En Sıcak Konular

AK PARTİ'NİN ''AK ELÇİLER'' PROJESİ

12 Şubat 2009 22:14 tsi
AK PARTİ'NİN ''AK ELÇİLER'' PROJESİ AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın mektubunun 81 ilde seçim gününe kadar vatandaşlara elden ulaştırılmasının hedeflendiği ''AK Elçiler'' Projesi, AK Parti Genel Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle başlatıldı.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti olarak siyaseti ayrışma, çatışma, gerilim zemini olarak değil, tam tersine hizmet zemini olarak gördüklerini'' belirterek, ''Hiç kimsenin şekli, kılığı, kıyafeti hiçbir zaman bizi ilgilendirmeyecek. Benim başörtülü kızım da başı açık kızım da hepsi el ele, omuz omuza bu ülkede serbestçe dolaşacak'' dedi.
     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın mektubunun 81 ilde seçim gününe kadar vatandaşlara elden ulaştırılmasının hedeflendiği ''AK Elçiler'' Projesi, AK Parti Genel Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle başlatıldı.
     Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 29 Martta yeni bir demokrasi sınavından geçeceğini ve 3 bin birimde yerel idarecilerini seçeceğini söyledi.
     AK Parti olarak demokrasinin, hizmetin ve kalkınmanın yerelde başladığına inandıklarını ifade eden Erdoğan, 6 yıldır iktidarda ve 5 yıldır da yerel yönetimlerde bu anlayış ile hareket ettiklerini dile getirdi.
     28 Mart 2004'te yapılan seçimlerde Türkiye genelinde milletin 12 büyükşehir, 45 il, 496 ilçe ve bin 334 belde olmak üzere bin 887 belediyede emaneti AK Parti'ye teslim ettiğini belirten Erdoğan, 5 yıl boyunca bu emaneti gururla taşıdıklarını bildirdi.
     Erdoğan, bu süreçte ''AK belediyeciliğin'' farkını tüm boyutlarıyla ortaya koyduklarını ifade ederek, ''21. yüzyılda küresel rekabetin artık şehirler üzerinden olacağını çok net olarak görüyoruz gençler. Türkiye güçlü ve büyük bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlerken şehirlerini bayındır hale getirmek, her bir şehrini çağdaş bir görünüme kavuşturmak tüm dünyada tanınan, bilinen marka şehirler üretmek durumundadır. İlk günden itibaren AK Parti olarak bu bilinçle bu anlayışla hareket ediyoruz. AK Parti Hükümeti, AK belediyecilik olarak tüm gayretimiz, tüm mücadelemiz bu yöndedir'' diye konuştu.
     Yerel yönetimlerde başta İstanbul, Antalya, Kocaeli, Ankara, Konya, Kayseri, Gaziantep, Erzurum ve Samsun olamak üzere birçok ili dünyada tanınan, bilinen şehirler haline getirdiklerini söyleyen Erdoğan, Hükümet olarak 81 ilin tamamına eşit ve adil hizmet taşırken tüm Türkiye'ye hatta dünya şehirlerine örnek olacak projelerin altına imza attıklarını vurguladı.
     Erdoğan, 2006 yılında Anayasa değişikliğiyle seçilme yaşını 25'e indirdiklerini hatırlattı.
     Türkiye'nin nüfusunun yarısının 28 yaşın altında olduğuna dikkati çeken Erdoğan, buna rağmen gençlerin ülkenin ve şehirlerin kaderini belirlemekten uzak tutulmasına gönüllerinin razı olmadığını ifade etti.
     Sözleri ''helal olsun'' sloganlarıyla sık sık kesilen Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Siz bir insana 18 yaşında seçme hakkı veriyorsunuz. Seçilmeye gelince 30 diyorsunuz. Seçmek mi zor seçilmek mi? Seçmektir zor olan, seçilmek değil. Seçici olmak önemli, çok çok önemli bir özelliktir. Yoksa, seçilmek ne olacak, bir partinin listesine koyarlar rastgele birisini, o da o partinin listesinden geliverir. 18 yaşa bu yetkiyi veriyorsun da seçilme yaşını niçin 30'dan 25'e indirmiyorsun, bunu savunduk ve 25 yaş seçilme yaşı oldu. 21 yaşında Fatih bir çağ açtı, bir çağ kapattı. Karanlık bir çağı kapattı, aydınlık bir çağı açtı. Burada güzel bir hamaset var. Konuşmak değil yapmaktır asıl olan.''
     Her yıl bin gencin yurt dışına master ve doktora eğitimi için gönderildiğini belirten Erdoğan, bu gençlerin Türkiye'nin aydınlık geleceğini yetiştireceğini söyledi.
     Gençlere, tarihi ve potansiyeliyle büyük bir ülkenin mensubu olduklarını unutmamaları çağrısı yapan Erdoğan, Türkiye'nin tarihten aldığı güç ve mirasla geleceği küresel ölçekte şekillendirecek bir ülke olduğunu ifade etti. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Bu ülkenin ne gençlerinin, ne de tek tek vatandaşlarının başı öne eğik olur. Bu ülkenin hiçbir ferdi, hiçbir genci, umutsuzluk ve karamsarlık içinde, kendisini ezik hissedemez, hissetmemelidir. 6 yıldır buna izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.
     Barış, huzur, birlik ve beraberlik içinde geleceğe doğru yürüyecek, bölgemizde ve dünyada geleceği bizzat şekillendireceğiz. Hiç kimsenin şekli, kılığı, kıyafeti hiçbir zaman bizi ilgilendirmeyecek. Benim başörtülü kızım da başı açık kızım da hepsi el ele, omuz omuza bu ülkede serbestçe dolaşacak.''
     Türkiye'nin 81 ilinde örgütlenmiş ''AK Gençliğin'', bu seçimde farklılığını ortaya koyacağını, partinin ufkunu ve vizyonunu tek tek tüm hanelere, tüm kapılara taşıyacağını belirten Erdoğan, gençlerin hal, hareket, görünüm ve üsluplarına özen göstermeleri uyarısında bulundu.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Sizleri kavgaya ve çatışmaya çekmek isteyenlere kulak asmayın, itibar etmeyin. Her seçim öncesinde olduğu gibi, bazı karanlık odaklar, çatışma ve gerilimden çıkar sağlamak isteyen bazı siyasi anlayışlar AK Parti gençliğine de sirayet etmek isteyebilir. Bundan önceki seçim süreçlerinde olduğu gibi, bu seçimde de aldanan ve aldatan bir gençlik olmadığınızı lütfen her ortamda gösteriniz. Hoşgörü ve diyalog üslubundan lütfen en küçük bir taviz vermeyiniz. Bizler, diğerlerinin tersine, ayrımcı değil, birleştirici ve bütünleştiriciyiz. Bizler, 780 bin kilometre kareye, 71 buçuk milyon vatandaşımıza aynı gönül diliyle konuşan bir partinin mensuplarıyız.
     Çaldığınız her kapıda güler yüzünüzü ve samimiyetinizi eksik etmeyiniz. Size açılan kapılarda vakarınız ve ağırbaşlılığınızla, nezaket ve alçak gönüllülüğünüzle kalıcı bir iz bırakmak birinci hedefiniz olsun. Türkiye'nin dört bir yanına ulaştıracağınız şahsıma ait mektup, aynı zamanda partimin, aynı zamanda siz değerli gençlerin hissiyatını taşıyor. Bu sorumlulukla hareket edeceğinizden, AK Parti'nin AK Elçileri olduğunuzu her fırsatta en iyi şekilde göstereceğinizden en ufak bir şüphe duymuyorum.''
     Salondaki ''Sen gençsin büyük düşün'' yazan tabelanın hoşuna gittiğini söyleyen Erdoğan, gençlerin bunun hasılatını 29 Mart akşamı alacaklarını belirtti.
     Kendisi meydanları arşınlarken gençlerin de kapıları çalacağını ifade eden Erdoğan, konuşmasını ''Sizler şunu hiç unutmayacaksınız işimiz hizmet, gücümüz millet. Yolunuz açık olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun'' sözleriyle bitirdi.
     Erdoğan'ın konuşmasının ardından ''AK Elçiler'' projesinin İzmir, Diyarbakır, Erzurum, Mersin, Karabük ve Antalya-Kepez'deki başlangıç törenlerine uydu aracılığı ile canlı bağlantılar yapıldı.
     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, bağlantı yapılan yerlerdeki partililere ''Bahtınız açık olsun, durmak yok yola devam'' diye seslendi.
     AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin de projede 15 bin 350 gencin görev alacağını söyledi.
     Ankara merkez ve ilçelerinde Erdoğan'ın mektubunu vatandaşlara ulaştıracak olan gençler, salona üzerinde sarı yağmurluk, beyaz şapka ve beyaz postacı çantasıyla geldikleri görüldü.

Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,812 µs