En Sıcak Konular

ATV VE SABAH'TA GREV BAŞLADI

13 Şubat 2009 14:14 tsi
ATV VE SABAH'TA GREV BAŞLADI ATV ve Sabah gazete ve dergi gruplarının bağlı olduğu Turkuvaz Medya Grubunun Balmumcu iş yerinde grev başladı.

İSTANBUL - ATV ve Sabah gazete ve dergi gruplarının bağlı olduğu Turkuvaz Medya Grubunun Balmumcu iş yerinde grev başladı.
     TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ile greve çıkan gazetecilerin de aralarında bulunduğu grup, Sabah gazetesi ve ATV'nin Balmumcu'daki binası önünde bir araya geldi.
     Gazeteciler üzerinde ''Grev Gözcüsü'' yazılı gömlekler giyerek, ''Sendika yoksa üretim de yok'', ''Sendika hakkımız engellenemez'', ''Yaşasın sınıf dayanışması'', ''Sendika hakkımız grev silahımız'', ''Direne direne kazanacağız'' şeklinde sloganlar attı.
     Sendikacılar daha sonra binaya ''Bu iş yerinde grev vardır'' yazılı pankart astı.
     Burada konuşan TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, 26 Haziran 2008'de Turkuvaz grubuyla başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde grev aşamasına geldiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     ''Toplu sözleşme istemeyenler grev istiyor demektir. Sözün bittiği yerde bugün grev başlıyor. Hayırlı olsun. Bu grev tarihi bir grev. Bugün Türk basınında tarihi bir gün yaşanıyor. En son grev, 12 Eylül 1980 darbesiyle darbecilerin iradesiyle kaldırılmıştı. O zaman Genel Sekreter Ziya Sonay'dı. Banknot matbaasındaki grev o şekilde sona erdirilmişti. 29 yıl aradan sonra Türk basını bir kez daha grevle tanışıyor. Bu tarihi gün hepimize hayırlı olsun.''
     İpekçi, bundan sonra yapılacak her türlü görüşme çağrısına açık olduklarını ifade ederek, ''Grev pankartının buraya asılmasıyla bizim için her şey bitmiş değildir. Ama burası bundan sonra her gün şölen alanı olacak. Her gün buraya destek ziyaretleri yapılacak'' dedi.

ATV VE SABAH'IN ANKARA BÜROSUNA GREV PANKARTI ASILDI

     ATV ve Sabah gazete ve dergi gruplarının bağlı olduğu Turkuvaz Medya Grubunun Ankara bürosuna grev pankartı asıldı.
     Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Turgut Dedeoğlu ve beraberindeki sendika üyeleri, Turkuvaz Medya Ankara Bürosu önünde toplandı ve binanın girişine ''Bu iş yerinde grev vardır'' yazısını astı.
     Medya gurubu çalışanlarından kimsenin grev yazısı asılırken bina dışına çıkmadığı gözlendi.
     Turgut Dedeoğlu, grev yazısının asılmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, sendikanın Turkuvaz Medya'daki örgütlenme ve toplu sözleşme görüşmeleri süreci hakkında bilgi verdi. ''Görüşmelerin seyrinde giderken, işverenin masadan kalktığını ve uzlaşma sağlanamadığını'' anlatan Dedeoğlu, sendikanın da grev kararı aldığını ve bu karar uyarınca bugün grevin başladığını söyledi.



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,276 µs