En Sıcak Konular

'LPG'Lİ ARAÇ TAM GÜVENLİ HALE GETİRİLEBİLİR'

22 Aralık 2007 17:28 tsi
'LPG'Lİ ARAÇ TAM GÜVENLİ HALE GETİRİLEBİLİR' Benzinden ucuz olmasının yanında aracın çeşitli aksamlarının ömrünü uzatması nedeniyle de ekonomik olan LPG'li araç kullanımının, bazı önlemlerle tam güvenli hale getirilebileceği bildirildi.

KONYA - Benzinden ucuz olmasının yanında aracın çeşitli aksamlarının ömrünü uzatması nedeniyle de ekonomik olan LPG'li araç kullanımının, bazı önlemlerle tam güvenli hale getirilebileceği bildirildi.
     Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mete Kalyoncu, benzine göre daha ekonomik olması nedeniyle LPG'li araç kullanımının giderek arttığını söyledi.
     LPG'nin benzinden ucuz olmasının yanında aracın çeşitli aksamlarının ömrünü uzatması nedeniyle de ekonomik olduğunu ifade eden Kalyoncu, "LPG, motoru temiz tutar, karbon ve kurum oluşturmaz. Dolayısıyla da motorun ömrünü uzatır. Yanma odalarında ya da ateşleme bujilerinde tortu oluşturmaz. Ateşleme bujileri, diğer yakıtlardan, özellikle benzin kullanan araçların motorlarındaki bujilere göre daha uzun ömürlüdür" diye konuştu.
     LPG basınç altında depolandığından benzin yakıt pompasının devrede bulunmadığını, bu nedenle yakıt pompası onarım ve değişim masrafı olmayacağını da vurgulayan Kalyoncu, "LPG yakıtlı motorlardaki karbüratör, birkaç hareketli parça ve kirliliği engelleyecek havalandırmasız basit bir mekanizma olup, karbüratör servisi ve tamiri yok denecek kadar azdır. Tüm bu nedenlerle LPG yakıtlı motorlar, yıl içinde daha fazla gün ve saatte çalışabilir" dedi.
     LPG'li araç kullanımının tam güvenli hale getirilmesinde ise tüketiciye önemli görev düştüğünü belirten Kalyoncu, LPG sistemlerinin, montajından başlayarak kullanılmasına, bakım ve periyodik kontrollerine kadar dikkat edilmesi gereken bazı kurallar olduğunu söyledi.
     Kalyoncu, LPG dönüşüm sistemi montajı yapıldıktan sonra ilk olarak, kullanılan malzemelerin ve yapılan montajın standartlara uygun olup olmadığı konusunda Makine Mühendisleri Odasına başvurulması gerektiğini bildirdi.

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,717 µs