En Sıcak Konular

AHMET TEZCAN ATV VE SABAH'TAKİ GREV'LE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

13 Şubat 2009 19:30 tsi
AHMET TEZCAN ATV VE SABAH'TAKİ GREV'LE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI Turkuvaz Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Ahmet Tezcan,yaptığı yazılı açıklamada, ATV ve Sabah'ta başlatılan grevle ilgili isminin geçtiği hususlarda açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini belirtti.

ANKARA - Turkuvaz Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Ahmet Tezcan, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi ile görüşmesinde ''TGS'nin hiçbir çalışanın katılmayacağı bir grevi başlatarak sonuç almasının mümkün olmadığını, sonuçsuz bir grevin ise sendikanın kapısına kilit vurmasına kadar gidecek bir erime sürecini başlatabileceğini belirtiğini'' bildirdi.
     Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, ATV ve Sabah'ta başlatılan grevle ilgili isminin geçtiği hususlarda açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini belirterek, TGS ile yapılan görüşmelerde hiçbir resmi görev ve yetkisinin bulunmadığını vurguladı.
     Türk-İş Genel Başkanı ve bazı üst düzey yöneticilerinin ricası üzerine görüştüğü TGS Genel Başkanı İpekçi'nin kendisinden, sendika ve Turkuvaz Grubu yönetimi arasında ara buluculuk yapmasını istediğini, gruptaki görevinin yönetimsel olmadığını, her iki tarafa da sadece kişisel düşünce, tavsiye ve önerilerini sunabileceğini söylediğini ifade etti.
     Tezcan, İpekçi'ye grup çalışanlarıyla göreve geldiği günden bu yana yaptığı görüşmelerden edindiği izlenimleri aktardığını belirterek, şunları kaydetti:
     ''Sayın İpekçi ile görüşmemizde, Kişisel düşüncelerim olarak Gazeteciler Sendikası'nın mutlaka var olması gerektiğini, ancak klasik ücret sendikacılığı anlayışını terk ederek, çağdaş partner sendikacılık anlayışına yönelerek güçlenmesinin kaçınılmaz olduğunu, taleplerinde ücret politikasını değil editoryal bağımsızlık arayışlarını öncelemesinin daha doğru olacağını anlattım.
     Durum böyle iken, TGS'nin hiçbir çalışanının katılmayacağı bir grevi başlatarak sonuç almasının mümkün olmadığını, sonuçsuz bir grevin ise sendikanın kapısına kilit vurmasına kadar gidecek bir erime sürecini başlatabileceğini belirttim.''
     İpekçi ile görüşmesinde sorunun çözümüne ilişkin kişisel öneride de bulunduğunu anlatan Tezcan, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun, bu öneriye çok olumlu yaklaştığını, önerinin Turkuvaz yönetimi tarafından da ilgiyle karşılandığını belirtti.
     Tezcan, TGS Genel Başkanı İpekçi'nin tek taraflı bir grev iptalini yapamayacağını söylediğini ve daha önce üzerinde mutabık kalınan bir takım maddelerle beraber yeni bir müzakere yapılıp toplu sözleşme imzalanmasında ısrarcı olduğunu ifade etti.
     Ahmet Tezcan, İpekçi'nin bu yaklaşımının grup yönetimi tarafından kabul edilmediğini anlatarak, tarihi bir fırsatın ''günü kurtarmak'' adına kaçırıldığı kanaatini taşıdığını kaydetti.

Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,949 µs