En Sıcak Konular

GÜL: ''BU ZİYARET ÜLKELERİMİZ ARASINDA YENİ BİR SAYFA AÇACAKTIR''

13 Şubat 2009 14:22 tsi
GÜL: ''BU ZİYARET ÜLKELERİMİZ ARASINDA YENİ BİR SAYFA AÇACAKTIR'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya'yı ziyaretinin iki ülke arasında yeni bir sayfa açacağına inandığını söyledi.

MOSKOVA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya'yı ziyaretinin iki ülke arasında yeni bir sayfa açacağına inandığını söyledi.
     Gül, devlet ziyareti çerçevesinde geldiği Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile görüştü. Görüşmenin ardından, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni bir aşamaya doğru ilerlemesi, dostluk ve çok boyutlu ortaklığın daha da derinleştirilmesine ilişkin "ortak deklarasyon" imzalandı.
     İmza töreninin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Gül, Rusya'ya gelişlerinden itibaren kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.
     Bu vesileyle Medvedev'in şahsında Rus halkına Türk halkının sevgilerini ve muhabbetlerini ilettiğini ifade eden Gül, gerek ikili gerekse heyetler arası görüşmelerinin çok açık, samimi ve güçlü şekilde cereyan ettiğini ve çok faydalı olduğunu bildirdi.
     Gül, ilişkilerinin zaten çok boyutlu şekilde birçok alanda devam ettiğine dikkati çekerek, imzaladıkları deklarasyona bakıldığında görüleceği gibi, birçok alanda bu ilişkilerin daha da ileri seviyeye taşınması için karar verdiklerini, siyasi iradelerini ortaya koyduklarını belirtti.
     Türkiye-Rusya ilişkilerinin 500 yılı aşan köklü tarihi geçmişe dayandığını söyleyen Gül, bölgenin iki önemli ülkesi olarak barışa, istikrara, dostluğa ve karşılıklı işbirliğine çok önem verdiklerini kaydetti.
    
     -MEDVEDEV-
    
     Rusya Devlet Başkanı Medvedev sözlerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptığı görüşmenin "başarılı" geçtiğini söyleyerek başladı. İki ülke arasında çok boyutlu bir işbirliği olduğunu kaydeden Medvedev, imzalanan ortak deklarasyonun sadece siyasi ilişkileri değil, ticari ve insani ilişkileri geliştirmekte de "yeni bir adım" olduğunu bildirdi.
     Medvedev, hem ikili ve hem de heyetler arası görüşmelerde, iki ülke ilişkilerini ve aşılması gereken sorunları ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını, böylece Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere "yeni bir ivme" kazandırma konusunu değerlendirdiklerini bildirdi.
     Görüşmelerde Orta Doğu konusunu da ele aldıklarını bildiren Medvedev, "Ele aldığımız birçok konuda görüş birliğimiz olduğunu memnuniyetle gördük" dedi.
     Rusya Devlet Başkanı Medvedev konuşmasının sonunda ise Cumhurbaşkanı Gül'e "kapsamlı diyalog" için teşekkür ederek, Gül'le Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri geliştirme ve işbirliğini daha da ileriye götürme konusundaki görüşleri paylaşma fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.
    
     -TÜRK TIR'LARI KONUSUNDA TEKNİK HEYET OLUŞTURULACAK-
    
     Bu arada edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Medvedev ile görüşmesinde, Türk TIR'larının Rus gümrüklerinde yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, sorunun çözülmesini istedi.
     Medvedev ise bu uygulamanın sadece Türkiye'ye yönelik değil, genel bir uygulama olduğunu, ancak bu durum Türk TIR'larına önemli boyutta bir sorun teşkil ediyorsa, iki ülke arasında oluşturulabilecek teknik bir heyet tarafından çözülebileceğini söyledi.

Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,569 µs