında kalıyor'' diye konuştu.
     Yıllardır Çine Barajı'nın tamamlanmasına yönelik mücadele verdiklerini söyleyen Tanyeri, barajın tamamlanması halinde taşkın felaketinin yaşanmayacağını kaydetti.
     Burunköy muhtarı Halil Eskibaş ise Büyük Menderes Nehri'nin taşmasıyla Burunköy Ovası'nda da 3 bin dekar ekili tarım arazisinin su altında kaldığını ifade etti.

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,699 µs