En Sıcak Konular

GALATASARAY'IN KURAL İHLALİ İDDİALARI

12 Şubat 2009 17:00 tsi
GALATASARAY'IN KURAL İHLALİ İDDİALARI Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, düzenledikleri basın toplantısında, Sivasspor ve Kayserispor maçlarında kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle Futbol Federasyonu'na yaptıkları itirazlarına açıklama g

İSTANBUL - Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, düzenledikleri basın toplantısında, Sivasspor ve Kayserispor maçlarında kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle Futbol Federasyonu'na yaptıkları itirazlarına açıklama getirdiler.
     Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında yönetici Murat Yalçındağ da hazır bulunurken, Sezgin, yaşanan olayları barkovizyon gösterisi eşliğinde anlattı.
     Adnan Sezgin, toplantıda ''Yapılan hatalara karşı diğer kulüplerle ortak hareket edip etmeyecekleri'' sorulduğunda, kulüp olarak tek başına bir şeyleri halletmenin kolay olmadığını belirterek, ''Ama Galatasaray büyük bir camiadır, sesi gür çıkar. Biz hiçbir şekilde 'Hakemlerin, kurulların yanında değiliz' demiyoruz. Bizimki uyarı. Belki bugüne kadarki bazı uygulamalardan vazgeçilir. Galatasaray'ın hakları zedeleniyorsa, ayağa kalkmak, başta başkanımız olmak üzere hepimizin görevi. Bundan asla vazgeçmeyiz'' dedi.
     Günü kurtarma peşinde olmadıklarını savunan Adnan Sezgin, Futbol Federasyonu'na sürekli olarak somut projeler verdiklerini dile getirerek, ''Biz, önümüzdeki 5 yıl içinde hakemlerimiz için neler yapıyoruz? Bunlar için somut projeler de hazırlayıp sunduk. Değerlendirmek onlara düşer. Biz şu anda, canı yandığı için bağıran bir durumda değiliz. Bunu sadece Galatasaray için değil, Türk futbolunun geleceği için yapıyoruz, çünkü mevcut yöntemlerle bir yere varamamışız. Devre arasında çıkıp 'Bu hakemler de bizim' demiştik, şimdi de aynı şeyi yapıyoruz, ama bu, hakem hatalarının devam etmesi anlamına gelmez'' şeklinde konuştu.
     Sezgin, yapılan hataların dile getirilmesinin normal olduğunu, bu hataların ortaya konulmamasının hata olacağını söyledi.
     Galatasaraylı futbolcuların Türkiye'de en fazla maç yapan oyuncular olduğunu vurgulayan Sezgin, onların sadece sahaya çıkıp maçını kazanmaya çalışan objeler olarak görülmesinin yanlış olacağını kaydetti.
     Sezgin, Sivasspor ve Kayserispor ile oynadıkları lig maçlarında yapıldığını savunduğu kural hatalarını da ayrıntılı bir şekilde anlattı.
     Bu süreçte çok ilgi çekici belgelere de ulaştıklarını anlatan Sezgin, kendilerine federasyondan gelen yazıda ''O sırada oyun alanı içinde bulunan Ümit Karan'' ifadesinin yer aldığını, oysa hakem Yıldırım'ın, maçtan sonra ''Oyun alanı dışında'' diye açıklama yaptığını dile getirdi.
     Sezgin, ''Burada hem şeklen, hem içerik olarak hata vardır. Tahkim Kurulu'na gittik, başvurumuzu yaptık, cevabını bekliyoruz'' dedi.
     Bu konuda yaşanın sıkıntının ardından 7 Şubat'ta oynanan Galatasaray-Kayserispor maçında benzer olayların yaşandığını vurgulayan Sezgin, şunları söyledi:
     ''Bu karşılaşmada oyuncumuz Lincoln'ün gördüğü kırmızı kartın iptalini istedik ve müsabakanın tekrarı için başvuruda bulunduk. Maalesef MHK Başkanı Oğuz Sarvan, müsabakadan iki gün sonra, basın toplantısında bu kartın doğru olduğunu söyledi. O sırada acaba gözlemci raporu yazılı olarak elinde miydi? Gözlemcinin raporunda bu hareket nasıl değerlendirilmişti? Genel olarak gözlemcinin hakeme verdiği notu çok merak ediyoruz. Dosyanın önüne gideceği Sarvan, peşinen bu kararı vermiş. Bizim savunma hakkımızı ve hak arama hürriyetimizi elimizden almıştır. Biz de şeklen hata yapıldığını ve objektif olarak değerlendirilemeyeceğini göz önünde bulundurarak, Konunun UEFA ve FIFA'ya taşınması konusunda Futbol Federasyonu'na başvurduk.''
     Adnan Sezgin, Oğuz Sarvan'ın, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği, ''Bu lig bu hakemlerle bitecek, elimizdeki hakemler bunlar. Arkadan gelecek hakemler içinde bunlardan daha iyisi yok'' sözünü kabul etmediklerini ifade etti.
     Adnan Sezgin, 8 Şubat'ta, resmi internet sitelerinden yaptıkları açıklamada, artan hakem hatalarına dikkat çekmek istediklerini söyledi.
     Bu açıklamanın, federasyonun saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren bir açıklama olmadığını savunan Sezgin, ''Yaşanan hakem hatalarını ve bu hataların son dönemde artış göstermesini içeren bir yazıdır. Federasyon, bildiriden 3 saat sonra karşı bir bildiri yayınlamış ve bizim hezeyan içinde olduğumuzu belirtmiştir. Federasyon, acil bir kararla, hukuki yolları deneme yerine bildiri yayınlamayı tercih edip, bizi PFDK'ya sevk etmiştir'' dedi.
     Sezgin, geçtiğimiz sezon en az sarı kart gören takımlarından biri olduklarını, oyunculara, hakemlere yapılan itirazlardan dolayı kart görmeleri halinde 5 bin avro ceza verdiklerini anlattı.
     Sezgin, Beşiktaş-Trabzonspor maçını Yunus Yıldırım'ın yöneteceği hatırlatıldığında, ''Umarım Yunus Yıldırım hiçbir şekilde etkilenmeden maça çıkar. Bütün dileğimiz bu'' diye görüş belirtti.
     Sivasspor-Galatasaray maçından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'dan hak mahrumiyeti cezası alan yönetici Haldun Üstünel, Galatasaray'ın haklarını her ortamda savunmaya devam edeceğini söyledi.
     Üstünel, ''Galatasaray'ın haklarını her ortamda savunacağım, bu cezalar verildiği müddetçe, almaya da devam edeceğim'' dedi.

Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,141 µs